URE tretji del

  • Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Izvedi več...
10. sep 2007
1.296
0
36
Citat:
Uporabnik Runo pravi:
Citat:
Uporabnik ojanez pravi:
In še nekaj - ne vem, če je cena 795 eur v Slowatch redna cena, ali je to že cena s kakšnim popustom, ki so ti ga obljubili. Do sedaj so imeli tako, da so vsakega 13. v mesecu priznavali 13% popust. Ne vem, če to še velja, malo jih povprašaj.
Punca je rekla, da sem ravno zamudil neke popuste, ki so jih imeli in da mi ne more cene nič spustit. Niti evra.
Hah, 13. je nedelja, tako da s popustom ne bo nič. 800 evrov pa se mi ni zdela vredna (prej nekje 500-550). Sicer je Day-Date, ima in-house mehanizem, zapestnica pa se mi je za ta rang zdela malenkost preslaba. Bom pregledal še Chrono24.

Bi pa lahko te punce res malo poučili o urah, preden jih dajo za pult. Tale danes ni vedla, kaj je miyota mehanizem (Fossil ima nekaj zanimivih novih avtomatikov), kaj je ETA, kaj je safirno steklo, kaj je swatch system 51 ("poglejte, te so tudi švicarske z avtomatskih mehanizmom in zelo poceni"), Hamiltona je začela tresti ("samo malo, da se požene"). Lepo sem ji rekel, da ne iščem potapljaških ur, ona pa mi je kazala tist Certinin DC Action diver, ki je 3x precenjeno sranje.

Bi jo pa z veseljem prepognil čez pult. Po končani akciji bi bila ura zagotovo do konca navita.


Me je pa presenetila punca v Sten Time. Ko sem vstopil, sem ji rekel, da načeloma prisegam zgolj na švicarske ure z avtomatskim mehanizmom, da pa obstaja ena zadeva, ki ni švicarska, spada pa med legende z velikim renomejem. ki bi jo moral imeti vsak zbiratelj v svoji kolekciji ... Lepo se je nasmehnila in dejala "Vem, da govorite o Seiko 5". Nisva potrebovala dolgo, da sva izbrala pravo. Cena je bila postavljena na 139, odnesel sem jo za 120. ČEPRAV!! Tudi ona je "zajebala". Postavil sem ji čisto retorično vprašanje, in sicer, ali jo oni lahko regulirajo, če bi preveč prehitevala/zaostajala. Tega pa ni razumela in je rekla, da so te ure zelo natančne (so, ja, če imaš srečo ali pa če jo daš lokalnemu urarju za pol ure v roke


To pišem v pijanem stanju, zato mi prosim oprostite nakladanje in morebitne slovnične spodrsljaje.
Se pa nisem izmislil niti besede.
Pa kako moreš tako poceni uro kupiti? Kaj ni submariner tvoj minimum, pod katerega se ne spuščaš?
 

Runo

Pripravnik
11. avg 2013
960
3
18


Ista trgovina, druga prodajalka. Cena 510€. 13% dol, če jim daš "v račun" neko svojo uro (lahko tudi staro, nedelujočo iz pralnega praška). Prišla je torej 443€. Krasotica. Edini minus, ki ji ga dam, je zapestnica (neprimerljivo slabša od Steinhartove).
 
2. jun 2009
830
0
16
Citat:
Uporabnik Runo pravi:
... Sicer je Day-Date, ima in-house mehanizem, zapestnica pa se mi je za ta rang zdela malenkost preslaba....
Hamilton nima mehanskega in-house mehanizma. Uporablja ETA mehanizme, katerim pač da svoje ime - kar seveda ni nič slabega. Za nekatere ure jim ETA svoje mehanizme nekoliko dodela/predela, vendar se prej ko slej najdejo pod drugim imenom tudi v drugih urah koncerna Swatch. Tipičen primer sta mehanizma H-21 in H-31, ki sta dodelana ETA 7750 in ETA 7753 (60 rezerve navitja itd) - nekaj časa sta se pojavljala ekskluzivno pri Hamiltonu, sedaj jih je (pod drugo oznako) možno najti tudi v Union Glashütte...

Še enkrat, s tem ni nič slabega, pri mehanizmih ETA kakovost itak ni vprašljiva...

PS: čestitke, dobra ura.
 
14. maj 2011
1.312
0
36
Jaz sem si pa namesto fredereique constanta kar klasično seikotovo nabavil ta teden. Morda ubodem še kakšno japansko


Seiko SRPA17J2


Kupil sem jo pa v nemčiji. Pri nas je redna cena 670 eur v sten time, spravil sem jih na 520eur, so rekli, da toliko lahko spustijo. Dal sem pa dejansko zanjo 460 eur - nemčija.
 

MrDaco

Fizikalc
11. sep 2007
4.501
16
38
Evo ... med dopustom sem se odločil da rabim enega diverja. Roamerja Searock bom imel bolj za fino, za vsakodnevnega delovnega konja bi pa vzel Orienta. Zdaj je samo v dilemi ali Mako2 ali Ray2. Mako mi ima lepšo številčnico, Ray pa lepši pašček. Kero priporočate. Slik nebom limal ker tipkam na telefon.
 

x5x

600.registrirani uporabnik
22. avg 2007
2.594
0
36
30
Ljubljana- okolica
Eno vprasanje glede nakupa v tujini.
kolega se zanima za uro visjega cenovnega razreda.
No trenutno sem bil na letaliscu ter videl nek model, ki mu je všeč.
Pa me zanima kako je s trm nakupom.
placam jo dam nase ter lepo na letalo? ali se zna kaj zakomplicirati grede davka.
 

zino

Fizikalc
3. sep 2007
2.290
5
38
Citat:
Uporabnik SeriousSam pravi:
Seveda, obstaja tudi ta možnost. Ampak, da bi ob nakupu ure zavrgel škatlo, dokumentacijo... Še posebej pri višjem cenovnem razredu.
škatlo in dokumente pošlješ z pošto domov, pa je stvar rešena
 

Runo

Pripravnik
11. avg 2013
960
3
18
Haha, dobra. Kaj se ljudje vse ne spomnijo.


Na dnu kufra ni dovolj varno?


Sicer pa ... kaj? Ko bi se vrnil domov, bi moral uro prijaviti davčni, da bi mu zaračunali DDV?
 

Runo

Pripravnik
11. avg 2013
960
3
18
Imam vprašanje, in sicer kdo ima v LJ največjo izbiro paščkov (predvsem usnjenih) različnih cenovnih razredov (npr. od 15 - 150 EUR). Da ne prodaja kakšnih poceni kitajskih paščkov za npr. 50 EUR.
 
2. jun 2009
830
0
16
In koliko časa meniš, da bo kitajski turbolion delal?

Pred časom je Timex prodajal mehanske ure z "večnim" koledarjem za 100USD (kitajski mehanizem). Večina se je po enem letu ustavila.