Športna ura

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
20.865
12.129
113
kod Džej-Zija
Ne na pamet.
Kot rečeno, treba ( priporočljivo ) je počakat na 100% verzijo FW, ki jo ponudi GE, kjer hkrati tudi napiše, kaj vse je v novem FW. Prej ne piše nič.
Sedaj je izšla 100% verzija z isto cifro verzije 27.13, kjer je dodano še public changelog in nekaj popravkov / novosti za Edge 1050.

Poglej priponko 98651

Poglej priponko 98656

Poglej priponko 98657
Kar verjemi, da ni na pamet. Sem član garmin foruma in pri vseh urah, ki sem jih imel dosedaj, tudi beta programa. Kar sem napisal, je uraden garminov odgovor. Verzije z neko številko so med sabo vse enake. To pravijo garmin moderatorji na garmin uradnem forumu. Še več: verzije so imele oznako beta, ki smo jih testirali kot release verzijo, torej kot končno izdajo. Če se vmes niso odkrili kakšni bugi, je bila recimo verzija 16.11 beta enaka uradni 16.11. Spet po garminovih uradnih besedah.

Changelog lahko vedno vnaprej vidiš na forumu, ni treba čakati na Express. Tisti procenti so samo rollout, kot temu rečejo garminovci. Večinoma ne dajo FW na razpolago vsem hkrati, ampak sproščajo uradni FW z isto številko in vsebino postopoma, če se vmes pojavijo težave. Pri meni se je npr. Zgodilo, da je ena verzija pretirano žrla baterijo, zato so ustavili rollout pri 50 % in je sledila teden kasneje nova izdaja z odpravljenim bugom.

Bottom line: če ti GE ali OTA ponudi novo verzijo, ne bo nič drugačna, če je rollout 10 % (si pač med prvimi) ali 25 % ali 50 % ali 100 %. Večinoma naprave, ki imajo vklopljeno OTA posodabljanje, same potegnejo FW, ko je na razpolago, rollout jih nič ne zanima. Inštalirajo jo pa, ko jo uporabnik dovoli.

• Všeč mi je
Reactions: SpEkTr

Viper_XxL

Guru
20. avg 2007
9.970
1.447
113
Titograd
Kje Suunte poskusiti (na roki) v Mariboru? Race so imeli dummya v Hervisu, Verticala pa ne... intersport in extrem vital dummyev nima, škatle Suunta pa so zapečatene :bonk:

Viper_XxL

Guru
20. avg 2007
9.970
1.447
113
Titograd
Ok zadevo sem kupil (Race), zdaj pa me zanima kje kupiti poceni in ok pas? Ker se mi ne daje 20-40€ za original. Kake kitajske trgovine? 22mm je širina paska

Matko

pohodnik
18. jul 2007
5.791
821
113
Nujno rabite ;) Fenix 8 PRO (novost LTE in satelitsko komuniciranje)

fēnix® 8 Pro – 51 mm, MicroLED​
Sapphire, Temno siv iz titana s premazom DLC s silikonskim paščkom črne/prodno sive barve​
KODA ARTIKLA010-03380-01​
1.999,99€ o_O

Opis

• Wow
Reactions: jonny77 in Jado

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
20.865
12.129
113
kod Džej-Zija
Bodo imeli vsaj Coros, Polar, Suunto, Amazfit in ostali od česa živet. Ker fenix cene so postale že absurd. Trenutno nosim Instinct 2X (450€) in verjetno bo to moj zadnji garmin. Ostali v tem rangu enostavno ponujajo precej več.

• Všeč mi je
Reactions: Jado in irCAR81

aljoman

Majstr
16. dec 2013
3.413
-1.523
63
Sploh nov Coros je zanimiv.

Ko sem pred leti kupil Polarjev Vantage V za takrat vrtoglavih 400eur + -, mi je bilo to noro veliko denarja za moje hobije.

• Všeč mi je
Reactions: mosseero

JakeTheSnake

Fizikalc
16. okt 2016
445
162
43
Garmin je kar dobro mimo vsekal z Fenix 8 PRO ( amoled ali microled ) modeli. Ali pa ne, kakor za koga.
Novost je samo v tem, da je pač vgrajen Inreach, LTE in microLed za zaslon, ki je pa bolj potraten z baterijo, kot amoled in to kar za veliko. Pa čeprav bi naj bilo drugače. Vse ostale funkcije so pa popolnoma iste, kot pri ostalih Fenix 8 serijah.
Če nimaš sedaj nič in iščeš high tech uro, ki bo delala nekaj let in nujno rabiš InReach, da ne nosiš z sabo dveh naprav, potem je to pač dobra izbira.
Fenix 8 se dobi za nekje 800-900 eur, InReach naprave pa za 300-400 eur, odvisno od modela. Pa si cenovno na istem. Če bi nujno rabil InReach, bi osebno vzel neko cenejšo uro in InReach 2 mini. Vse novejše ročne, kolesarske naprave in ure omogočajo medsebojno povezavo. Pa je vse skupaj veliko ceneje.
LTE pa tudi ni tak LTE, kot je to pri mobilnih napravah, saj ura nima nobene sim kartice, niti esim nima.
Še vedno vztrajam na fenix 3, čeprav mi zadnje čase ne deluje barometrični senzor. Pa ne pomaga nobeno čiščenje. Ampak to vseeno ni problem, ker pri aktivnostih itak pobere višino iz GPS signala.
Pri microLed tehnologiji pa lahko pretiravajo z ceno, saj je to prva ura, ki ima to tehnologijo.

motoristic

Fizikalc
18. avg 2007
1.334
25
48
Ljubljana
LTE na novem Garminu ne deluje brez naročnine.
Verjetno je moj zadnji garmin, ki sem ga nabavil (a je ze tri leta mimo?) Fenix 7x sapphire. Te cene so cisto nenormalne. Sploh,ko pomislim, da zdajzdaj pride Trex 3 PRO, ki bo imel tudi integrirano led (ja, na fenix 7x jo redno uporabljam) lucko za neko ceno 300-400eur.. Suunto race 2 je drugace super ura - a nima lucke...

• Všeč mi je
Reactions: Jado

Viper_XxL

Guru
20. avg 2007
9.970
1.447
113
Titograd
Kako nima? :oops1: Navaden race jo ima.
To kar je pri raceu lučka je čisto vseeno če jo ima... blank ekran lol.

Sicer sem z uro zadovoljen in zagotovo ne bom menjal za race 2 ker se ne splača. Vse teke, pecikle in gore mi hendla z lahkoto, za HR če je točen ali ni pa se ne sekiram preveč.

V bistvu je taka ura, ali pa celo nižjerangirani Suunto Run, več kot dovolj za 99% športnikov, vse drugo so navadne bedarije in metanje denarja proč.

• Všeč mi je
Reactions: Jado

Samo Svoj

Guru
27. jan 2022
8.052
3.552
113
Ja res je bel ekran in v trdi temi deluje neverjetno učinkovito, če pa je malo ostale svetlobe, pa je res vseeno če je ne bi bilo.

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
20.865
12.129
113
kod Džej-Zija
Točno to. Mene je svojčas vleklo, da bi imel še to in ono, zdaj pa vidim, da je to, kar imam, čez glavo. Edini razlog za Instincta 2X, čeprav sem imel prej FR255, je res robustno ohišje. Prav mi pride na kanjoningu in kajaku.
Pa lučko je takrat, ko sem I2X nabavil, imel samo še F7X. Lampa je res zakon in res dobro dela.