Teslo v Tesli Y

sajkek

Guru
16. mar 2008
38.696
13.072
113
subvencijo boš pa pri nas potegnil? se to da?
1765788987888.png

Samo Svoj

Guru
27. jan 2022
8.931
4.098
113
Seveda, nov avto, prvič registriran v SLO, samo z DDV bo "kolobocija", ker privat osebi avstrijci ne zaupajo in moram najprej gori plačat, potem homolomo tukaj, pa DMV (ki ga ni) in DDV tukaj, pa registracija in potrdilo avstrijcu da mi vrne MWSt.

Sva se odločila, da se ne greva na firmo, imava brez avta na firmi več plusa kot pa brez DDV.

• Všeč mi je
Reactions: jonny77 in sajkek

Samo Svoj

Guru
27. jan 2022
8.931
4.098
113
ko narediš papirne kolobocije, greš z našimi tablami gor? (graz? Dunaj?)
Graz. Ne moreš, ker ga moraš tu na homolomo pokazat. Grem pa to danes na AMZS še enkrat preverit, če se da kako drugače zmenit.
Mi je pa Felix obljubil, da bo šefa vprašal, če mi plave proba table posodi za en popoldan. ;)

Drugače pa lahko vse preko neta narediš, ampak ko sva midva kupovala so še 2 prodali - standarde imajo kar "na zalogi".

• Všeč mi je
Reactions: sajkek

sajkek

Guru
16. mar 2008
38.696
13.072
113
daj javi mal kako boš speljal, lahko na privat, če bo preveč občutljivo ;) aja ti si tak iz mbja-- smo "sosedi".

a to majo 3jke sandard tudi na lagerju? sicer v Graz bi šel kar s prikolico, bi že nekak sčarali.

Jabe

Guru
1. okt 2007
15.980
8.273
113
Kaj pomeni da "vidi bolje kot jaz"? Mene zanima a zna sledit črtam (Lane Following/Keep Assist) in če dela "radarski" tempomat na recimo regionalki ali pa na AC.

Ok. KOt veš (ali morebiti ne), Tesla nima nobenih senzorjev, samo kamere. In ko sem recimo rikvercala iz dvorišča, kjer imam cca 10m do dvoriščnih vrat, sem jih na ekranu prej videla kot v špeglu. To sem mislila, da vidi bolje od mene.

Kar se tiče tempomata. Ne, ob hudem dežju ali megli radarski tempomat ne dela. Drugega pa ni. Tudi če dela, lahko zaradi slabe vidljivost po svoji pameti zniža hitrost. Kadar tempomat ne dela ali ni vključen, ne dela niti lane asisst.

Guinness

Guru
2. jul 2008
4.281
3.175
113
Mene kamere vsakič sproti (pozitivno) presenetijo. V dežju, meglu in snegu me prav preseneča kako dobro vidijo. Še vseeno pa sem mnenja, da bi parking senzorji in radar moral ostati kot backup, ampak pač... stroški.

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.849
4.576
113
Ok. KOt veš (ali morebiti ne), Tesla nima nobenih senzorjev, samo kamere. In ko sem recimo rikvercala iz dvorišča, kjer imam cca 10m do dvoriščnih vrat, sem jih na ekranu prej videla kot v špeglu. To sem mislila, da vidi bolje od mene.

Kar se tiče tempomata. Ne, ob hudem dežju ali megli radarski tempomat ne dela. Drugega pa ni. Tudi če dela, lahko zaradi slabe vidljivost po svoji pameti zniža hitrost. Kadar tempomat ne dela ali ni vključen, ne dela niti lane asisst.
Sej izvorno vprašanje se je nanašalo na to dejstvo da Tesle nimajo radarja, ampak samo kamere. In sedaj ko je megla in sem po nesreči bil 2x v LJ kotlini je meni avto "odpovedal" kamera senzoriko (in s tem povezane ssistem), sem se zato vprašal kako je pri Teslah tole.

Zadnja kamera se kaj umaže? Ker tu je spet tako da v trenutnih vremenskih razmerah se po cestah poliva tekočina in imaš kljub suhemu vremenu avto zapacan do strehe od te svinjarije. Posledično vse zunanje kamere zapacane in po 100km vožnje neuporabne. Kako deluje potem zadnji "parkirni senzor" na Teslah če je na njem sloj umazanije?

Jabe

Guru
1. okt 2007
15.980
8.273
113
Hmmm... Se umaže zadnja kamera. Ampak tako, malo slabse se vidi, ne pa, da se ne bi nic videlo. To sem ene 2x dosedaj ocistila izvanredno, drugih ne. Vseeno pa na na ekranu skice vseeno delajo in opozarjajo na razdaljo, ljudi, druge avte...tak da ceprav nimam kristalne slike jaz, je za avto in ocene razdalje in tega, dovolj. Torej, da bi mi sistem dol padel, se se ni zgodilo

• Všeč mi je
Reactions: Utisevalec

delavec44

Guru
17. dec 2012
3.463
2.405
113
Torej pravite, da nima infrared in brez luči ne vidi nič? Kaj takega:

Sem upal da vidi dlje kot seže snop luči.

Podobne teme

I
Odgovori
4
Ogledi
7.149