Referendum

Daniel

Guru
21. dec 2007
9.059
6.967
113

Priponke

• 20261003_141614(1).jpg
    20261003_141614(1).jpg
    1,1 MB · Ogledi: 27
  • Ljubezen
Reactions: Kamele0N

frodoo

Fizikalc
16. maj 2026
510
129
43
Sprehodi se malo po realnosti. Pojdi malo ven, med ljudi.
Ljudem na čelu piše kakšno državljanstvo imajo in če so tujci, kakšno dovoljenje za prebivanje imajo in ali sploh nameravajo voliti, ali so pa zgolj turisti ali slučajni obiskovalci? Trdiš da so se številke drastično spremenile. Kje so te številke za primerjavo in s katerimi volitvami primerjaš?

Holobist

Majstr
8. jul 2023
1.684
-1.858
63
Ljudem na čelu piše kakšno državljanstvo imajo in če so tujci, kakšno dovoljenje za prebivanje imajo in ali sploh nameravajo voliti, ali so pa zgolj turisti ali slučajni obiskovalci? Trdiš da so se številke drastično spremenile. Kje so te številke za primerjavo in s katerimi volitvami primerjaš?
Ti si nor ali res ne kapiraš. Sprehodi se med ljudmi. Sem bil pred dnevi v MB v Evroparku. Tema kot v rogu in skoraj ne slišiš več slovenske besede.

MrDaco

Guru
11. sep 2007
15.283
9.383
113
Moram priznati, zelo strokoven argument.

Tako kot so Slovenci v Argentini so volilno pravico za slovenske volitve dobili ob osamosvojitvi Slovenije z ustavo iz leta 1991, s katero je bila vsem slovenskim državljanom (tudi tistim s stalnim prebivališčem v tujini) zagotovljena splošna in enaka volilna pravica, ker tako mora biti, pa čeprav niso nikoli bili v Sloveniji.

Pa da ti pomagam, recimo, volilne pravice ne smejo imeti, ker je nimajo niti v drzavah kot so Avstrija, Nemčija, Francija, Italija, Hrvaška, Poljska, Grčija, Latvija, Bolgarija, Ciper in Malta.
Vendar, kot vidiš manjka kar nekaj držav, kjer jo pa imajo.
Mimogrede, v Švici (saj hočemo biti druga Švica) je odločitev o tem prepuščena kantonom.
Če ti bo lažje ob vsej tvoji strokovnosti. Ja tudi Argentincem zaradi mene lahko vzamejo volilno pravico. Čeprav oni so Slovenci, po krvi. Tile tvoji ljubljenčki vseh drugih narodnosti, ver in odtenkov kože niti to niso.

Ti bo lažje sedaj?

• Všeč mi je
Reactions: ales85

jezek

Guru
24. jul 2008
6.575
3.126
113
Rezultat bo tak, kot ga je predpisala Modnajana. Se pravi 4x za...in to rojalno ZA. Nothing to see here, move on!

uncle_sam

broker
25. sep 2007
3.796
2.517
113
42
Zakaj bi sploh kdo bil proti, da nekdo, ki je zmožen, dela "za" socialko?

Ali pa RTV... A so slučajno brez oglasov ali onih Herta fejk oddaj? Bil bi za naročnino, če bi bili brez oglasov... Ker ko to vidiš, koliko ljudi je to za en program (enako velja za radio slo).. Adijo zdrava pamet.

hermann

Guru
19. mar 2014
10.280
7.374
113
RTV je sicer zakonsko obvezan zagotavljanju določenih storitev in komercialno nezanimivih vsebin (npr. kultura je že takšna) in prav je tako. To bi se moralo financirat iz proračuna, ampak v tem primeru je vedno nevarnost, da se bo še bolj vmešavala vsakokratna oblast. Jaz nočem bele ali rdeče kulture, ker mi je že rdeča vrh glave.

Za komercialne vsebine pa ne potrebujejo prispevka ampak naj bodo reklame in dobro delo zadosti. Ampak potem rtv spet ni v enakopravnem položaju, ker morajo njihov program vsi operaterji ponujat brezplačno, medtem ko lahko poop tv ta "privilegij" mirno zaračunava.

V glavnem je potrebnih kar precej zakonskih popravkov in varovalk, da bojo stvari poštene.