Strešni šotor Alibaba

Baho

Pripravnik
12. okt 2010
47
33
18
dask; to strešnega ali navadnega? Z ostalimi Vevorjevimi izdelki sem načeloma zadovoljen zaenkrat služijo namenu.

Kakorkoli sam upam na zadovoljivo kvaliteto, ker sem včeraj vseeno sprocesiral naročilo, prišel naj bi v tednu dni. Javim izkušnje, ko ga uporabim.

• Všeč mi je
Reactions: Palcek

dask

Majstr
21. sep 2023
710
813
93
dask; to strešnega ali navadnega? Z ostalimi Vevorjevimi izdelki sem načeloma zadovoljen zaenkrat služijo namenu.

Kakorkoli sam upam na zadovoljivo kvaliteto, ker sem včeraj vseeno sprocesiral naročilo, prišel naj bi v tednu dni. Javim izkušnje, ko ga uporabim.
Moj je bil navaden, za spakirat v motor kufer. Načeloma večina zadev iz Vevorja tudi jaz dobim ok, naročam pa bolj kakšne senčnike, senčna jadra itd, bolj malenkosti. Šotor me je premamil, ker je bil dimenzijsko enak podobni zadevi pri nas, ki je bila skoraj 3x dražja.

Baho

Pripravnik
12. okt 2010
47
33
18
Kot obljubljeno napišem prve vtise. Na koncu nisem vzel direktno pri Vevorju ampak kar pri njihovih preprodajalcih na Aliexpressu, ker je bilo občutno ceneje. Končna cena z vsemi kuponi in popusti, ki so bili takrat aktualni me je prišla 890 €. Danes v času pisanja je še malenkost nižja cena. Po nekaj malega kolobocijah s prodajalcem o tem, da ni prevoznika, ki bi pripeljal in potem, da pravzaprav ni zaloge sem bil vztrajen, malo počakal in so vseeno poslali šotor. Kakor sem opazil vsake toliko dni dobijo novo zalogo po par kosov in potem relativno hitro poide, če se slučajno kdo odloči in takrat ravno ne bo na zalogi, anj se ne ustraši.
Prvi vtisi so zadovoljivi, pač kolikor denarja toliko muzike, prvo sem moral posesati vse aluminijaste opilke saj očitno v že opremljen šotor vgrajujejo ojačitve s kovicami, tiste palice za stopniščno strehico imajo malo čudno vpetje, le postrani luknja v ojačitveni aluminijast trak. Šotor nima nobenih naprednih dodatkov; v notranjosti osnovna 5 cm podloga, trije žepki na eni strani in pa led trak, ki lepo osvetli notranjost in dela na powerbank. Priložena lestev je super enostavna za uporabo. V zaprtem šotoru je ravno dovolj prostora za posteljnino z vzglavnikom in lestev pa verjetno še kaj lahko stlačim notri.

Kakor sem kasneje malo gledal po spletu je to stara-oguljena verzija San Hima šotora, identični kalup, tkanina, dimenzije, sistem zapiranja, okovje in enak led trak. Od trenutne verzije se razlikuje po tem, da ima manjša stranska okna, nima odprtine za "klimo-grelec" in nima mreže za hrambo stvari pod stropom.
Montaža je enostavna, načeloma sta potrebna dva ampak, če maš škripec na stropu garaže lahko tudi sam elegantno prestavljaš šotor na streho in z nje.
Šotor je lepo aerodinamičen nisem opazil znatnega povečanja porabe v v približno 400 km vožnje z njim.

Zaradi svoje višine sem iskal nekaj nad 200 cm, notri meri 213 cm kar je po dolžini ok, po širini pa pa le 125 cm kar sem mislil, da bo ok za dva ampak v kotih je zoženo za mehanizem s plinsko vzmetjo tako, da omenjena širina ni po celi dolžini. Se pravi je pogojno za dva, ki se imata res rada.

Postavitev samega šotora je super enostavna. Testni večer je sicer na lahko deževalo, šotor je zdržal, nobene kapljice notri.
Spal sem tudi ok, za vodoravno postavitev avta sem vzel še nivelirne rampice za 20€, ki so se super obnesle.
Zamislil sem si pokrit prostor ob avtu in sem zato vzel še Vevorjev baldahin za ob prtljažniku ~60€, res je prostoren, ampak vzame večino časa pri postavljanju kamp lokacije. Ima odsevne vrvi in ponoči svetleče kline, kar me je presenetilo. Za celostno Vevor kamp izkušnjo sem si privoščil še njihova stola za 37€/kos, tudi zelo udobna in imata nazivno nosilnost 150 kg, kar mi ta veliki rabimo. Sicer pa nista najmanjša v zloženem stanju.

Ne vem kaj naj še napišem, saj sem testiral le en vikend ampak sem pod črto zaenkrat zadovoljen z nakupom saj oprema lepo opravlja svojo funkcijo za tretjino cene, ki bi jo moral plačati, če bi kupil pri nas. Nekako nisem hotel šotora, ki se dvigne le na eni strani saj se tako lahko obrneš na katerokoli stran med spanjem oz. preklopnega saj se mi je zdelo, ko sem ga preizkusil pri kolegu vse skupaj zelo nestabilno.

Če me kaj preseneti med uporabo naprej pa tudi napišem še sem.

Priponke

• Screenshot 2025-09-17 at 14-32-02 Fotografija - Google Foto.png
    Screenshot 2025-09-17 at 14-32-02 Fotografija - Google Foto.png
    1,1 MB · Ogledi: 65
  • Screenshot 2025-09-17 at 14-31-35 Fotografija - Google Foto.png
    Screenshot 2025-09-17 at 14-31-35 Fotografija - Google Foto.png
    272,2 KB · Ogledi: 65
  • 20250913_191457.jpg
    20250913_191457.jpg
    872,7 KB · Ogledi: 65
Nazadnje urejeno: