Teslo v Tesli Y

luka51

Guru
16. avg 2007
15.395
6.701
113
Tesla je kot Nokia. Zaspala na svojih dosežkih. 10 let so bli 15 let pred ostalimi. Jeba je ker se niso premaknili. Ostali pa na polno za njimi. Manever prehitevanja je blizu.

• Všeč mi je
Reactions: uncle_sam

sajkek

Guru
16. mar 2008
39.047
13.335
113
Po mojem bodo odfurali ta cikel, da bodo speljali kritično število , in nadaljevali z optimusi in robotaxiji... poznavalci pravijo da po 2030, tesle ne bomo poznali več po avtih....ampak robotih. živi bili pa videli.

• Všeč mi je
Reactions: Samo Svoj

Samo Svoj

Guru
27. jan 2022
9.249
4.290
113
Zamudili so samo z enim malim ful poceni avtom.

Me prav zanima kako gre prodaja teh "ofucanih" modelov, ker tisti ki jih jaz poznam pravijo polna oprema ali nič.

uncle_sam

broker
25. sep 2007
3.537
2.102
113
41
Tesla je in bo kralj ev še lep čas. Vsak ki se malo več vozi in polni zunaj je skoraj edina izbira.
Ti to misliš zaradi polnilnic?

Ne vem no.. Je plug&charge, pa to lahko imas tudi drugje.
So pa tesla chargerji danes že počasnejši kot kake ostale resne polnilnice, recimo Ionity.. Ampak ja, ni potrebe, da so hitrejse, ker se avti ne filajo ravno hitro..so malo zaspali tudi tukaj.

LarryClay

Guru
10. feb 2023
1.835
1.799
113
Sami Tesla killerji, pa vsi zmorejo 2MW polnilne hitrosti, na polnilnicah, ki jih čudežno ni.
Zveni po iPhone killerjih. Octacore Lagdroid. Na koncu pa 20x počasnejši po CPU benchmarkih, kot 4 leta star iPhone. Ima pa megapixle pa gigabajte kao.

Na koncu je zmerno hitra polnilnica za ustrezen denar boljša kot nobena, ali tista, kjer te želijo olupit po 0,9 EUR na kWh.
Enkrat ko resno sprobaš EV, vidiš, da je ravno to, kar so drugi omenili, še vedno Tesla daleč naprej. Ker daje na faktorje, ki so dejansko pomembni.

LarryClay

Guru
10. feb 2023
1.835
1.799
113
A jebat ga. Z dizelico si še bolj. :)
SuperchargerV4 drugače podpira 800V. Samo tako konfiguracijo postavljajo v glavnem v ZDA zaradi Cybertrucka.
Pri nas pa verjetno dajo raje dve ročki na 400 V, kot eno na 800V za isto količino "napajalnih" modulov.

Enkrat, ko si nad 150 kW polnjenja, je to že povečini dovolj. Tesle z 400V gredo pa tam do 275 kW.

uncle_sam

broker
25. sep 2007
3.537
2.102
113
41
Sami Tesla killerji, pa vsi zmorejo 2MW polnilne hitrosti, na polnilnicah, ki jih čudežno ni.
Zveni po iPhone killerjih. Octacore Lagdroid. Na koncu pa 20x počasnejši po CPU benchmarkih, kot 4 leta star iPhone. Ima pa megapixle pa gigabajte kao.

Na koncu je zmerno hitra polnilnica za ustrezen denar boljša kot nobena, ali tista, kjer te želijo olupit po 0,9 EUR na kWh.
Enkrat ko resno sprobaš EV, vidiš, da je ravno to, kar so drugi omenili, še vedno Tesla daleč naprej. Ker daje na faktorje, ki so dejansko pomembni.
Ne hecam se, to me resno zanima.. Kaj je razlika med Ionity in Teslo recimo?
Cena je na strani lastnika Tesle, ok.. Pri Ionity načeloma rabis narocnino, pa je potem tud zmerna cena.. Kaj se? Teslinih je v EU nekaj vec kot Ionity, ki pa je tudi dovolj pogosto.. Ja, vedno bi blo fajn ce bi jih blo se vec.

Pismo, velik kos Evrope sem prefural sam po Ionityih.. Pa ne vem kaj Đoni misli s tem, da nekdo ki dosti polni na poti, da tu je edina opcija Tesla...

• Všeč mi je
Reactions: CLIO15

CLIO15

Guru
1. nov 2007
15.240
5.250
113
Avstrija, Nemčija in sever Italije je zanimiv tudi EnBW z app Mobility +.
Avstrija in Italija je pod Smatrics cena pa 39 cent, 49 cent in 56 cent naročnine 11,99€ Ali 5,99€ Ali Pa 0€.

Če si pa v kaki EU multinacionalki pa lahko še koristiš rabat 5% preko Corporate Benefits.

• Všeč mi je
Reactions: uncle_sam

jonny77

Guru
16. sep 2007
12.839
2.315
113
Pomurje
Ne hecam se, to me resno zanima.. Kaj je razlika med Ionity in Teslo recimo?
Cena je na strani lastnika Tesle, ok.. Pri Ionity načeloma rabis narocnino, pa je potem tud zmerna cena.. Kaj se? Teslinih je v EU nekaj vec kot Ionity, ki pa je tudi dovolj pogosto.. Ja, vedno bi blo fajn ce bi jih blo se vec.

Pismo, velik kos Evrope sem prefural sam po Ionityih.. Pa ne vem kaj Đoni misli s tem, da nekdo ki dosti polni na poti, da tu je edina opcija Tesla...
Točno to kar sem napisal. Za vsako teslo z vključeno navigacijo do cilja(večina, da ti pripravi bat.za polnjenje), se ukvarja en sistem in koordinira vse prihode, odhode in čase polnjenja vseh vozil, ki so na tej poti.
Ze nekajkrat, predvsem poleti na hrvatiji, mi ponudi vožnjo 100na uro ali cakanje na polnjenje 1h. Vedno izberem 100, da se privlečem do bolj prazne polnilnice ali pa zavijem na ionity ki itak sameva.

uncle_sam

broker
25. sep 2007
3.537
2.102
113
41
Ok, torej "sinhronizacija" vozil, ki so na poti k istim polnilnicam.
Pripravo (gretje) baterije pri navigiranju k polnilnici pa ima danes mislim, da kar večina novih ev (pa tudi opcijo ročnega zagona).

To sicer opažam zdaj pozimi, da ljudje ne poznajo.. Ker razni orng stroji okol mene (Macan, A6...) na polnilnicah, pa meni vedno najhitreje leti :)

dejan_

Guru
23. maj 2012
2.700
2.557
113
Zakaj je Tesla najboljši EV.
Ker je uporaba nestresna.
Na aplikaciji nastaviš pot, daš telefon v žep se usedeš v avto in odpelješ.
Ne razmišljaš kje boš polnil, kakšno aplikacijo rabiš, kakšno plačilno kartico... avto vse izračuna sam, te napoti kam moras... tam vtakneš notr kabel, avto ti pove kdaj imas dovolj...
Avto dela. Servisov ni. Pa notr je špartanski brez milijon blink blink led lučk trakov nepotrebnih podatkov itd. Samo navigacija in hitrost.
Aplikacija dela, avto dela, zame je to vse kar je pomembno

Podobne teme

I
Odgovori
4
Ogledi
7.421