Uvoz avtomobilov iz tujine

20. sep 2007
9.033
298
83
#45
Ne da ga zagovarjam, ampak vzel je torej manj kot 10 %. Kaj bi bilo, če bi ljudje vedeli po koliko dobi Mercator ali Spar robo na paleti na dvorišče trgovine in koliko nam zaračuna storitev, da lahko to potem vzamemo s police?
 
Všečki: tomi
17. feb 2016
824
141
43
#50
V najboljsih casih foruma avtomobilizem.com se je iz tega cloveka tolk norca delalo (upraviceno), jao keri smehi so bli to, ni melo veze kolikokrat si ga dobil da nabija, ni se premaknu za 1cm in se naprej tupu svoje.
 
Všečki: Hondi
15. dec 2009
8.087
228
63
še v SLO - ampak komaj
#52
Me prav zanima ali je novinar naredil napako ali je Janez res tak šalabajzer, da je imel “firmo” na spletni strani (in računu?) narobe zapisano (končnica e.kw. namesto e.K.).

e.K. je namreč nemški ekvivalent našemu s.p. . Z dodatkom, da velja predvsem za “prodajalce ozr. posrednike” - in tu je na pravno na varni strani, vsaj kar se firme tiče in obtožbe, da je izdal račun kot oseba zasebnega prava.
Seveda je še vedno odprto kako je “odigral” z DDV.

Obtožba “Čeferina” o previsokih stroških zaračunanih naprej (recimo prevoz) - a se sploh ve od kod je avto krenil na pot? Če je slučajno iz severa Nemčije potem tistih 840,- EUR ni več tako nerealnih (ja, je veliko - a dodajte DDV, ki si ga morda ne more odbiti) - ozr. samo rabi ustrezen račun izvajalca/cev.

Pod črto - Malijeva je prosila, da jo nekdo nategne, ko se je pa zgodilo, pa jo je občitno premalo in se sedaj javno pritožuje.

Edit: typo v prvem stavku
 
Nazadnje urejeno:
Všečki: Denis

sad

Majstr
24. avg 2007
9.672
157
63
#53
Pod črto: babnica se je osmešila pred celo Slovenijo, Bedina pa bo verjetno dobil kakšen obisk davčne ;).
Kar je tudi prav, saj s svojim delom na črno predstavlja nelojalno konkurenco ostalim, ki delajo po pravilih in plačujejo vse zahtevane dajatve.