Skoda roomster in alternative

upiwaly

Fizikalc
6. avg 2007
1.513
9
38
Super odgovor, hvala lepa
cool-1.gif

TheMan

Pripravnik
6. mar 2008
376
0
16
Roomster ima največ prostora za potnike na zadnji klopi v svojem razredu.

Pa ni potrebno niti smiselno tlačit roomsterja v isti koš z raznimi berlingo/kango/partner/doblo premičnimi Dixiji. To so sicer dobri dostavniki, pri ostalih zadevah pa pogorijo. Na žalost sem eden tistih, ki se je s temi port-a-pooperji prevozil veliko kilometrov po avtocestah pri hitrostih nad 150km/h. In to ne dostavnimi.

KStoner

Majstr
31. dec 2007
2.197
216
63
aja, a on išče da se bo vozil 150km/h + ??
na žalost je tud roomstar za take hitrosti jajc...

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.926
1.468
113
Citat:
Uporabnik KStoner pravi:
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Za precej manj denarja (13k) dobiš precej večjega in resno opremljenega Berlinga/Partnerja.

se strinjam
za 16k pa ga dobiš res z vso opremo in dizla

90 konjskega dzla s primerno opremo (avto klima, pdc, tempomat ipd) dobis za dobrih 13 ali slbih 14.

Benady

Fizikalc
20. jul 2007
6.825
1
38
morda kak Nemo....ali kak manjši enoprostorec...

pomagalo bi če bi vedeli kaj bo vozil
smile-1.gif

maurice

Pripravnik
30. apr 2008
867
2
18
Citat:
Uporabnik lost1 pravi:
Citat:
Uporabnik maurice pravi:

Trenutno imam combota - prejšnji model in ga ne morem prehvalit, prostora je nenormalno veliko, a žal je star ratal in ga počasi moramo zamenjat.

Pridi po novega
nahrung002.gif

Kam?

Ali ima novi kombo za potnike na zadnjem sedežu res toliko prostora kot moj sedanji?
Potrebujem pa zadnja krilna vrata in vso opremo, po možnosti z webastom in zadaj namesto stranskih šip pločevino, da se lahko odbije ddv.

maurice

Pripravnik
30. apr 2008
867
2
18
Ne bi rad koga preveč užalil, vendar je kangoo na dnu lestvice, tako po kvaliteti kot po ergonomiji.
Še posebej, če je voznik recimo 1,95 m visok.

ČE bo samo voznik, in če ni preveč velik, bo roomster boljša izbira.

KStoner

Majstr
31. dec 2007
2.197
216
63
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Citat:
Uporabnik KStoner pravi:
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Za precej manj denarja (13k) dobiš precej večjega in resno opremljenega Berlinga/Partnerja.

se strinjam
za 16k pa ga dobiš res z vso opremo in dizla

90 konjskega dzla s primerno opremo (avto klima, pdc, tempomat ipd) dobis za dobrih 13 ali slbih 14.

vem
jaz sem napisal res z vso opremo (steklena streha, trije sedeži zadaj-kar se mi zdi zelo uporabno, 16col alu feltne, park senzorji, prostoročno telefoniranje,...)

olfa

Majstr
4. sep 2007
2.412
194
63
Upam, da se ti steklena streha brez možnosti nekega pravega senčenja res ne zdi nekaj zelo uporabnega.

Poznam par uporabnikov, ki so kupovali pozimi in bili močno navdušeni nad stekleno streho, prvo poletje pa jim je entuziazem do tega zelo splahnel.

Steve

Guru
13. avg 2007
10.671
2.847
113
Ne posplosevat. Roomster ima stekleno streho z odlicnim sencenjem, poleti nobene panike. Kangooja pa ne tu not mesat, ker to pa je sekret od avta v vseh pogledih. Sem imel roomsterja, kolega pa kangooja in to je kot noc in dan. Edino prostora ima precej vec. Roomster je res kvalitetno narejen, tisto pa je pac....reno. Res je tudi da ima roomster zadaj neverjetno dosti prostora za noge, verjetno zato ker sedeze lahko nazaj pomaknes, samo s tem prtljaznik zmanjsas

Romzi

Guru
4. sep 2008
9.636
3.450
113
Dobrova pri LJ.
Samo da ne bo kdo prveč pričakoval: Roomster je "samo" Fabia z namonirano kapelco. Tako da ne pretiravat s hvalnicami, kako je oh in sploh in prostoren in kaj vem kaj še. Je sicer OK avtoček.

Steve

Guru
13. avg 2007
10.671
2.847
113
Prtljaznik ima sigurno najmanjsi izmed omenjenih, za potnike pa je ogromno prostora. Sicerr pa zadnji sedezi so posamicno premicni in se jih po potrebi ven vrze

maurice

Pripravnik
30. apr 2008
867
2
18
ČE govoriš o rumsterju, se motiš!
Ni manjšega v tem razredu, kot je roomster.
Če se da klop pomakniti nazaj, potem, je prtljažnik premajhen za karkoli.

TheMan

Pripravnik
6. mar 2008
376
0
16
Še enkrat, ker si očitno malo počasne sorte - Roomster ima največ prostora za potnike na zadaj v svojem razredu. To je razred mini enoprostorcev. Če ne verjameš avtomobilističnim testom in revijam, lahko vzameš v roke meter in izmeriš sam. Če si sedež nastaviš v skrajno lego, s svojimi 195 cm sediš preveč nazaj (razen če ti je všeč da občuješ s sklopko kot 81 letni penzionist) za tabo normalno sedi tvoj do 185 cm bigfoot od otroka. Pač takrat zmanjšaš prtljažnik iz 530 na 450 litrov - kar je še vedno več od večine spodaj naštetih.

Citat:
Roomster therefore competes both in the mini MPV and leisure activity vehicle markets, which it will be sharing with the Fiat Idea, Nissan Note, Opel Meriva, Citroën C3 Picasso and Volkswagen Golf Plus.

olfa

Majstr
4. sep 2007
2.412
194
63
Sory, letelo je na Berlingo/Partner.

Z roomsterjem sem se imil pa moč preganjat en dan naokoli, pa mi je bil kot tak kar všečen.

cizy

Fizikalc
21. jul 2007
6.976
64
48
Plus pri Roomsterju je tudi to da za razliko od Berlinga & Partnerja tudi v notranjosti izgleda kot avto.

Romzi

Guru
4. sep 2008
9.636
3.450
113
Dobrova pri LJ.
Hmmmmm. Recimo. Če to pomeni da mora avto znotraj izgledat kot golf, passat, octavia, ibiza, polo, ......ammm cela VAG grupa....ja potem maš prav.