Toyota Auris se poslavlja prihaja Corolla

sajkek

Guru
16. mar 2008
22.910
1.543
113
Ni dostave v Slo, sicer piše, da lahko povprašaš na mailu, ampak to pol ni več dva klika in 5 minut.

Nekje imam pa v spominu, da to ceno olja navija Toyota Adria in si ta kos pogače ne odreže samo servis.
tule lahk postaš, mejla pa ne moreš napisat, gre preveč časa. Vse je relativno. Mene in mojih kolegov na servisu za olje ne lupajo...nekaj se jim pustimo a na olju zagotovo ne.
 

hermann

Guru
19. mar 2014
5.761
880
113
Pa saj že nove crkujejo.

Zadnjič so v Nm testno corollo nalagali na avtovleko, ker se iz start/stopa ni več nazaj zbudila.

Zdaj pa izgovori in racionalizacija v 3.. 2.. 1
 

Gasper008

Majstr
24. sep 2012
3.886
327
83
Toyotin hibrid ne pozna start/stopa, a to si se mimo peljal, pa si se ustavil in vprašal mojstra zakaj ga nalaga na avtovleko? :D

Napake se dogajajo vsem znamkam, tisto kar se pokaže v roku garancije je nevšečnost. Vseeno tisti graf ni niti približno pokazatelj statistike kjer te par mesecev avto pusti na cesti, ampak gre dejansko za picajzlaste napake, ki v večini ne vplivajo na osnovno funkcijo avta torej vožnja.
 

hermann

Guru
19. mar 2014
5.761
880
113
Motor pa ugaša, al kaj točno hočeš povedat. In ni več nazaj kresnil.

In ne, ne rabim spraševat mojstrov iz avtovleke
 

Gasper008

Majstr
24. sep 2012
3.886
327
83
Ok, ti verjamem na besedo.

V primeru ko je ICE fail, ga hibridni sistem skuša nekjakrat zagnati, če ne uspe je konec veselja in samo avtovleka še pomaga. Isto se zgodi če ti zmanjka bencina, dokler se ti zavedaš, da motorja ne uspe zagnati ker nima bencina in pravočasno ustaviš in ne poskušaš dalje, samo dotočiš bencin in gre dalje. Če avto naredi nekaj poskusov zagona ICE in ne uspe pa pomaga edino avtovleka in servis.
 
  • Všeč mi je
Reactions: NekdoK

Dualis

Fizikalc
30. nov 2008
193
51
28
Motor pa ugaša, al kaj točno hočeš povedat. In ni več nazaj kresnil.

In ne, ne rabim spraševat mojstrov iz avtovleke
Jaz pa žal ne zaupam na besedo pa me res zanima kako si izvedel, da se ta konkretna testna corolla, ki so jo nalagali na avtovleko ni več iz start/stopa nazaj zbudila.

Hvala
 

Ogo

Majstr
28. jul 2007
5.451
393
83
Glede na ne najboljše izkušnje s Toyota servisi v Lj, kakšni pa so na Lexusu? Je to sploh res ločen servis?
Ni ločen servis. Kar je hkrati dobro in slabo.
Dobro je, da so vsaj meni cene računali iste, kot za Toyoto.
Slabo je, da je tudi odnos isti.

V tujini je Lexus dostikrat ločen. Imajo pa tudi navite cene. Recimo v ZDA je to v rangu MB, BMW in podobnega. Torej delovna ura 120 USD ali več. Toyota se pa prodaja po "polovični" ceni.
Seveda je potem tudi odnos do kupca drugačen. Lexusašem pripada nadomestni Lexus vedno in brez doplačila. Ali pa prevzem in dostava avtomobila na dom/službo.
 

NekdoK

Fizikalc
17. jun 2008
2.595
78
48
EU
Sedaj sem imel malo priložnost preizkušati navigacije (Google maps, Sygic, Waze) prek CarPlaya in sem najprej opazil dve stvari:

1. ne vem, ali navigacija dela slabše, če je telefon (ki je povezan prek kabla) recimo odložen nekje znotraj vozila (lovi slabše satelite); nekako sme dobil občutek, da me slabše pozicionira na cestah (beri sem večkrat na sosednjih cestah) kot če je telefon nekje spredaj ob vetrobranskem steklu (kjer pa mora biti ustrezno pritrjen oziroma ne sme drseti naokoli)

2. to velja predvsem za Sygic; na ekran ti nabije velik kvadratek cestne table (smeri krajev) in ti praktično prekrije pot po kateri pelješ. To je tko zares moteče, izklopit pa tega (še) ne znam. Taki manjši kvadrati so tudi v Waze, sam ti ne prekrijejo poti.
To je ta ta moder, samo da postane še večji, ko zajame več informacij (sam nisem mogel slikati tega med vožnjo, tako da je to neka slika z neta):


Sicer pa me vse tri navigacije pripeljejo na želeni kraj, morda Google maps včasih bolj točne pripelje do cilja, če gre za neko lokacijo v kakšni industrijski coni ipd. kjer si samo s hišno številko lahko le okvirno pomagaš (sploh če je kakšna 33a, c, b itd.). Zadnjič ko je bil dež in je bila gužva zaradi del na Tržaški cesti v Ljubljani, so me vse navigacije ponudile pot naokrog po AC, kar se mi je zdela fina rešitev (namesto skozi mesto, od kjer sem tudi štartal in bi bil seveda prej na cilju, če ne bi bilo gužve, kjer so vozniki čakali tudi po 1 uro).
 

luka51

Guru
16. avg 2007
8.977
1.215
113
Odgovor na 1. je logicno. Saj je slabši signal nekje spodaj kot pa zgoraj brez ovir
 

hermann

Guru
19. mar 2014
5.761
880
113
meni je bilo do sedaj logično, da imajo avti v tistem predalu za telefon ojačan gsm & gps signal