sirina zakonske postelje 160 ali 180cm?

Samo Svoj

Guru
27. jan 2022
10.687
5.115
113
Ne vem koliko je višina je pa poravnano - kajla ni problem sploh ne pri kamolisutra. :valjamse:

Itak je čez vse original prevleka vodne postelje in se tiste 3 cm luknje zgoraj sploh ne vidi.

MojsterS

Majstr
10. sep 2007
1.441
313
83
Imel vodno, bruto širine 200cm, če se prav spomnim ali celo 220. Nato sva šla na 180 vsak svoj jogi (imava precej različno preferenco glede tega).
Vse ok, na manj pa res ne bi šel.

dejan_

Guru
23. maj 2012
2.739
2.622
113
Se spomnim v mladih letih, ko smo se hodil ženit je bila postelja 190 x 90 cm.
Luksuz, za dva idealna :)

Takoj zamenjam današnjo posteljo 180 cm, za tiste čase in eno frišno 18 letnico :)

Drugače pa kar se tiče teme 160 cm je OK, 180 je pa še bolje

• Všeč mi je
Reactions: Fusionn in Hondi

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.484
2.081
113
Midva imava doma 180 z dvema jogijema, na vikendu pa 160 z enim. Čeprav imava oba skupaj s posteljo vred dobrih 100 kil, kot se reče, nama je 160 preozka in vpliva na kvaliteto spanja.
Sedaj greva tudi na vikendu na 180 in, ko sem predlagal en jogi, ker je bolj praktično menjati rjuho, je žena izglasovala veto.

100€ prihranka in malo več dela pri vnosu ne odtehtata let slabših spalnih pogojev, če pa daš 2 vzmetnici pa vnos sploh ne bo smel biti problem.

Pri enojnem jogiju zna bit problem, da je enostavno tako težek, da mu ženski osebek ni v stanju zamenjat rjuhe, ker ga ne dvigne.

Jaz pri enojnem vidim problem, ker ko se en premakne (sploh težji), da sočasno ziba drugega.

Lahko pa pri ločenih jogijih uporabljaš enojno rjuho - se praktično ne opazi da imaš ločena jogija.

• Všeč mi je
Reactions: Samo Svoj in Gonzo

klekej

Guru
26. jul 2007
5.762
520
113
36
180 mora bit za 2, pika. Če bi še enkrat kupoval pa sigurno box, enostavno daje bolj premium obcutek celotne izkusnje, pa se na istem si na koncu (okvir, letvena dna, jogi).

ribicija

Guru
4. sep 2007
2.584
1.575
113
Spiva ne enojnem jogi že lep čas pa nikoli ne opazim, da bi me zazibalo oz. motilo, ko se partnerka premika. Premikanje njene odeje ja, jogija nikoli.
Edina pozitivna lasnost (zame) dvojnega jogija je v tem, da si lahko z boljšim latoflexom potem nastavljaš različne nivoje, če enega nekaj matra in ima raje višje vzglavje, etc..

Jabe

Guru
1. okt 2007
17.097
9.313
113
Ce je ona tezja od tebe, potem argument "me ne zaziba in ne moti" vzdrzi. Ce ni, je njo za vprašat.

Odeja tudi, vsak svojo. Vkljucno z otroki, ko so se hodili. Povstr pa kovter s seboj prinesti.

kalbo

Guru
7. okt 2013
21.640
11.211
113
Že vseh 25 let kar redno spiva skupaj, spiva na enojnih jogijih, najprej na enem starem jogiju vrženem na tla v njeno sobo, potem francoska postelja, po tem klasična postelja z navadno vzmetnico, vedno se je cela postelja zibala, če je en vstal, ne glede na težo. Sedaj imava žepkasto vzmetnico in se dejansko ne čuti, da se drugi premakne, oziroma se čuti zanemarljivo. Tako moja kot njena opažanja.

Odejo pa seveda, vsak svojo.

darwin

Majstr
17. avg 2007
811
583
93
Pri enojnem jogiju zna bit problem, da je enostavno tako težek, da mu ženski osebek ni v stanju zamenjat rjuhe, ker ga ne dvigne.

Jaz pri enojnem vidim problem, ker ko se en premakne (sploh težji), da sočasno ziba drugega.

Lahko pa pri ločenih jogijih uporabljaš enojno rjuho - se praktično ne opazi da imaš ločena jogija.
Nekako imava tako navado, da večinoma jaz menjam posteljnino. Zjutraj mi paše malo dlje poležati, pa je tako bolj praktično za oba.
Se strinjam glede ene rjuhe. Sploh, če je jogi malo višji, da rjuho še malo dodatno zategne, je res enotno, jo je pa težje pri vzglavju zabasati pod oba jogija.

Sedaj sem prišel na idejo, da sva naročila en čisto tanek nadvložek ravno zaradi lažjega menjavanja rjuhe. Ideja je, da je na jogiju ena dekorativna rjuha, ki se jo bo bolj redko pralo, za tedensko menjavo pa na nadvložku. Bom videl, kako se bo obneslo v praksi.

• Všeč mi je
Reactions: vincent

jezek

Guru
24. jul 2008
6.067
2.762
113
Medtem ko pol sveta leta na Mars...se Janezek jebe z napenjanjem rjuhe....

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
45.735
6.048
113
Ma dobre na momente....tebe vidim da je uspel malo umirit v uni temi z domobranci/partizani...

Napredujemo....

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
45.735
6.048
113
Poletje je.....večx ko ti bo kdo zaprl usta....prej boš fit za na plažo!

kalbo

Guru
7. okt 2013
21.640
11.211
113
Hahahaha, abejžganosrat otroček. Še kar prihajaš ven s forami, ki so nehale palit tam nekje konec 6. razreda osnovne šole in misliš, da si blazno pameten, v resnici pa samo dokazuješ trditev, da si umsko bistveno skromnejši, kot sta tvoje dva starca mislila in te žal nista vzgojila tvoji pameti primerno. Tak nadmoderator in ne prepoznaš klasičnega trola in recepta za njegovo trolanje.
En račun pa samo zate, ker jezku je jasno, on sam drka, tebi očitno ne, mogoče te pravilnost izračuna končno pelje v sedmega. Starša starega starša sta kakšen delež tvojih prednikov že? Rabiš A, B, C možnosti, al bo šlo brez tega?

crnobog

Guru
29. apr 2009
3.818
2.434
113
Mislim da je čas da se spet tole objavi.

5264741674_1788b45b82.jpg

• Všeč mi je
Reactions: sad, sousis in Pepe