Obujam temo, ki sem jo začel.
Torej zaradi par ugodnosti in poznanstev je padla Škoda Roomster 1.2tsi 105km.
Zaenkrat še nisem šel na daljšo turo. Bolj primestne, mestne vožnje. Tako da težko ocenjujem porabo, ker še niti enega tanka nisem spraznil. Po bc 7 povprečne ni preseglo. Me pa zanima, kak bo podatek, ko si bom sam izračunal.
Se pa z lahkoto vozi s cca 6 litri povprečne. Pri 130 je en lasek čez 3k obratov in cca 6 trenutna.
Kaj naj rečem?
Sem mislil, da je Škoda "polizdelek". Tipična percepcija slovenceljna. Pa moram rečt, da sem se krepko uštel. Avto je nenormalno kvalitetno skupaj dan. Tudi po nekih angleških testih, ki sem jih pogledal so se strinjali z visoko kakovostjo izdelave. OK, je še plastično na nekih mestih. Ampak brez čričkov, kompaktno.
Zelo zelo tih. Tudi pri 130 na AC. Radio praktično na minimumu in se normalno sliši muziko. To me je izredno presenetilo.
Malo ga jebe, če je zelo vetrovno. Se kar čuti višina. Lega pa za tak "sekret" fenomenalna.
Zaenkrat še v času utekavanja - do 1500km.
Do 3k rpm presenetljivo dobro vleče. Naprej še ne probavam, da ne bo kaj razneslo
Prostora ogromno. Po izvrženih sedežih več kot v Octavii. Mi pride višina bolj prav kot dolžina. Tako da je max izkoriščena zadeva.
Zaenkrat izdredno zadovoljen in izredno pozitivno presenečen.
Prov paše se mi vsest in malo zapeljat pa muziko poslušat.
Zakon avtoček!