SUV do cca 30k,bencinar,avtomatik

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.625
4.434
113
SAIC ja, samo SAIC je pri nas poznan pod znamko MG. In dejansko si MGji delijo določene dele z VAG grupo.

95% kitajskega oblikovanja se izvede preko AIja, potem se samo finišira ročne popravke oz. vgradi standardne kose. Recimo mehanski vgradni deli so ponavadi standardni s trga, torej taki iz drugih vozil. Sej isto taktiko je uporabila tesla pri prvih modelih, model S je en tak tipičen frankenštajn kar se delov tiče.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
49.443
7.783
113
pri taščici
Sem govoril pred dnevi s clovekom ki dela na enem iz med servisov ki med drugim servisirajo tudi kitajce.
Je rekel da v tujini (eu) dobis dele v nekaj dneh, slovenija pa spada pod Balkan in vse kar dobis prej kot v enem mesecu je sreča.
Ce je garancijsko popravilo morajo vse dokazovat s fotkami, vrnjenim okvarjenim materialom, ne smejo ga narocat v tujini....in to ne velja samo za kitajske znamke. Druge, pri nas uveljavljene znamke niso veliko boljse.

sad

Guru
24. avg 2007
22.159
10.839
113
Dvomim, da imajo posebej skladišče za EU in posebej za Balkan. To je brez veze podvojevanje logistike, ki stane. Poleg tega je to vseeno EU, kjer je malo drugače, kot recimo v osrednji Afriki.
Jaz bi rekel, da je to nakladanje in opravičevanje slabe servisne podpore, češ, tak te je Balkan pač.
Sicer pa, sedaj vsi hajpajo na Kitajce, kak so lepi in super, pa sem prepričan, da bo precej ljudi čez par let požrlo cmok in nenormalno izgubo vrednosti in potiho šlo nazaj na evropejce.
Razen seveda jezek, ki ima vse naokoli Kitajce in so boljši kot BMW. Jaz poznam enega človeka, ki ima kitajca, pa ne zato ker poznam tri ljudi, on pa fulla. Morda pa prodaja kitajce.
Sicer pa: a ni bila zadnjic zgodba o rjavenju pol leta starega Kitajca? A je bil Forthing ali Dongfenk ali nekaj tretjega? A se že kaj ve razplet?

shift

Guru
20. jul 2007
10.113
2.637
113
za šankom
Eno hebeno luč matrix led za Nemca ki jih je, kar nekaj na naši cesti sem čakal 50 dni, odgovor servisa, da ni na zalogi med tem, ko si jo na autodoc lahko dobil v 5 dneh, ponaredka ni, luč dela hella

jezek

Guru
24. jul 2008
4.673
2.013
113
Led luc za fortinga dobim z Alija v max 20 dneh, za 50 usd. Led luc za mojega bimerja je 5k€. Verjetno pride v tednu ali dveh...

tony

Guru
23. jul 2007
10.491
1.784
113
BMW ima že desetletja pri nas dobavo rez. delov 2x tedensko. Kako specialen kos je ena laserska luč, in če pade ven iz tega okvirja ali ne, pa... sam bog ve :sprasujemse: