Toyota Auris se poslavlja prihaja Corolla

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.937
4.637
113
Seveda smo na neprimerljivih cenah, če primerjaš 30 let preverjeno tehnologijo z ustrezno dokazano poprodajno podporo in nek kitajski prišlek, za katerega se ne ve, če bo čez 2 leti še na trgu.
Za piko na i je pa to, da boš ob prodaji zelo verjetno večino razlike v ceni dobil nazaj.

Sedaj se lahko strokovnjaka nazivaš, ko si celo razrede zadel. :cheer:
Sej sem napisal, tista toyotina preverjena tehnologija je zastarela. A je zanesljiva ali ne je drugo vprasanje. Kaj bo kitajc nudil čez 7 let ko poteče garancija je pa tretje vprašanje. Pojdi do najbližjega MG trgovca pa si sposodi MG hibrida, pa pametuj potem.

Če bi hoteli zanesljivost potem se sploh novih vozil ne kupuje, kupiš golf 2 z malo km in voziš do konca življenja.

Zanalašč ne vpletam hyundai v tole, ker mi doma počiva na dvorišču. In ja lahko rečem da je hibridizacija od hyundaja dva nivoja višje po uporabniški izkušnji kot toyota.

MrDaco

Guru
11. sep 2007
13.874
7.983
113
Ta ultra hibridizacija mora biti res nekaj super. Primerjam RAV4 in Tiguana 2.0TDI. Rav 4 povprečna poraba 6.07 Tiaguan pa 6,7. Za umret velika razlika.

Steve

Guru
13. avg 2007
10.505
2.698
113
.

Če bi hoteli zanesljivost potem se sploh novih vozil ne kupuje, kupiš golf 2 z malo km in voziš do konca življenja.

Ne drži. Jota kraljuje že desetletja na prvih mestih zanesljivosti. Tudi v času golfa 2 je bilo tako.

In meni je to bil glavni razlog zakaj sem kupil. Drugi razlog pa so bili fizični knofi. Hibrida so mi uturili, ker navadnega ice več nimajo.

Ker ko sem se 2 leti nazaj sprehodil po skoraj 10 letih po salonih EU znamk, sem prišel domov s solznimi očmi

• Všeč mi je
Reactions: NekdoK in sad

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.937
4.637
113
Ne drži. Jota kraljuje že desetletja na prvih mestih zanesljivosti. Tudi v času golfa 2 je bilo tako.

In meni je to bil glavni razlog zakaj sem kupil. Drugi razlog pa so bili fizični knofi. Hibrida so mi uturili, ker navadnega ice več nimajo.

Ker ko sem se 2 leti nazaj sprehodil po skoraj 10 letih po salonih EU znamk, sem prišel domov s solznimi očmi
Seveda, jasno. Moje izkušnje s toyotami so čisto drugačne. Mogoče so res v hibrida dali več know-how kot pa v d4d ki je bil katastrofa na kubik (zaradi česar so tudi ukinil diesel program in šli na hibride kot rešilno bilko).

Okoli ostalega, ki je kao konzervativno in "dobro". Problem je ker jota ni konzervativna ampak zastarela, niso še niti prišli do zaslona na dotik. Zato pa imaš fizične tipke. Pa še to ne drži povsem, trenutno primerljiv avti imajo nazaj več fizičnih knofov kot toyota, samo zavedaš se ne ker je infortaiment toliko bolši in se večino stvari tam "tapka" namesto pritiska na fizičen knof.

Samo primer, sem se vsedel v RAV4 iz Tucsona in je bilo kot bi se vsedel iz avta iz leta 2000 v yugota. Šalthebl v RAV4 je kot v boeing 747 ročka za gas (funkcije itak nima ker je vse "shift by wire"), dominira na sredini konzole skupaj z nekim rotacijskim 10cm knofom in par tipkami z neznano funkcijo, ki jih nikoli ne uporabljaš. Zaslon pa tak kot ga danes dobiš v osnovnem cliotu, avto pa po ceniku 50k+.

• Všeč mi je
Reactions: zoom

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.937
4.637
113
Kaj bomo zaključili počasi? Ker tvoje budalščine se že na potenco stopnjujejo
Ne še ..

Evo še malo primerjave, tole je top trim od toyote, zaslon ki je na dotik je znotraj par cm okvirja ki štrili iz armaturke:

5LvtHBby3rg7J8q4ENbD0kSI0HXVkBBvqCY4HDjp.png

Tole je "delovno okolje" od hyundaia:

2025-hyundai-tucson-123-66d72548089a6.jpg

Kateri od teh je zastarel oz. je konzervativen?

sad

Guru
24. avg 2007
22.935
11.754
113
In vseeno:
Kar veliko bedakov na svetu, da kupujejo zastarel RAV4. Ob tem, da se generacija ravno menja ne? Torej 2x zastarel avto. :evil:
Eh, zaokrožimo na 5x zastarel.:valjamse::fredi:

Steve

Guru
13. avg 2007
10.505
2.698
113
Ne še ..

Evo še malo primerjave, tole je top trim od toyote, zaslon ki je na dotik je znotraj par cm okvirja ki štrili iz armaturke:

5LvtHBby3rg7J8q4ENbD0kSI0HXVkBBvqCY4HDjp.png

Tole je "delovno okolje" od hyundaia:

2025-hyundai-tucson-123-66d72548089a6.jpg

Kateri od teh je zastarel oz. je konzervativen?

Jaz ne vem točno kaj nam hočeš sploh dopovedati? Kaj te kdo sili toyoto kupit? Uživaj v svojem mg in phokoff?

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.937
4.637
113
In vseeno:
Kar veliko bedakov na svetu, da kupujejo zastarel RAV4. Ob tem, da se generacija ravno menja ne? Torej 2x zastarel avto. :evil:
Eh, zaokrožimo na 5x zastarel.:valjamse::fredi:
To je sploh pomembno, ker večino prodaje RAV4 zaseda v USA, kjer se prodaja z klasičnim bencinarjem in celo 4x4 s kardanom. V EU so na prvih mestih VAG (če sešteješ vsa vozila na istih platformah kar precej vodijo), Korejci in potem šele Toyota.

Steve

Guru
13. avg 2007
10.505
2.698
113
Tebi so res izgleda da tablete danes popustile...kaj zdaj blodiš o usa 4x4 kardanom? Dal ti je odgovor na tvoje slike modrenega vs ultra zastarelega kokpita. Ker vem da še vedno ne razumeš: zastarela toyota proda največ avtomobilov na svetu. Med top 10 modeli, je 4-5 toyot. Torej očitno ta zastarelost vseeno pali pri raji?

sad

Guru
24. avg 2007
22.935
11.754
113
To je sploh pomembno, ker večino prodaje RAV4 zaseda v USA, kjer se prodaja z klasičnim bencinarjem in celo 4x4 s kardanom. V EU so na prvih mestih VAG (če sešteješ vsa vozila na istih platformah kar precej vodijo), Korejci in potem šele Toyota.
Fantek, ti kar trolaj.
Še enkrat: po tvoje zastarel model star 7 let v odhodu je bil najbolj prodajan SUV na svetu. Jaz stavim na mnenje teh kupcev, ki so skeširali svoj denar za po tvoje predrag avto, ne pa na mnenje kvazi strokovnjaka, ki se pusti nategovati s strani drugih kvazi strokovnjakov in piše takšne neumnosti, da se mu še spermiji smejijo.

NekdoK

Guru
17. jun 2008
4.494
911
113
EU
Jaz med vožnjo sredinski zaslon potrebujem predvsem zaradi slike navigacije (za katero bi bilo sicer bolje, če bi bila nekje bolj direktno pred očmi), vse ostalo pa preferiram, če je le mogoče na fizične gumbe. Nimam jaz časa drugače preveč gledati na zaslon med vožnjo. Potem ko pa enkrat stojim na prakirišču, pa imam šele čas, da se mu lahko posvetim.

• Všeč mi je
Reactions: Gonzo

Steve

Guru
13. avg 2007
10.505
2.698
113
Jaz rabim ekran samo in izključno za andoird avto in čisto nič drugega. Vse ostale komande so na fizičnih knofih. Kako izgleda toyota meni sem že pozabil, ker ga ne rabim. Zastarelo gor ali dol, meni osebno čista zmaga.
Komu pa paše klimo in vse ostalo delat na tačskrinu, pa ima več kot dovolj opcij dandanes

• Všeč mi je
Reactions: NekdoK in Gonzo

tony

Guru
23. jul 2007
10.803
1.810
113
"Seveda, jasno. Moje izkušnje s toyotami so čisto drugačne. Mogoče so res v hibrida dali več know-how kot pa v d4d ki je bil katastrofa na kubik (zaradi česar so tudi ukinil diesel program in šli na hibride kot rešilno bilko)."

Jao... D4D ni hibrid, in hibride so razvijali pred temi dizli... dizle so dajali not zaradi EU norije nad dizli... nekaj dizelskih motorjev so tudi kupovali drugje (pri BMWju), ampak tudi tisti in house do bili SLABI MOTORJI (imam žlahto, kjer so menjali blok motorja, ampak v garanciji in stranke niso niti vprašali, če naj menjajo, samo na prvem servisu so naredili)... dizel očitno nikoli ni bil intimna opcija, kaj čem... dizle so ukinili, ker so šli v eu iz mode...

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.937
4.637
113
Tebi so res izgleda da tablete danes popustile...kaj zdaj blodiš o usa 4x4 kardanom? Dal ti je odgovor na tvoje slike modrenega vs ultra zastarelega kokpita. Ker vem da še vedno ne razumeš: zastarela toyota proda največ avtomobilov na svetu. Med top 10 modeli, je 4-5 toyot. Torej očitno ta zastarelost vseeno pali pri raji?
Ja vidim da so se jota loverji zbrali v temi.

Govora je bilo o toyota hibridih in primerjavi s konkurenco, to je to. Zašli smo pa v druge vode.

Ampak ok, naj vam bo ...

Toyota (koncern, ki vključuje več znamk, ni samo toyota) proda največ vozil na svetu kar drži oz. si prvo mesto delita z VAG grupo že nekaj časa izmenično, odvisno od kvartala. S tem da je toyota prisotna na vseh svetovnih trgih, VAG grupa ni (večina prodaje je EU, južna amerika in azija). V EU primat drži VAG, sledij stelantis, renault in korejci ... potem je šele toyota. V sloveniji ima VAG koncern nad 20% tržni delež noivprodanih vozil, renault grupa nad 15%, hyundai/kia okoli 10% ... toyota je pri 5% (MG BTW 2.5%, torej približno pol od toyote kar je zelo ok za neko levo kitajsko znamko).

RAV4 je najbolj prodajan (kompaktni) SUV v USA (druga je Honda CRV), kjer se jih proda 2x toliko kot v EU, v USA še vedno drugače primat drži ford s serijo F (pickup) ki proda 1x več vozil kot toyota skupno (večina prodanih toyot ni v razredu kompaktnih SUV ampak limuzin (camry) in full size pickupov (tahoma)). Če bi kdaj videl skret od F-150 bi vedel da ne moreš bit ravno ponosen če temu konkuriraš.

tony

Guru
23. jul 2007
10.803
1.810
113
"Kateri od teh je zastarel oz. je konzervativen?"

Če je to kupcu pomembno, je to vredno upoštevati. Če pa ni, pa ne. Smo pa že daleč od debate o zanesljivosti in vozniški izkušnji.

Vsakič ko od zunaj pogledam hyundaija od žlahte sem na tem da bom bruhnil, ampak znotraj je pa precej bolj evropskemu okusu všečen.

Lej, popolnega avta ni*. Tudi Lexus za 100 jurjev ni nič posebno estetskega znotraj (zunaj je itak pogreb). Skratka: kdor je obupal nad evropskim plehom, bo moral pač pri kupu reči malo zamižati. Saj se tle o tem lahko strinjamo.

*Lažem, je: e39. Ampak jih ne delajo že 22 let. Za namen debate avto ne obstaja.

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.937
4.637
113
No še ena offtopic, toyota lani naravnost blesti v (ne)prodaji v sloveniji: klik

Prodaja lani v stevilkah, razred C/B segmenta SUV (štejem tiste ki imajo opcijo 4x4):
- Škoda Kodiaq 1257
- VW Tiguan 1172
- Hyundai Tucson 1150
- VW T-roc 1146
- Dacia Duster 934
- Toyota Yaris Cross 793
- Nissan Quahquai 739
(- Dongfeng T5 Evo 705 <- ta je zaradi Jezka zraven, drugace nima opcije 4x4)
- Kia Sportage 679
- Tesla Y 609
....
(- MG ZS 497 <- ni opcije 4x4, samo ker je ze debata o njihovih hibridih)
...
- Toyota RAV4 327

• Všeč mi je
Reactions: jezek