Telemach in 4 TV-ji

XSIDE

01101010
22. jul 2007
3.892
300
83
::1/128
Tudu sam imam MiBoxa in je slika pri EONa bistveno slabša kot na katerikoli drugi napravi kjer laufa isti app (priklopljeno na isti TV ali pa če laufa na samem TVju). Če na novem Chromecastu tega problema ni, je to zame več kot vredno tistih 10€ razlike.
 

zajtam

Pripravnik
1. sep 2009
68
10
8
Čisto razumem, da obstajajo različne potrebe in tudi meni že kdaj niso ustrezale. Sploh glede omejevanja specifičnih tipov (konkretno SmartTV). Še vedno mislim, da je primerjava z vinjeto ravno toliko na mestu, kot primerjava cene naročnine s ceno kartico, ki služi zgolj za kontrolo dostopa (tako kot SIM kartica za mobilne stortive ali ključ od stanovanja do stanovanja). V smiselnost konkretnih omejitev se ne mislim vtikat, ampak če že hočeš, pri naročnini, kolikor vem, nikjer ne ponujajo neomejeno televizorjev v posamezni stavbi ampak točno piše koliko česa je vključeno za to ceno. A DARS te pa ne omejuje ker moraš kupit več vinjet samo zato ker si lahko privoščiš več avtomobilov? Pa ravno tako jih čisto nič ne briga, če enega rabiš samo občasno. Pa če si nekdo lahko prvivošči, da živi ločeno od staršev, mora met tudi zastonj naročino, saj že starši plačujejo? Sej tudi ne pravim, da ne bi na tvojem mestu naredil isto,. Dokler dela pač uživaj. Samo čudi me, da ne dojameš, zakaj je, tako kot je in da tistih 400€ ne plačuješ za conax kartico ampak za programske pravice, itd. (zdaj ali je njihov model zaračuvanja ugoden/fer za vse, je druga zgodba).

Kar se pa deljenja žlahti tiče, se je že marsikdo tukaj hvalil, kako ima priklopljen box od starše, ali pa plačuje samo internet pa EON/TVIN/T2GO dostop od kolega/staršev/nevemkoga. Cardsharing, o katerem tako rad govoriš deluje tudi čez kaj drugega kot RF. Kabel se da ravno tako povlečt od soseda, ali pa stream čez internet furat. Pa tole s tremi gospodinjstvi in stari/mladi....
100% se strinjam s teboj.
 

matofill

Majstr
18. sep 2008
3.172
160
63
Smart VI je rešitev, če so TV ji dovolj blizu fizično, sicer pa imate pri enem polnem paketu možnost še 3 hkratnih gledanj EON TV, ki ga naložite na lasten android box, sam perferiram malo boljšega npr Beelink GT KIng , ki stane cca 110 eur kupi se 1 x omogoča, ni, da ni tudi igre in dela vse v piko nulo. Dobijo se taki boxi že od 50 eur dalje, samo potem so lahko težave. S to napravo boste tudi čez 10 let še lahko gledali Tv, ne bo zastarela, ob enem nudi veliko veliko več, tudi ogled za nazaj .... Pa še zna se predstaviti, kot bilo kaj, po želji, lahko kot druga naprava, če bi omejili dostop za take boxe, bi torej ta box se lahko predstavil, kot gsm. Še to zadeva podpira tudi popoln UHD, tudi predvajanje iz usb v UHD.

Evo link, dobava tam v Corona časih cca 7 dni : https://www.geekbuying.com/item/Beelink-GT-King-Amlogic-S922X-Android-9-4GB-64GB-TV-Box-416916.html
 
Nazadnje urejeno:

Daniel

Majstr
21. dec 2007
3.085
278
83
Na novem Chromecastu dela EON aplikacija popolnoma brez težav. Kot tudi vse ostalo.
 

bizi

Guru
21. nov 2007
18.163
2.368
113
Kočevska
Tudu sam imam MiBoxa in je slika pri EONa bistveno slabša kot na katerikoli drugi napravi kjer laufa isti app (priklopljeno na isti TV ali pa če laufa na samem TVju). Če na novem Chromecastu tega problema ni, je to zame več kot vredno tistih 10€ razlike.
Sam tega nisem opazil, morda zaradi tega, ker imam samo 43" TV. Na tem LG-ju je bila aplikacija pravi obup, ker se zaradi štekanja skoraj ni dalo gledati. Preko Miboxa je vse gladko in zoper kvaliteto slike nimam nobenih pripomb. Seveda pa CC z Google TV nimam na razpolago, da bi lahko primerjal.
 

Dekster

MOBITEL PR
8. apr 2009
995
0
16
Ljubljana
To možnost so mi omenili, sam moram imeti najbrž Android tv.
[/QUOThttps://youtu.be/lYDyFMADIy4E]

Tole si kupis in TV ti rata smart, ce se se malo potrudis si potem gor nalozis recimo tole oz. novejse in kar naenkrat ugotovis, da morda pa ne potrebujem vec TV paketa. TV rabi zgolj povezavo na net.

Drugace EON je odlicna stvar, vendar ce so omejitve, potlej si je potrebno nekako pomagat.
 
Nazadnje urejeno: