Citat:
Uporabnik ClAy pravi:
dokler bo tako sposoben kader, kot je sedaj na Telemachu ne pričakujem več uploada. Za Telemach smo vsi, ki si želimo več uploada pirati. Res strokovnost na višku.
Citat:
Uporabnik Mikrohard pravi:
Pa ima Telemach 100% GPON omrežje? Ker pri GPON-u si uporabniki, ki so na istem vlaknu, med seboj delijo 2.5Gbit/s down in 1.25Gbit/s up. Če si preveč radodaren pri hitrostih, moraš na eno vlakno priklopiti manjše število uporabnikov... ali pa dopuščaš možnost, da v določenih situacijah uporabniki ne bodo dosegali naročenih hitrosti. Sicer je pa res, da imajo kablaši največ izkušenj s tem, saj je kabelski internet tudi sharan med vsemi uporabniki, ki so na isti veji.
Nekje sem bral, da Telekom uporablja razmerje 1:64 (torej je lahko na enem vlaknu do 64 uporabnikov). Če je to res in bi vsem uporabnikom odprli 200Mbit/s uploada, bi s torrenti bilo 1.25Gbit/s zelo hitro komplet zasedeno... kaj se pa potem zgodi z internetom in ostalimi storitvami pa vsi vemo.
Tut men CISCO-ti niso bl čisto nič všeč, sicer so pa vsaj za najvišji paket( oz. najvišja 2 ), včasih vsaj deval UBEE-ja, ki sicer podpira boundanje 24/8 kanalov EvW327N....Citat:
Uporabnik ClAy pravi:
Seveda bi lahko dal na coaxu 10 uploada. Pa bodo mogli takim uporabnikom dati kak drug modem ko cisco epc3925, ki ni sposoben v nobenem primeru prebaviti 4 Upstream kanale.
Sam se zavedam, da so tehnološke omejitve, vendar le te pridejo do izraza pri več kot 20 Mbitih uploada. Če imaš pa v ku*u omrežje pa res ne moreš ponudit več, tudi če hočeš.
Sem imel včasih 120/10 paket in EPC3925, je prebavil BP.Citat:
Uporabnik ClAy pravi:
Seveda bi lahko dal na coaxu 10 uploada. Pa bodo mogli takim uporabnikom dati kak drug modem ko cisco epc3925, ki ni sposoben v nobenem primeru prebaviti 4 Upstream kanale.
Sam se zavedam, da so tehnološke omejitve, vendar le te pridejo do izraza pri več kot 20 Mbitih uploada. Če imaš pa v ku*u omrežje pa res ne moreš ponudit več, tudi če hočeš.
Citat:
Uporabnik XSIDE pravi:
Sem imel včasih 120/10 paket in EPC3925, je prebavil BP.Citat:
Uporabnik ClAy pravi:
Citat:
Uporabnik sade pravi:
Citat:
Uporabnik Mikrohard pravi:
Pa ima Telemach 100% GPON omrežje? Ker pri GPON-u si uporabniki, ki so na istem vlaknu, med seboj delijo 2.5Gbit/s down in 1.25Gbit/s up. Če si preveč radodaren pri hitrostih, moraš na eno vlakno priklopiti manjše število uporabnikov... ali pa dopuščaš možnost, da v določenih situacijah uporabniki ne bodo dosegali naročenih hitrosti. Sicer je pa res, da imajo kablaši največ izkušenj s tem, saj je kabelski internet tudi sharan med vsemi uporabniki, ki so na isti veji.
Nekje sem bral, da Telekom uporablja razmerje 1:64 (torej je lahko na enem vlaknu do 64 uporabnikov). Če je to res in bi vsem uporabnikom odprli 200Mbit/s uploada, bi s torrenti bilo 1.25Gbit/s zelo hitro komplet zasedeno... kaj se pa potem zgodi z internetom in ostalimi storitvami pa vsi vemo.
100 % je GPON( na novo zgrajen , tam ko je bil pa že pred leti zgrajena optika je pač p2p) pa ( vsaj v celju) je ratio 1:32 , s tem, da je tv seveda DVB-C in ne IPTV... tko da ti tv ne porablja nič, je pa res , da če bi vsi nažgal torrente na max bi bil problem, sam itak nimajo vsi max paketov...
Paket 150/150 ( do zdaj že 3 mesece cel čas gre mal čez)
![]()
Se mi je kar zdelo da bo tako.Citat:
Uporabnik WeWatchingYou pravi:
Bo treba biti pozoren na naslednje položnice, ker kakšno štalo imajo tukaj se ne bi čudil da bo tudi pri zaračunavanju storitev tako![]()
Citat:
Uporabnik Slycer pravi:
Ste že prejelu račune?
Na mojem, kjer sem zmanjšal paket iz gold na silver so se kar pojavili neki pickboxi, axn in cutv paketi ki jih nisem naročil. Poklical na helpdesk kjer so rekli naj jih samo odštejem od računa ker naj bi popravljenega prejel šele čez tri tedne. Da je ta napaka posledica menjave sistema. Previdno.