Servis bojlerja

Janch

GPS guru
Osebje foruma
7. jul 2009
7.668
1.040
113
v leru
navi-guru.blogspot.com
Problem. Crknil mi je cca 12 let star boljer Ariston Velis 80l. Sicer sem bil s tem bojlerjem zelo zadovoljen, predvsem pa sem ga kupil zaradi izredno tanke oblike (27 cm), kar mi igra ključno vlogo v prostoru, kjer je zmontiran, saj standardni ~48 cm ne pridejo v poštev saj so predebeli. Sem gledal po novih in dejansko težko najdem kaj drugega primerljivo tankega, razen novih modelov iste znamke, ki pa so precej dragi (cca 400€). V bistvu preden odkartam za novega, me zanima vaše mnenje, ali se mogoče celo splača popravljat starega? Obstajajo sploh še kakšni servisi za bojlerje, predvsem pa, če se na splošno sploh splača klicat koga, ki mi bo vzel nekaj že samo da bo prišel pogledat in mi bo na koncu povedal, da se popravilo ne izplača. Kakšne so vaše izkušnje glede tega dragi soforumaši? Sem klical nek servis v Lj, pa sem dobil samo nek odzivnik..Aja, bojler je popolnoma mrtev, ne prižge se nobena lučka, torej, kot da nima štroma. Sem odstranil pokrov - vse suho in čisto, elektrika normalno pride do vezja.

Gonzo

Guru
1. sep 2007
9.918
10.413
113
EU
Janchu ni težava vodni kamen. Boiler mu ne dela zaradi crknjenega termostata, grelca, ali krmilne elektronike.
Pod pokrov poglej, da ni kaj skurjenega, ali oksidirani kabelski čevlji na konektorjih grelca.
Za začetek snemi pokrov in naredii posnetek s telefonom, ter prilepi na forum.
Mi khm.. Alter strokovnjaki, bomo na osnovi optičnega pregleda, ocenili kaj je mogoče narobe.

• Všeč mi je
Reactions: Hanzi in Janch

kalbo

Guru
7. okt 2013
19.985
10.279
113
Janchu ni težava vodni kamen. Boiler mu ne dela zaradi crknjenega termostata, grelca, ali krmilne elektronike.
Pod pokrov poglej, da ni kaj skurjenega, ali oksidirani kabelski čevlji na konektorjih grelca.
Za začetek snemi pokrov in naredii posnetek s telefonom, ter prilepi na forum.
Mi khm.. Alter strokovnjaki, bomo na osnovi optičnega pregleda, ocenili kaj je mogoče narobe.
Glede na vprašanje najpametneje stori, če pokliče serviserja.

• Všeč mi je
Reactions: Janch

CLIO15

Guru
1. nov 2007
14.530
4.882
113
Eh, ti povem diagnozo.

Zaradi kamna okrog grelca je postal prevroč in je skurilo termo varovalko.

Popravilo je očistiti vodni kamen in menjat termovko.

• Všeč mi je
Reactions: WeWatchingYou

Gonzo

Guru
1. sep 2007
9.918
10.413
113
EU
Vzameš fazenprifer (preizkuševalec napetosti). Poiščeš konektor grelca in prisloniš fazenprifer na kontakt. Pazi, da te ne drmne elektrika. Ponoviš na drugem konektorju grelca. Če fazenprifer zasveti na enem od dveh konektorjev, je grelec pregorel.
Če ne sveti, je termostat crknil.
Sem dvakrat menjal grelec na Gorenjevem 120 literskem boilerju. Grelec je zračni (v cevki) in nima stika z vodo. Menjava je enostavna, kot rižev narastek. Pa še poceni je, samo sedem Eur. Ponavadi grelec pregori od starosti in ne od vodnega kamna. Ti izgleda nimaš zračni, ampak navaden "vodni" grelec s prirobnico. Menjava je malenkost težja.

NoFear85

Fizikalc
13. jan 2017
207
62
28
Sem imel enak simptom, konzola mrtva. Odpeljal na servis, menjali elektroniko, ocistili kamen, menjali anode in 115€