Renault Espace od 2015 dalje

DizzyReed

Shmoo
5. avg 2007
7.712
241
63
42
Ljubljana Moste
juretov.blog.siol.net
sam sem dal samo stran, ki je po moje ena bolj poznanih. če malo googlaš, boš našel več podobnih strani s podobno oceno. kjer so tudi zapisi, kakšno je bilo lastništvo, kaj so bili plusi in minusi lastništva.

pri tebi so samo neke številke, morda kaka podrobnost, kakšne so bile te napake in servisne akcije?

ker za JD Power, kolikor imajo renome, servisne akcije in negodovanja lastnikov zajemajo tudi programsko opremo in podobne stvari, kar pomeni, če si šel na servis in imel poseg v software infotainmenta, se to beleži kot obisk na servisu in posledično slabši procent (govorim tako, čez prst), skratka, nič kaj takega, kar bi resno imelo vpliv na zanesljivost avta (beri kot - ostal na cesti) lahko vpliva na končno oceno oz. pozicijo nekega avta ...

hermann

Guru
19. mar 2014
9.885
6.831
113
spet si napisal cel kup razlogov, adac pa samo meri kolikokrat "šlepa"

rdeče številke pa pomenijo točno to - zelo slabo

• Všeč mi je
Reactions: DizzyReed

PHOBiA

Guru
11. jul 2013
4.592
1.536
113
Brat se podaja v neznane vode a 3 otroki.

Ker dandanes normalnega novega avta s 3 isofixi vec ni, se ozira za rabljenimi. VW, Ford so mu grdi, sploh notranjost.

Espace mu je vsec, malo pa cvika.. je pac renault. Kako je zdaj z zanesljivostjo? Pri nas niti ni neke izbire, en z malo prevozenimi (57k), letnik 2020. Je 24k eur. Malo veliko, za 5 let starega renoja?

Se to. Vozila ga bo partnerka, ki ima do sluzbe 20km. Avti so pa vsi dizli.

jezek

Guru
24. jul 2008
4.793
2.067
113
Jaz se ne bi bal renoja, še najmanj stroškov sem imel z njimi. Me pa čudi da mu ustreza prostorsko, saj ta model ni E od nekdanjih Espacov.

SoulMan

Majstr
9. sep 2007
3.280
168
63
Celje
Brat se podaja v neznane vode a 3 otroki.

Ker dandanes normalnega novega avta s 3 isofixi vec ni, se ozira za rabljenimi. VW, Ford so mu grdi, sploh notranjost.

Espace mu je vsec, malo pa cvika.. je pac renault. Kako je zdaj z zanesljivostjo? Pri nas niti ni neke izbire, en z malo prevozenimi (57k), letnik 2020. Je 24k eur. Malo veliko, za 5 let starega renoja?

Se to. Vozila ga bo partnerka, ki ima do sluzbe 20km. Avti so pa vsi dizli.
Sicer nimam velikega statističnega vzorca, ampak poznam dva, ki sta ga imela in oba prvič in zadnjič. Obakrat opevani 1.6 tamočnejši dizel. Pri prijateljici je pri 120k km bil drugič zamenjan (na srečo obakrat v garanciji) komplet motor. Nato se ga je znebila. Vozila ga je od novega. Drugi primer...avto je bil kupljen rabljen in je bil že izven garancije, ko je počil blok...

koliko

Guru
21. avg 2007
4.632
2.719
113
SV SLO
za 20 km pa dizl pa večinoma po mestu. Bože mili sam rine v velike težave. 1.6 dci so se fajn pregrevali.... bejž od francozov.... 2.0 dci je sicer OK ampak kaj bo s tem pri 20 km dnevno??? Francoski avti so kot repa. Rja načenja letnike 2023 sploh spodnji deli vrat. So pa lepi to pa je tudi res. Jaz bi sicer kupil kakega S max ali galaxy-a ampak fordi ne smejo bit.

PHOBiA

Guru
11. jul 2013
4.592
1.536
113
Forda je mel, 2.0 tdfi, pred tem audijem. In se je zakolnil, da forda vec ne. Pa se ne sede mu oblika, predvsem zastarana notranjost.