Slovenske železnice

Samo Svoj

Guru
27. jan 2022
8.298
3.721
113
Saj to je fascinantno, zakaj zraven svojega GSM - R omrežja ne zmontirajo dodatnih anten in speljejo data promet ob progah, ker komercialni ponudniki itaq ne pokrivajo prog.

Ali pa Musk ovo anteno na streho LOL.
Ker ne smejo. Njihovo omrežje mora biti popolnoma ločeno od javnih, tako sam dostop, kot infrastruktura.

Verjetno ti lahko kalbo kaj več pove.

Rekreacija

Guru
7. avg 2019
1.844
1.089
113
Sem se zadnjič peljal z vlakom (vlak Stadler), bil je skoraj prazen in se vsedem na mesto ki je predviđeno za invalide (imam precej dolge noge).
Pa pride gospa stevardesa in mi reče da bo "šofer vlaka" dobil živčni zlom ker mu nonstop javlja SOS..... Vsake toliko časa sem se dotaknil tipke.... :bonk:o_OSeveda sem se opravičil!

Priponke

• Screenshot_20250915_062916.jpg
    Screenshot_20250915_062916.jpg
    298,4 KB · Ogledi: 49

Hanzi

Guru
27. jul 2007
49.792
8.064
113
pri taščici
V soboto zvecer je vlak v laskem syal vec kot eno uro, ker je bilo nekaj narobe z odjemnim mestom elektrike. Al nekaj takega.
Kaksna info okol tega?
Baje je bilo kar *zanimivo" biti na vlaku brez prezracevanja in brez moznosti da odpres okna...

Tenforest

Guru
3. sep 2007
5.983
657
113
43
povsod malo
V soboto zvecer je vlak v laskem syal vec kot eno uro, ker je bilo nekaj narobe z odjemnim mestom elektrike. Al nekaj takega.
Kaksna info okol tega?
Baje je bilo kar *zanimivo" biti na vlaku brez prezracevanja in brez moznosti da odpres okna...
Sploh poleti. Lahko strojevodja odpre vrata s ključem da je zrak. Imajo pa neka dobra okna sploh na dvonadstropnih da sonce ne segreje preveč.

• Všeč mi je
Reactions: Hanzi

brane_new

Guru
10. feb 2008
19.052
2.438
113
Sam na ignore ga daj. Prvi user pri katerem sem to naredil - izkusnja je top.
Lej NOBENEGA nimam na ignore. Tudi Mirsija ne. Razlog je navedel Rekreacija - I. del v nadaljevanju!

Ma poglej, saj če nimaš kaj početi ga je kar luštno čitati. Je pa res da včasih precej dolgo traja da sploh ugotovim kaj je napisal.
Prejle si se kar stragal. Torej referenčna točka ti je pratizanski (NOB) spomenik?
Glede za razumevanja. Saj praviš, da ti mene ne razumeš ;)

Fantje - tudi Apollo8 - Jaz mam vas rad!

irwin

Guru
13. mar 2008
1.653
505
113
Ce je kdo od stroke? Pantograf od lokomotive vlakovodja odklopi iz omrezja ce kompozicija caka vec kot uro ali ze manj na vmesni postaji? Velja za tovorno kompozicijo.

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.725
4.526
113
Obsojanja vredno.

Bi lahko v novici dopisali še en okvirček, kjer piše da so vlaki po bohinjski progi po novem ukinjeni od boh. bistrice do mosta na soči in namesto njih vozi bus -> kdor hoče vlakec smrti lahko gre na relacijo pa bo videl zakaj.

Sej ne da so dijaki na polno v šolah, študenti pa začnejo ravno sedaj fax. Ti šment kako uspejo SŽ zadet timing da se mularija nikoli več po končanem šolanju ne bo vozila z vlakom.

Še uradno obvestilo:

Na javni železniški infrastrukturi (JŽI) se nadaljujejo obsežna investicijska dela, ki jih izvaja država kot lastnik JŽI za boljši železniški promet. Poleg številnih drugih del na JŽI se bodo izvajala večja nujna vzdrževalna dela, ki zahtevajo tudi nadomestne prevoze namesto nekaterih vlakov oz. spremembe voženj vlakov.

Proga MOST NA SOČI BOHINJSKA BISTRICA (od 29. septembra do 15. oktobra)​

Zaradi obsežnih nujnih vzdrževalnih del (sanacija Bohinjskega predora in plazišč ob progi ter dela na tirni infrastrukturi) bo na odseku Most na Soči – Bohinjska Bistrica potekala popolna zapora proge, namesto vseh vlakov bodo od 29. septembra do 15. oktobra organizirani nadomestni prevozi po prilagojenem voznem redu.

Vožnje vseh avtovlakov so odpovedane.

Povezava:
Vozni red nadomestnega prevoza: Most na Soči – Bohinjska Bistrica (od 29. septembra do 15. oktobra)

Na omenjenih avtobusih ni mogoč prevoz oseb na invalidskih vozičkih. Prav tako ni mogoč prevoz koles in živali. Izjema so psi vodniki, psi pomočniki in službeni psi.

DODATNA OPOMBA: Pri nadomestnih prevozih bodo zaradi obvozne poti po cesti nastajale daljše zamude (tudi do 60 minut), kar prosimo upoštevajte pri načrtovanju potovanja.

Prestopi na zadnje, večerne vlakovne povezave iz Nove Gorice do Sežane ali preko Jesenic do Ljubljane žal ne bodo zagotovljene, zato potovanje na tej relaciji priporočamo s predhodnimi vlaki.

Za vlaka LP 4201 in LP 4209 na relaciji Most na Soči – Nova Gorica in obratno bodo (ne glede na predhodni nadomestni avtobusni prevoz) v jutranji konici (prevoz zaposlenih in šolarjev) zagotovljeni redni odhodi, po voznem redu.

Na relaciji Bohinjska Bistrica – Jesenice je urejen dodatni avtobusni prevoz za jutranjo povezavo do Jesenic (in veza naprej proti Ljubljani): Vozni red dodatnega avtobusnega prevoza: Bohinjska Bistrica – Jesenice (od 29. septembra do 15. oktobra)