Teslo v Tesli Y

Hanzi

Guru
27. jul 2007
50.816
8.661
113
pri taščici
Do okvar podvozja pa po mojem mnenju prihaja tudi zaradi cca pol bara previsokega tlaka v gumah. Se pekjes kot z vlakom, vse za kwh ali dva manjso porabo.

Pepe

Guru
20. sep 2007
14.425
6.066
113
Tehnični pregled skrbi za nek minimum. Vseeno je boljše, da avto, ki ga voziš, dosega še kak "standard" varnosti več kot minimum.
Na slab končnik je mene enkrat opozoril vulkanizer. Avto pa je dal tehnični skozi par tednov prej. Neke stvari na podvozju se ugotovijo na zamikanju na plošči, ki jo imajo na tehničnem, nekatere pa bolje ugotoviš, če avto dvigneš.

Samo Svoj

Guru
27. jan 2022
10.479
4.960
113
Do okvar podvozja pa po mojem mnenju prihaja tudi zaradi cca pol bara previsokega tlaka v gumah. Se pekjes kot z vlakom, vse za kwh ali dva manjso porabo.

Kolikor se spomnim je to hiba S, X in pa Plaid ter ostalih "navitih" serij v povezavi z "dinamiki".
Odkar Yke in 3ke vozijo "normalni" uporabniki je tega verjetno precej manj.

Tlak pa gre tudi meni na živce, poleg trdote, avto pri višji/normalni hitrosti kar plava.

Na tehnicnega gres lahko en mesec prej
Je pa res da ga bos 2x potem placal , ker v treh dneh (al pet?) verjetno ne bos podvozja popravil na tesli.
Na vsakem tehničnem, vsaj v moji bližini imaš t.i. "preventivni" tehnični in ti pregled podvozja naredijo zastonj - seveda ne v največji gneči.

Krop

Fizikalc
15. avg 2019
167
49
28
Polnilec od tesle je ok za garažo, ima funkcijo časovnega polnenja, v kolikšnem času vam napolni avto?
Študiram, da bi polnil samo ponoči

Samo Svoj

Guru
27. jan 2022
10.479
4.960
113
Če govoriš o mobilnem polnilcu bo napolnil ponoči (v nizki tarifi) cca 19 km/h pri 3 kW enofaznega priključka. Torej v 8 urah, max. 160 km. Zdaj pa moraš sam vedet če je to dovolj.

sajkek

Guru
16. mar 2008
40.031
14.096
113
tist je trifazna, navadna... napolniš boš cca 80% v eni noči, v enem bloku, to je to. Jaz sem zaenkrat še na kablu za cca 110€ trifazne do 3x 16A... polnim na 10A torej 7kw, v 8 urah je to 56kwh teoretiš, torej skoraj 90 % baterije.. relno polnim cca 7 ura max in je to to, pokrijem vse...

Teslina stane cca 500€ al več, in dela povsem isto, razen da je v teslin app povezana..ampak to nima veze, ker tak na avtu omejjuješ amperažo in do kam se naj polni. Tudi urnike. Tako da... za tole razliko v cenah kablov/polnilnic se eno leto vozimo "free".

• Všeč mi je
Reactions: Samo Svoj

dwight

Pripravnik
29. nov 2013
240
17
18
Če imam pravi info, ta Teslin Wall connector ni upravičen do subvencij za polnilno postajo. Naj me kdo popravi, če se motim.

sajkek

Guru
16. mar 2008
40.031
14.096
113
ne motis se, ker mora bit dinamična, pametna in ne vem kaj še vse. Tesli wall je navadna polnilnica-ne preveč pametna.

• Všeč mi je
Reactions: dwight

Podobne teme

I
Odgovori
4
Ogledi
7.886