In kaj si napisal? To ni bil odgovor na vprašanje. Spet bluzenje, a?Od leta 2002 so imeli tujci iz tretjih držav z dovoljenjem za stalno prebivanje pravico do glasovanja na lokalnih volitvah. Zdaj jim je ta pravica odvzeta.
In kaj si napisal? To ni bil odgovor na vprašanje. Spet bluzenje, a?Od leta 2002 so imeli tujci iz tretjih držav z dovoljenjem za stalno prebivanje pravico do glasovanja na lokalnih volitvah. Zdaj jim je ta pravica odvzeta.
24 let so že imeli to pravico. Zakaj jim mora biti zdaj odvzeta?In kaj si napisal? To ni bil odgovor na vprašanje. Spet bluzenje, a?
7354 ljudi vas ogroža?Lokalna skupnost bo, ko bo postal državljan. Do takrat ni in ne more biti del lokalne skupnosti. Ampak to v bukove glave pač ne gre vklesat, so pretrde, a ne wili.
Zato ker tako ne sme biti. Pika. Drnovškova vlada je bila takrat enostavno preneumna, da je to storila.24 let so že imeli to pravico. Zakaj jim mora biti zdaj odvzeta?
Zato ker si je bukova glava tako zamislila, ostale smrekove glave pa ji kimajo in so podpuntale bukovo. Aneda Daco24 let so že imeli to pravico. Zakaj jim mora biti zdaj odvzeta?
Ja ubošček, kaj te tako srček boli za teg 7k?7354 ljudi vas ogroža?
![]()
"Če lahko to pravico vzamejo tujcem, zakaj bi se ustavili pri tem?"
Pogovarjali smo se z dvema prebivalcema Ljubljane, ki bi ob uveljavitvi sprememb zakona o lokalnih volitvah lahko ostala brez volilne pravice.n1info.si
Kaj ma pa to veze z volilno pravico pa samo ti vešZato ker tako ne sme biti. Pika. Drnovškova vlada je bila takrat enostavno preneumna, da je to storila.
Če pa hočeš še bolj pomemben vzrok? Zato ker to vodi do getizacije celih občin. Videno v Kranju, videno v Slovenski Bistrici.
Z bukvo sem označil tebe. Še toliko nisi da bi me označil s čim drugim.Zato ker si je bukova glava tako zamislila, ostale smrekove glave pa ji kimajo in so podpuntale bukovo. Aneda Daco
Leta 2022 je bilo teh volilcev v celi Sloveniji 7354. Koliko od teh je bilo polnoletnih državljanov Kosova z dovoljenjem za stalno prebivanje v občinah Kranj in Slovenska Bistrica?Zato ker tako ne sme biti. Pika. Drnovškova vlada je bila takrat enostavno preneumna, da je to storila.
Če pa hočeš še bolj pomemben vzrok? Zato ker to vodi do getizacije celih občin. Videno v Kranju, videno v Slovenski Bistrici.
Raje ne ker bo veličina užaljenaZ bukvo sem označil tebe. Še toliko nisi da bi me označil s čim drugim.
Tko k un debilček na soočenjih. Nima argumenta in edin odgovor ki ga je znal rečt je "tku to mura bit in pika". Ne vem očitno so mu tko strici rekl.Zato ker tako ne sme biti. Pika. Drnovškova vlada je bila takrat enostavno preneumna, da je to storila.
Kaj točno te zanima?Ja ubošček, kaj te tako srček boli za teg 7k?
Enako še nisem od tebe prejel odgovora glede ljubezni do migrantov.
Moram priznati, zelo strokoven argument.Zato ker tako ne sme biti. Pika.
Mimogrede, v Švici (saj hočemo biti druga Švica) je odločitev o tem prepuščena kantonom.
Dobro jutro.Imam občutek, da se bo pri tem referendumu bolj šlo za to, ali si naš, ali njihov. Bolj, kot to, o čem se odločamo.

Nekateri tujci. Tistim iz EU namreč ni odvzeta.in občinam... tako so se ugolj dva kantona od 26 odločila, da bosta podelila volilno pravico tujcem (sem spradajo tudi EU državljani, za njih je ti vse isto). odločajo se pa lahko tudi občine in obvezane so vse občine teh dveh kantonov, da podelijo volilno pravico, medtem ko občine v drugih kantonih kar sledijo odločitvam kantonom, ki jim pripadajo.
Če torej Švico vzamemo za zgled, potem je treba glasovati tako, da tujci volilne pravice ne bodo imeli.
Pravice odvzema Slovenija in govorim o Sloveniji. Se opravičujem.kolikor vem švica loči samo na državljane Švice in nedržavljane Švice, pa je povsem vseeno, od kod so.
Za pridobitev dovoljenja za stalno prebivanje mora tujec izpolnjevati kar nekaj pogojev. Če imaš v mislih tujce ki so napoteni na delo v tujino, moramo vedeti da so ti tujci še vedno zaposleni pri slovenskih podjetjih. Namesto odvzema volilne pravice dobrim 5000 tujcem ki jo sploh uveljavljajo, bi lahko država poiskala kršitelje in jim odvzela stalno bivanje. Če ji je to sploh v interesu.V kontekstu pravic (glasovanje) in dolžnosti (upoštevanje zakonov) ne vidim razlike med tujcem in državljanom. Glede na številne "če-je", lahko debatiramo o tem na podlagi česa se pravica podeli/odvzame in izničimo to neuporabno in totalno površno (morda tudi ksenofobno) razlikovanje tujec/državljan.
Vsi, ki so podvrženi politični oblasti neke države, bi po mojem mnenju morali imeti tudi pravico soodločati. Če se ne motim, so po tej interpretaciji to vsi, ki imajo stalno prebivališče v državi.
Naši oblastniki naj uredijo veliko večji problem fiktivnih prijav stalnega prebivališča. Ne podpiram politike, ki problem fiktivnih prijav (kot sami izjavljajo) rešuje z arbitrarnim jemanjem (političnih) pravic. Glede na ideje in argumentacijo, so za mene najmanj nesposobni.