Uvoz poškodovanega vozila in DMV

CupraR

Majstr
21. sep 2007
5.641
147
63
Rad bi samo potrditev, da vidim če sem dobil pravilne informacije.

Ko uvoziš poškodovan avtomobil, je predmet obravnave plačila DMV-ja šele ko ga popraviš.

In takrat gledajo račun za avto+račun za popravilo. Če je oboje skupaj pod eurotax cenitvijo plačam DMV še za to k. razliko. Torej DMV za poškodovan avto+DMV za razliko do eurotaxa.

Je to ok?

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
Ne.

Ko pripelješ avto moraš NUJNO takoj it poravnat obveznosti na Durs, mislim, da je celo manj kot 30 dni. Račun za popravilo daš delat po tem, ko durs pride avto gledat in naredijo zapisnik, potem se sešteje račun+predračun popravila in če to presega eurotax vrednost ti samo obračuna po računu, če pa ne pa po tej vrednosti kot je eurotax cenitev.

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
Da popravim...ne bom pametoval, ker to spreminjajo vsake par mesecev lahko.

Prosim pejt že na durs pa daj papirje ke pa ti bo dec takoj povedu kako in kaj.

CupraR

Majstr
21. sep 2007
5.641
147
63
Vlogo sem oddal, ko sm na šalterju vprašal rabim dat kak predračun itd, rečeno nič.

Nato pač pokličem osebo zadolženo za moj primer in mi zamenjava (itak dopusti) reče: avto mora biti popravljen in se na koncu gleda račun za avto+račun za popravilo. Če ne dosežem eurotaxa doplačujem. (še dodatno seveda)

Tudi jaz sem bil 99% da pripelješ avto, oddam prijavo, pogledajo zbitega in na podlagi računa za avto in predračuna za popravilo ocenijo kaka je podlaga za DMV.

Nč morm enga z davčne dobit, ker mi te dve zgodbi res ne gresta skupaj...

Nazadnje urejeno:

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
Tako je...z njimi boš moral uredit, ker si to sproti zmišljujejo in pomoje so razlike tudi kam greš (durs mesto).

CupraR

Majstr
21. sep 2007
5.641
147
63
Banana republika. Govoril še z enim k dela na Dursu. Ni šans da rabim popravljat, torej isti postopek k prej.

Zgleda tista k je nadomeščala pol k. ne ve kake majo postopke. Fajn...

CupraR

Majstr
21. sep 2007
5.641
147
63
No da ne bomo sam spraševal, še navet če bo kdo v podobni situaciji.

Če ima kdo namen uvoziti poškodovano vozilo mu svetujem da preden odda vlogo za DMV, da plača sodnega cenilca in cenitev skupaj z ostalimu papirji odda na Durs.

Strošek cenitve cca 50e, obvezno pa se izognite Dursa v Lj. Kaka Postojna, Kočevje bo idealna grin:

Meni so v LJ hoteli DMV uturiti na vrednost celega avta, kljub dodatni sodni cenitvi, le te seveda niso upoštevali in so mi izdali odločbo da plačam DMV na Eurotax vrednost nepoškodovanega vozila.

Po pritožbi in da je končno prišel usposobljen inšpektor z Dursa osebno pogledat avto in se je strinjal z računom in sodno cenitvijo mi je le uspelo urediti da sem plačal tako kot je blo treba
bonk.gif

Garfildd

Guru
24. jul 2007
6.611
5.244
113
da ne odpiram nove teme...

nekdo je prišel lani v SLO s svojim vozilom in bi sedaj rad uredil da ga lahko registrira tukaj.
prišel je nekje iz vzhoda, v kratkem bo imel urejeno državljanstvo, vozilo pa je tukaj še v prometu na tuje tablice.
iz države iz katere je prišel, bo bolj težko dobil še kakšne papirje, če je potrebno.

Smatram, da mora to vozilo uvoziti v SLO, ali je to sploh še mogoče, glede na to da je že tukaj in da iz države iz katere
prihaja, ne more izvoziti avta in ga uvoziti v SLO (dmv, ekološka taksa itd...)

Katero EURO normo mora avto imeti najmanj?

CupraR

Majstr
21. sep 2007
5.641
147
63
Citat:
Uporabnik Narodnjak pravi:
kdo ti je pa delu odločbo na dursu v LJ?

Ena pič. ki nima blage veze o tem. Bluzila mi je da mi da 10% popusta na Eurotax ker je avto poškodovan.

Avto vreden, kupljen za 11.5k ona pa je hola vzet osnovo 22.5 k... Komedija..

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
Jup...in to je na vsakem dursu drugače...
hysterical-1.gif
Neverjetno, kako retardiran si lahko v ti službi.

Podobno naletiš tudi na homologaciji/tehničnem. Prav nobenih standardov ni, nekje ne boš pršu čez, pelješ drugam bo vse tipi topi, naslednjič pa ravno obratno za isto stvar.
stupid-1.gif

Jaz sem čakal en MESEC na fakin plačilo DMV zdaj nazadnje....noro! Davek bi rad plačal, pa niso sposobni tiste položnice izpisat. Po tel. me je še spraševala podatke o vozilu in mi šla na roko, češ da bi moral izpolnit še en papir, katerega mi niso dale ženske lokalno, ko sem oddajal papirje. Potem ji pa jaz za odmero DMV po tel. povem kilometre....wtf? A ni zato homologacija prej, da "strokovnjak" potrdi stanje avta, ona še sam preko Eurotaxa v 30s preveri ceno, če je realna.
stupid-1.gif

Pri prejšnjih uvozih (2009) sem dobil položnice za plačat v 10min, šel v banko plačal in prišel nazaj s potrdilom.

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
Aja...pa še ta je brain dead po računovodsko. Ti pripelješ avto v Slo in plačaš DMV (Davek) še na nemški davek, ki je itak vračunan, ker si avto kupil bruto.

Davek na davek....to je v tujini popoln nesmisel in se eliminira sistemsko takoj oz. do tega sploh ne pride.

CupraR

Majstr
21. sep 2007
5.641
147
63
Ne govori o davkih, banana republika
tongue-1.gif
upoštevajo itak čisto vsak po svoje..

Homologacijo pa lih še ta teden urejam, tako da čakam če bo še tam kaka komedija
bonk.gif

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
Zdaj sem tudi jaz prišel do vez in je lahko v dnevu ali dveh.

Super, da se gremo zopet banano republiko s temi vezami. V tem primeru si zadovoljen, da dobiš hitreje preko vez, mogoče jih pri zdravnikih nimaš in tam naje*** zaradi takih kot smo "prek vez".
crazy1.gif

Tudi vprašal sem kako hudiča lahko to tako dolgo traja, da izdajo 1 položnico, pa nisem dobil odgovora...naj bi bla količina in kaj vse živo je treba za eno vlogo uredit. Ima papir od homologacije, ima vlogo + preveri eurotax in da printat položnico. Naj se en prosim pozanima kako hudiča lahko pri 5min opravilu nastane vrsta za 1 mesec.
stupid-1.gif