Skoda roomster in alternative

cizy

Fizikalc
21. jul 2007
6.976
64
48
Sploh nisem ciljal na to, ampak tole pa res ni ničemur podobno (resnično bi potrebovali smajli ki bruha).

9.jpg

Če pa zate Roomster v notranjosti izgleda kot Passat pa bo resnično pametno da takoj v četrtek skočiš do okulista.

cizy

Fizikalc
21. jul 2007
6.976
64
48
Kdo te pa sili da izbereš dvobarvno kombinacijo notranjosti? Enobarva izgleda dosti boljše.
smile-1.gif

5.jpg

Seveda ni nek presežek (kar tudi ni za pričkovati od avta tega ranga), je pa vsekakor svetlobna leta nad tisto v PSA dvojčku, tako po izgledu kot po kakovosti izdelave.

Jaz se pri Berlingu nikakor ne morem znebiti občutka kot da se vozim v "gajbi" namenjeni za prevažanje tovora (pa sem vozil tistega najbolj opipanega dostavenga in tistega najbolj naloženega za 18k eur) za kar krivim notranjost in samo ergonomijo oz. položaj za volanom, medtem ko je v Roomsterju občutek enak kot pri normalnem avtomobilu oz. pri Fabii. In z slednjim bi ravno zaradi tega dosti raje preživljal 15k km letno na cesti.

koliko

Guru
21. avg 2007
4.668
2.745
113
SV SLO
Prav zabavno vas je brati.

Nekdo kupuje dostavni avto, razreda roomster, kangoo, berlingo, (lodgy tega sem pač prnesel v temo, ker je prej nekdo omenil tisto "pogrebno" vozilo od dacie) in je nekako logično, da zato ker v prvi vrsti potrebuje prostor za tovor, vi pa mu ponujate F1 ker kao dostavni avti ne gredo več kot 200 km/h. Pa še 10 zvezdic mora imeti, ker nesreča nikoli ne počiva. Kako za vraga smo preživeli obdobje golfov II, stoenk, katrc,......, ki niso imele niti pol zvezdice, pa ceste so bile v tistih časih veeeeeeliko slabše kot so danes.

Znotraj vas moti plastika in oblikovanje armaturne plošče, ....... V dostavnih vozlih je pomembno, da stvari delujejo in so trpežne ne pa da so iz fancy materialov in da se svetijo kot novoletne jelke v teh časih. Če bi spraševal za osebni avto OK, sprašuje pa za dostavno vozilo z sedeži. Če se mu dopade roomster ga pač naj kupi. Vsak avto ima svoje pluse in minuse tako da je treba pri nakupu napraviti kompromise. Idealnega dostavnega avtomobilčka za ceno 10.000-15.000 eur pač ni.

cizy

Fizikalc
21. jul 2007
6.976
64
48
Glede na to, da bo avto večino časa preživel na daljših relacijah (avtor teme je napisal cca. 15k km letno, od tega enkrat na mesec relacija 1000km, kar pomeni da bo ostale vožnje le borih cca. 3000km) bi rekel da je dobro počutje v notranjosti ter za volanom še kako pomembno in slednje je pri Roomsterju preprosto boljše kot pri PSA dvojčku zato sem tudi izpostavil to. Če bi kupoval avto ki bi 15k km preživel recimo v Ljubljani od firme do firme tega ne bi izpostavil.

maurice

Pripravnik
30. apr 2008
867
2
18
The Man - sem že sedel v roomsterju in ti moram povedat, da moram imeti voznikov sedež čisto nazaj in v spodnji legi in počutje je takrat uredu, položaj za volanom tudi.
Potem pa zadaj zmanjka prostora, tudi če gredo sedeži nazaj v prtljažnik.
Zame je v avtomobilu dovolj prostora, če lahko sedim za volanom in tudi za voznikom, ki ima sedež čisto nazaj in navzdol pomaknjen.
In ja, to je možno, imam opel combota - tega, pred tem novim doblojem oziroma combom.
Tega pač ni možno doseči ne v vw caddy-ju, ne v roomsterju, ne v berlingu ali partnerju, ...

V roomsterja se vsedež navzdol kot v osebni avto in nekdo, ki samo bere revije in ne poizkusi različne avtomobile - ne moreš primerjat nove merive in roomsterja, čeprav ju ''novinarji'' postavijo v isti koš.
Kdor kupuje avto, naj preizkusi avto, ne pa bere, kaj napišejo novinarji, ker to ni dovolj.

koliko

Guru
21. avg 2007
4.668
2.745
113
SV SLO
Citat:
Uporabnik cizy pravi:
Sploh nisem ciljal na to, ampak tole pa res ni ničemur podobno (resnično bi potrebovali smajli ki bruha).

9.jpg

Če pa zate Roomster v notranjosti izgleda kot Passat pa bo resnično pametno da takoj v četrtek skočiš do okulista.

V tej temi pa je Berlingo super voz. Citroen berlingo Pa naj kdo razume alter če ga lahko .:)

cizy

Fizikalc
21. jul 2007
6.976
64
48
Kje ti vidiš da je super voz? Res skrajni čas da se nekateri nehate drogirati ali naučite brati.

KStoner

Majstr
31. dec 2007
2.197
216
63
super voz ni ne berlingo, ni ne roomster, tud c3 picasoo ni superv vozz...vsi tile so daleč od super avtomobila.

čist odvisno je kakšne so tvoje zahteve po uporabnosti vozila..

imam otroka, rad kolesarim, smučam, potujem...
zato mi je za cca15keur berlingo/partner idealka...
- voziček mi ni potrebno razdirat
- dostop do otroka na zadnji sedežev pri drsanih vratih super (sploh na parkiriščih)
- na morjem gremo z otrokom pa damo notrem čisto vse kar potrebujemo (brez kovčka)
- grem kolesarit (noter dam tri kolesa, prtljago,...) brez problema, ravno tako pri smučanju (pri smučanju gremo štirje brez problema
- za dolge vožnje mi je pokončna pozicija v tem avtomobilu majka..

da armatura ni višek lepote mi ni pomembno, da ne morem vozit po ac 150km/h mi tudi ni pombembno,...
vsaj po svoje.
najprej se moraš vprašati kaj je zate + in kaj -.

cizy

Fizikalc
21. jul 2007
6.976
64
48
O čem pa govorimo v tej temi? Išče se majhen dostavni avtomobil, ki bo opravjlal tudi relacije do 1000km. In za slednje je Roomster preprosto bolj primeren kot Berlingo ali Partner v koliko avtorju teme seveda odgovarja njegova velikost (predvidevam da mu glede na to da ga je sam izpostavil).

Benady

Fizikalc
20. jul 2007
6.825
1
38
Hm....berlingov/partnerjev zadnjega modela vidim ohoho na cesti..... roomsterja pa...hm, le kdaj sem zadnjič videl kakega
confused-1.gif

prodajne akcije seveda delajo svoje ampak verjetno je še kaj drugega na stvari

koliko

Guru
21. avg 2007
4.668
2.745
113
SV SLO
Citat:
Uporabnik cizy pravi:
Kje ti vidiš da je super voz? Res skrajni čas da se nekateri nehate drogirati ali naučite brati.

no ja večina lastnikov je z berlingom zadovoljna(od tu misel, da vendarle ni tako slab avto kot ga hočeš ti prikazat). A je sploh kak lastnik roomsterja na alterju?

miha013

Fizikalc
20. jul 2007
5.204
0
36
43
lj
Zoki ima 2 nje
grin1.gif

Roomster je dražji in manjši od PSA dvojca, zato verjetno slabša prodaja

cizy

Fizikalc
21. jul 2007
6.976
64
48
Citat:
Uporabnik koliko pravi:
Citat:
Uporabnik cizy pravi:

no ja večina lastnikov je z berlingom zadovoljna(od tu misel, da vendarle ni tako slab avto kot ga hočeš ti prikazat). A je sploh kak lastnik roomsterja na alterju?

Berlingo sploh ni slab avto, daleč od tega, le za 1000km relacije je Roomster boljši. Če pa je prioriteta prostornost je pa Berlingo vsekakor boljši izbor (ali pa Doblo oz. Combo).

upiwaly

Fizikalc
6. avg 2007
1.513
9
38
Obujam temo, ki sem jo začel.

Torej zaradi par ugodnosti in poznanstev je padla Škoda Roomster 1.2tsi 105km.

Zaenkrat še nisem šel na daljšo turo. Bolj primestne, mestne vožnje. Tako da težko ocenjujem porabo, ker še niti enega tanka nisem spraznil. Po bc 7 povprečne ni preseglo. Me pa zanima, kak bo podatek, ko si bom sam izračunal.
Se pa z lahkoto vozi s cca 6 litri povprečne. Pri 130 je en lasek čez 3k obratov in cca 6 trenutna.

Kaj naj rečem?
Sem mislil, da je Škoda "polizdelek". Tipična percepcija slovenceljna. Pa moram rečt, da sem se krepko uštel. Avto je nenormalno kvalitetno skupaj dan. Tudi po nekih angleških testih, ki sem jih pogledal so se strinjali z visoko kakovostjo izdelave. OK, je še plastično na nekih mestih. Ampak brez čričkov, kompaktno.
Zelo zelo tih. Tudi pri 130 na AC. Radio praktično na minimumu in se normalno sliši muziko. To me je izredno presenetilo.
Malo ga jebe, če je zelo vetrovno. Se kar čuti višina. Lega pa za tak "sekret" fenomenalna.
Zaenkrat še v času utekavanja - do 1500km.
Do 3k rpm presenetljivo dobro vleče. Naprej še ne probavam, da ne bo kaj razneslo
grin1.gif

Prostora ogromno. Po izvrženih sedežih več kot v Octavii. Mi pride višina bolj prav kot dolžina. Tako da je max izkoriščena zadeva.
Zaenkrat izdredno zadovoljen in izredno pozitivno presenečen.
Prov paše se mi vsest in malo zapeljat pa muziko poslušat.
Zakon avtoček!
cheer.gif

tomi

Guru
1. sep 2007
19.783
11.173
113
MB
bc od škodilaka načeloma ne kaže kaj dosti mimo, meni v avtu piše 6,8 na poraba.com pa 6,85
grin1.gif