Vse se lepo pravljično sliši. Ampak dokler vse to dela. Ni samo en človek na planetu, ki mu je odpovedalo električno odpiranje pritljažnika. Pa se le ta da z lahkoto menjat, samo stane pa ne več 20 eur, kot je prej stal amortizer. Pri vratih, ki se odpirajo za faktor 10 več kot prtljažnik ... hmmm... Mogoče živim preveč v strahovih, ampak že za DSG-ja sem jurja dal na stran, da potem nebo preveč jokanja, ko bo zviznila mehatronika.
Se strinjam, lahko se pokvari. Tako kot se lahko pokvari klima, matrični žaromet, ki stane praktično več kot en rabljen avto, itd.
Pa še vedno ne bi bil brez tega, ne?
sam da v D in odpelje, ti pa zadremaš... to je to.
Recimo, to bi meni za določene vožnje res ustrezalo. Pa sem recimo temu car nut.
Meni se to ukinjanje potrebne fizične sile, da neko malenkost pri avtu dela avtomatika, zdi stran vržen denar. Umetno ustvarjanje invalidov. Človeško telo rabi gibanje.
Res pa je, da bi mi bila zanimiva povsem samostojna vožnja. Ampak tudi to bo ustvarjalo iz nas "invalide". Trenutno je vožnja vsaj občasno zahtevna za čutila in reagiranje. Ko tega ne bo, bo treba to nekako nadomestiti, sicer bodo nekateri ljudje prej invalidi v starosti kot bi bili sicer. Funkcionalnost našega telesa, ki je v življenju ne uporabljamo, telo slej ko prej "odklopi" in pač ni več.
Zapiranje vrat ali zateg parkirne zavore res nima veze s fizičnim delom in invalidnostjo.
Drugo je recimo ti asistenčni sistemi za mladiče, znajo biti kar problematični z vidika, da ne bodo sami znali voziti avta. Ampak po drugi strani pa, saj jim ne bo treba

. Recimo moja tamala sedaj dela izpit na ročnem menjalniku, ker je pač moja

, ampak dvomim, da bo imela kdaj svoj avto z ročnim menjalnikom. No, vsaj parkirno zavoro zna ročno zategnit, ker so še na treh avtomobilih ročne, ker sicer tudi tega ne bo več rabila obvladati. Vsaj zelo verjetno.
Je ista zadeva s konji: a so nekateri invalidi, ker še niso skidali gnoja ali osedlali konja ali ga peljali na pašo?
Se pa pri meni zadeva konča, ko se to začne vsiljevati s strani kogarkoli že. Če je to izbira in jo vsak sam izbere, potem v redu, ko je pa prisila, je pa konec. Recimo tisto bipanje za pozornost, itd. Sploh, ker je ta zadeva pri nekaterih tako narejena, kot bi jo AI verzija 0.5 delala. Pa vedno vključeni asistenčni sistemi, pa eko program, itd.