Skoda roomster in alternative

upiwaly

Fizikalc
6. avg 2007
1.513
9
38
Nekaj se razmišlja za službeni avto - bolj malo kilometrov bi se delalo. Recimo do 15kkm letno. In pa seveda relativno prostoren, da se robo pripelje čimbolj enostavno. 1x mesečno tudi daljša tura(cca 1000km v obe smeri)
Roomster zaradi neke akcije, ki jo ima baje škoda do konca januarja - 10% pologa in potem 1% / mesec brezobrestno.
Ponudba mamljiva.
Tega ranga avtomobilov res še nisem nikoli pregledal. Cenovno bi pa baje bilo okoli 16k.
Za take kilometre po mojem mnenju drugega kot bencirar itak ne pride v poštev. Kljub tisti turi 1x na mesec.

Bi predlagali še kakšno alternativo? Lahko tudi avto, ki sploh ni v tem razredu. Recimo kakšna toyota verso(vem, da je dražja, ampak kot primer sem dal).

Dacho

Fizikalc
5. sep 2007
1.872
1
38
46
Ljubljana
Dacia Logan LCV?
smile-1.gif

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.926
1.468
113
Za precej manj denarja (13k) dobiš precej večjega in resno opremljenega Berlinga/Partnerja.

upiwaly

Fizikalc
6. avg 2007
1.513
9
38
Vidim, da so berlingoti samo dizli, kar za par km jajcanja najbrž nebi bilo smiselno...
Dacia me je pa tudi presenetila - vsaj tiste malo dražje imajo tudi navigacijo
shocked-1.gif

Pa še Opli so tudi za razmislit. Meriva, Combo...

miha013

Fizikalc
20. jul 2007
5.204
0
36
43
lj
Lodgy je dobil samo 3* na Euro NCAP in je zato v mojih očeh izgubil nekaj kredita

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.926
1.468
113
Citat:
Uporabnik upiwaly pravi:
Vidim, da so berlingoti samo dizli, kar za par km jajcanja najbrž nebi bilo smiselno...
Dacia me je pa tudi presenetila - vsaj tiste malo dražje imajo tudi navigacijo
shocked-1.gif

Pa še Opli so tudi za razmislit. Meriva, Combo...

Tudi bencinar je berlingo.

cizy

Fizikalc
21. jul 2007
6.976
64
48
Lodgy itak ni avto ampak kišta na 4 kolesih, dobesedno, kdor to kupi nima vseh čistih v glavi. Vsak 10 let stari Sharan/Galaxy/Alhambra, 807/C8/Lybra, Espace itd. je več avta kot Lodgy, za razliko v ceni do novega Lodgya pa lahko narediš generalko od "a do ž".

Jaz bi pogledal še novega Doblota, je v notranjosti precej prijetnejši kot PSA dvojec. Ali pa morda Daewoo, pardon Chevrolet Orlando če ti sede?

Ginginova

Guru
28. jul 2007
6.530
1.416
113
Nov avto je nov avto.
smile-1.gif

Je pa res, da je Lodgy eno desetletje pa pol za trenutnim časom. Tudi EuroNCAP crash test je to pokazal.
Orlando, ki si ga omenil, je leta 2011 dosegel vseh 5 zvezdic, Lodgy na testu 2012 pa le tri, 11 let star Renault Scenic (modelno leto 2001) je dosegel 4.

Skupaj so pač dali cel kup amortizirane Renaultove tehnike, proizvodno linijo namesto na odpad v Romunijo in to je to. Je poceni, vendar se je treba zavedati zakaj.

Nazadnje urejeno:

koliko

Guru
21. avg 2007
4.668
2.745
113
SV SLO
Citat:
Uporabnik Ogo pravi:
Nov avto je nov avto.
smile-1.gif

Je pa res, da je Lodgy eno desetletje pa pol za trenutnim časom. Tudi EuroNCAP crash test je to pokazal.
Orlando, ki si ga omenil, je leta 2011 dosegel vseh 5 zvezdic, Lodgy na testu 2012 pa le tri, 11 let star Renault Scenic (modelno leto 2001) je dosegel 4.

Skupaj so pač dali cel kup amortizirane Renaultove tehnike, proizvodno linijo namesto na odpad v Romunijo in to je to. Je poceni, vendar se je treba zavedati zakaj.

Nakladate in to zelo. A je kdo prebral zakaj je dobil samo 3 zvezdice? Zato ker ni serijsko ESP-ja. Doplačilo zanj pa je celih 250 €. Tisti, ki trdi, da je boljše kupiti 2004 VW Sharana 2.0 TDI z neznanimi km kot pa nov avto s preverjeno tehniko tudi nima razčiščenih vseh pojmo kaj in kako.

sad

Guru
24. avg 2007
23.220
12.043
113
Me ne zanima Sharan in ostale gajbe, ker nič od tega ne bom kupil, tako da to repliciraj drugim.
Repliciral sem na to, da je pri Lodgy-u zgolj ESP problem za zvezdice. Iz linka je očitno, da NI zgolj to problem, torej ali imaš probleme z razumevanjem ali pa namerno lažeš. Kar ti je ljubše.

maurice

Pripravnik
30. apr 2008
867
2
18
Škoda roomster je v tem rangu, ki ga gledaš najmanjši avto - majhen prtljažnik, malo prostora zadaj (berlingo, partner, doblo, combo, caddy, kangoo, citan, ...
Vsekakor priporočam nov avto, imaš garancijo, vse je novo ...
Mogoče gledaš tako, da kupiš avto, kjer lahko odvede firma DDV, se pravi da je med prtljažnikom in potniškim prostorom mreža in ni stekel zadaj na boku.
Glede na to, koliko kilometrov dnevno delaš, pa če se voziš sam, se moraš odločit za motor. Bencinarji so zelo požrešni nakratke ture. Dizel je manj, če seveda imaš občutek - ker turbina je tudi občutljiva.
Glede prostora in cene je doblo in combo, pa berlingo, partner, kangoo je pod pričakovanji, caddy najdražji.

Tudi jaz raziskujem teren v tej smeri - roomster je zame premajhen.
Jaz imam pa tudi težavo v tem, da sem 1,95 m visok in potem za potnika za mano ni prostora.

Trenutno imam combota - prejšnji model in ga ne morem prehvalit, prostora je nenormalno veliko, a žal je star ratal in ga počasi moramo zamenjat.

maurice

Pripravnik
30. apr 2008
867
2
18
da še malo dopolnim ...

Roomster je odličen avto, kombinacija z 1.2 TSI motorjem, ki ima malce čez 100 KM je super, vendar moraš vedeti da je to avto, ki je v tem rangu najmanjši, zato tudi cenovno mogoče bolj dostopen oziroma malce cenejši od konkurence.

Doblo/combo ima 177 mm daljšo medosno razdaljo - to tudi nekaj pove in v tem rangu največjo.

Se pravi, če nisi prevelik, pa če te ne moti, da sediš kot v osebnem avtomobilu, bolj nizko, je to avto, ki je zate vrhunski, nima pomanjkljivosti. Tudi bencinar ti bo odgovarjal.

cizy

Fizikalc
21. jul 2007
6.976
64
48
Razciscenih pojmov nima tisti ki je v tej temi nasel 2.0 TDI, ker ga ni nihce omenjal, imas v njem tudi preverjeno tehniko (1.9 TDI in 1.8T za zacetek).
smile-1.gif

Pa pustimo sedaj to, ker avtor teme kupuje nov avto. To je bila le primerjava, da se ve kaksna kanta od avta je Lodgy. Glede na to da se omenja Roomster se v prvi fazi verjetno tudi ne kupuje avto na metre in tako je v njegovem cenovnem rangu cel kup boljse izbire.
nahrung002.gif

juris

Fizikalc
12. sep 2008
1.635
0
36
Dacia Lodgy je avto nove konstrukcije in varnostno boljši od Sharanov in Alhaber. Za zvezdico več mu manjkajo zgolj "safety assist", kar je stvar doplačila ali pa je tako ali tako malce dvomljiva ocenitev dodatnih piskajočih zadev.
Dacia Lodgy NCAP

KStoner

Majstr
31. dec 2007
2.197
216
63
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Za precej manj denarja (13k) dobiš precej večjega in resno opremljenega Berlinga/Partnerja.

se strinjam
za 16k pa ga dobiš res z vso opremo in dizla

lost1

mnz
19. jul 2007
8.475
151
63
Citat:
Uporabnik maurice pravi:

Trenutno imam combota - prejšnji model in ga ne morem prehvalit, prostora je nenormalno veliko, a žal je star ratal in ga počasi moramo zamenjat.

Pridi po novega
nahrung002.gif