Teslo v Tesli Y

mtl

Guru
19. jul 2007
10.998
670
113
Kras
www.mtl.si
vse je samo stvar marketinga in elonove propagandne mašinerije.
Pa ne vem no. Jaz bi bolj rekel, da je stvar milo rečeno nerazumevanja (da ne bo kdo užaljen) s strani lastnikov vozil, ki padejo na take fore. Že disclamer, ki ga moraš potrditi, ti da jasno vedeti, da to pač ni avtonomna vožnja.
Če pa padeš na YT videe, ko osebe, ki ne cenijo svojega in še manj tujega življenja, sedijo zadaj in jih Tesla ''avtonomno'' vozi, pa je tudi jasno, kakšen je tvoj domet.
Meni je le fascinantno, da ustrezne institucije nikakor niso odreagirale.

Guinness

Guru
2. jul 2008
4.263
3.153
113
Se strinjam, ko gledas Tesla fanboye na X-u kako tripajo na FSD, potem pa vidis na drugem posnetku da neha delovati, ce je sonce prenizko in sveti v kamere…
Kot sem že velikokrat rekel, naj vsi proizvajalco porihtajo FSD na avtocestah. Slovenija bi lahko pilotno odprla dodaten pas na AC recimo LJ-KP kjer bi bil pas namenjen FSD vozilom. Omejitev bi bila recimo 110kmh, ker tehnologija to omogoca na AC problem so lokalne ceste s krizisci, krozisci… Jaz bi takoj doplacal da me avto lepo vozi po AC avtonomno, jaz pa vmes lahko berem, gledam filme, ali delam na kompu. Elon pa tlaci ta fsd da nas bo vozil po mestih. Jaz po mestih in lokalnih cestah rad vozim, ubijajo me monotone ure na AC

• Všeč mi je
Reactions: 9999, vogel in mtl

AndrejD

Guru
20. jul 2007
7.537
1.497
113
Se strinjam, ko gledas Tesla fanboye na X-u kako tripajo na FSD, potem pa vidis na drugem posnetku da neha delovati, ce je sonce prenizko in sveti v kamere…
Kot sem že velikokrat rekel, naj vsi proizvajalco porihtajo FSD na avtocestah. Slovenija bi lahko pilotno odprla dodaten pas na AC recimo LJ-KP kjer bi bil pas namenjen FSD vozilom. Omejitev bi bila recimo 110kmh, ker tehnologija to omogoca na AC problem so lokalne ceste s krizisci, krozisci… Jaz bi takoj doplacal da me avto lepo vozi po AC avtonomno, jaz pa vmes lahko berem, gledam filme, ali delam na kompu. Elon pa tlaci ta fsd da nas bo vozil po mestih. Jaz po mestih in lokalnih cestah rad vozim, ubijajo me monotone ure na AC
Voznica je iz neznanega (brkljala po telefonu) razloga zapeljala na vozni pas namenjen samo voznji z FSD. Zal je pri tem vozilo FSD zadela tako da je le to zletelo iz viadukta. Potnik v vozilu FSD je bil preveč zaposlen z gledanjem filmov in ni mogel odreagirati.

Jabe

Guru
1. okt 2007
15.397
7.797
113
Ne bi se ponavljala, sem ze veckrat rekla, da ta avto se dolgo ne bo sam vozil, ampak se mi zdi, da poanta linkane objave ni bila v tem. Ampak v tem, da cetudi so obljubljali avtom letnikov 2016-2023 in prodajali FSD, so zdaj izgubili podporo in FSDja nikdar ne bodo imeli. Ali je problem v HW (presvoh pa je bi menjali) ali zgolj odklon supporta od starih avtomobilov ali ki bodo vsak cajt stari, niti ni vazno.

Torej: Ali avtopilot bo ali ne bo, za njih ne bo.

Guinness

Guru
2. jul 2008
4.263
3.153
113
Voznica je iz neznanega (brkljala po telefonu) razloga zapeljala na vozni pas namenjen samo voznji z FSD. Zal je pri tem vozilo FSD zadela tako da je le to zletelo iz viadukta. Potnik v vozilu FSD je bil preveč zaposlen z gledanjem filmov in ni mogel odreagirati.
Se mi zdi, da bi če bi že zdaj bilo 50:50 na cesti avtonomnih in človeško vodenih vozil, da bi že v tem trenutku bilo manj nesreč pri avtonomnih.

Garfildd

Guru
24. jul 2007
6.792
5.491
113
Avtonomno vozilo bi verjetno bolje reagiralo pri takem trku kot pa človek.

Se mi zdi, da bi če bi že zdaj bilo 50:50 na cesti avtonomnih in človeško vodenih vozil, da bi že v tem trenutku bilo manj nesreč pri avtonomnih.
Zagotovo, največji problem bi bili kvečjemu folk, ki bi se vrival med avtonomna vozila, katera imajo primerno varnostno razdaljo do drugega vozila
in s tem bi se verjetno spet hitreje naredili kakšni "fantomski zastoji"

Na žalost bo še kar malo trajalo, da bo zadeva na nivoju kot si želimo :rolleyes:

irCAR81

Majstr
19. mar 2008
1.747
116
63
Že če bi vsaj vsi vozili konstantno s tempomatom, pa če tudi ni radarski bi bilo manj fantomskih zastojev, manj nesreč in manj živčnosti.

• Všeč mi je
Reactions: jonny77

mtl

Guru
19. jul 2007
10.998
670
113
Kras
www.mtl.si
Zagotovo, največji problem bi bili kvečjemu folk, ki bi se vrival med avtonomna vozila, katera imajo primerno varnostno razdaljo do drugega vozila
in s tem bi se verjetno spet hitreje naredili kakšni "fantomski zastoji"
:rolleyes:
To je pa potem tudi stvar programiranja samih varnostnih sistemov in se s samo nastavitvijo brez težav reši.
Recimo imam sedaj iz prve roke izkušnjo, kako ACC v deset let starem avtomobilu dela v nulo, drugi konkretno novejši pa panično zavira pri takšnih in podobnih zadevah. :mad:

mtl

Guru
19. jul 2007
10.998
670
113
Kras
www.mtl.si
Se strinjam, ampak res nisem pričakoval, da bo tako pri asistenčnih sistemih, kjer je bil napredek viden.
Očitno so tukaj potem razlike med samimi proizvajalci.

Podobne teme

I
Odgovori
4
Ogledi
6.672