Tesla MODEL S

sad

Guru
24. avg 2007
10.610
618
113
Delno. Chirone bodo identične prodali oz so jih že. 30 se mi zdi. Samo bodo omejeni na neko hitrost, če se prav spomnim.
304mph pa ni uradni rekord, ker niso šli v obe smeri. So pa pobrali publiciteto ;).
 

sad

Guru
24. avg 2007
10.610
618
113
Še enkrat: točno take Chirone SO PRODALI. Ni bil to one off in stripped off prototip ;). Tako da nekaj razlike je.

In Bugatti NIKJER ne trdi, da so postavili nov svetovni rekord. Le da je šel Chiron preko 300 mph. Jaz tukaj ne vidim nikjer zavajanja. Kaj pa mediji trdijo je pa drugo.
 
  • Všeč mi je
Reactions: MrDaco

Gasper008

Majstr
24. sep 2012
3.610
245
63
Obljube so da bo taka produkcijska verzija, vzemite to kot facelift Model S, prodaja jim je itak strmoglavila ko je prišla ven trojka, to je edini način da bi še kaj zaslužili z Model S. Torej da ga pozicionirajo veliko višje kot trojko.

Saj Porsche Taycan tudi še ni na cesti, res je da bo prej kot ta verzija Model S, ampak prav tako je bil to predprodukcijski model in prav tako delno modificiran.
 

sad

Guru
24. avg 2007
10.610
618
113
Poglej razširjene gume, ki gledajo ven iz blatnikov. Kvazi produkcijska verzija? Lool.

Sicer pa imaš prav. Dejstvo, da si lahko sedaj v Porsche konfiguratorju sestavim Taycana po željah in grem v Porsche salon in ga naročim, je popolnoma ENAKOVREDNO Teslinim obljubam o baje enkrat v prihodnosti enaki facelift Model S. Bravo.
 

Malecky

Majstr
10. sep 2007
10.917
131
63
Ja ni vredno debatirat sploh no, ta avto je test mule...

- gume so bile Goodyear Eagle 3R, v eu se sploh kupit ne da in te naj bi bile še v razvoju tako da tudi v USA ne te semi slick variante
- steza 1.5km krajša (25s?)
- notranjost povsem oguljena (nekaj armature, voznikov sedež in kletka)
- keramične zavore
- odbijač z odrezano večjo odprtino
- 3je motorji
- razširjen avto konkretno in spuščen na čisto drugačnem podvozju kot serija

Taycan je bil....Taycan ne Turbo S. Peljal je na običnih Pirelli kot se jih dobi zram avta.

PS. Gasper, Model S je dead za muska, po njegovih besedah. Refresh je bil narejen kar je bil "Raven" to je to. Za naslednjo leto obljublja da bo plaid različica na voljo za S, X in roadster kao. :S Prodaja na kitajskem naj bi bila pod 7k, kar je izredno malo, prodajajo se samo še najcenejše različice 3 in za teslo kar slabo kaže. Če bodo spet keš dobili lahko večno laufa dokler bodo odvetniki tako pridno delali (700+ konkretnih tožb v teku).
 

Gasper008

Majstr
24. sep 2012
3.610
245
63
Očitno Model S še ni dead za Muska, če se na vse pretege trudi s tem dirkanjem. A pa res verjamete da so v parih tednih spacali avto skupaj takoj po tem ko je Porsche postavil čas? Ali pa je načrt za tako konfiguracijo Model S že dlje časa v pipelinu?

WTF, zakaj pa Porsche ni dirkal s Taycan Turbo? Morda je Turbo samo softwareski in po nekaj sekundah nimaš več Turbo? Ampak to je seveda nemogoče, ker Porsche je pogonski sklop razvil tako, da se nikoli ne pregreje, pa če ga goniš po luni kjer ni atmosfere.
 

Malecky

Majstr
10. sep 2007
10.917
131
63
Test mule pomeni ravno to...lahko je spodaj skoraj cel Roadster 2, ostalo pa pač Model S. Še ena smešna na te 2 rdečo in modro na ringu, obe sta pod prisilo odkupljene nazaj po lemon law v ameriki hehe.

Musk je že od začetka trdil, da ne bodo delali novih modelov in da se njihovi avti OTA updejtajo in so vedno boljši. :p Nekaj resnice, nekaj pa je bullshit, ker bi težko preživeli nihanja, ki jih prinesejo modelna leta pri klasičnih znamkah.

Ja, imaš prav tedva avtomobila v nemčiji sta že prej pripravljena. Zdaj bodo morali ponovno na progo s Turbo S oz. ni nujno zaradi zgoraj omenjenih lukenj v tesla časih. Nepredelan model S sploh ne pride okoli ringa s polno močjo, zato ga pa sploh ni na progi, da bi nabil Taycana. Stalno imaš "turbo" taycana, sam večinoma pa je res software-sko, saj niso delali dveh configov. Porsche sicer trdi da sta motorja različna oz. sploh prednji al kakoženimaveze.

PS. Taycan se je peljal po ringu pod 8min brez uporabe zavor, samo z regeneracije, kar pa je kar dosežek.
 

nacek

Fizikalc
13. okt 2012
2.156
77
48
Gasilci pa obvladajo.
Gasilci JZ GB Maribor so zavarovali kraj nesreče, s tehničnim posegom iz zvite pločevine rešili ukleščene osebe, odklopili akumulatorje na vozilih in z vpojnim sredstvom posuli iztekle motorne tekočine po vozišču.
 

VanZ

Majstr
1. feb 2008
2.016
392
83
Kolikor sem dojel, neregistrirana tesla s prbitim voznikom brez izpita in čefurskim tovorom skozi rdečo.
popravek: sedaj je jasno, da je povzročitelj vozil peugeota.
 
Nazadnje urejeno:

Malecky

Majstr
10. sep 2007
10.917
131
63
Je kje več podatkov?

Tista Tesla X od nemca na hrvaškem ko je jahal bande je bla na slaughterpilot. Sicer naj bi za EU poslali obvestila, da morajo priredit delovanje na takega kot je v drugih v EU. Ne vem kako je to dublo homologacijo pa take stvari preko OTA razpošiljajo okol v USA se mi je zdelo možno, tuki pa ne.