Referendum

jello

Guru
22. sep 2008
11.813
4.983
113
Seveda... ker ti pa veš kako jaz plačujem davke, ne. Svetlana, ti pa kar vejice popravljaj za mano.
Tvoje razumevanje obveznosti in pravic smo usvojili že pred desetletjem in pol, ne rabiš se nič finega delat.

In drugič, tvoje razumvranje slovenščine kot pravilno postavljanje vejic je točno to čemur jaz pravim dačizem.

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
22.890
15.615
113
kod Džej-Zija
Kako vezo sploh ima, ce nekdo, ki ni Slovenec sooblikuje lokalno oblast in politiko? Kaj naprimer je sploh pravi Slovenec, se to loči po priimku, imenu, gremo gledat 9 kolen nazaj, ce so vsi člani rojeni v Sloveniji in tega porekla. Ker v mojem krogu ljudi je skoraj vsak na nek način, pa čeprav daljni povezan s tistimi, ki so iz Juge ali pa iz Avstrije. V našem priimku je celo namesto Š nekdaj zapis sch, kaj pol mi nismo Slovenci?
Jaz pa ne razumem, zakaj bi po tej logiki omejili Neslovence samo na lokalno samoupravo. Če so enakopraven člen skupnosti, ki prispeva toliko kot državljani, zakaj potem ne tudi referendumi, predsedniške in državnozborske volitve? Če lahko soustvarjajo lokalno politiko, zakaj ne državne?

frodoo

Fizikalc
16. maj 2026
518
137
43
Jaz pa ne razumem, zakaj bi po tej logiki omejili Neslovence samo na lokalno samoupravo. Če so enakopraven člen skupnosti, ki prispeva toliko kot državljani, zakaj potem ne tudi referendumi, predsedniške in državnozborske volitve? Če lahko soustvarjajo lokalno politiko, zakaj ne državne?
Ker živijo v lokalni skupnosti, niso pa državljani.

• Všeč mi je
Reactions: Gatto

MrDaco

Guru
11. sep 2007
15.289
9.390
113
Tvoje razumevanje obveznosti in pravic smo usvojili že pred desetletjem in pol, ne rabiš se nič finega delat.

In drugič, tvoje razumvranje slovenščine kot pravilno postavljanje vejic je točno to čemur jaz pravim dačizem.
Kaj bi spet rad? A nisem z vejicami zajev vse slovnične napake, ki jih namerno ali nenamerno delam? Budalo zahojeno. In dekada in pol je tega kar mi spodnašaš jurja, ki sem ga dvignil pred uzračunom vrtca in mi s tem nadel značko največjega kriminalca v RS. S tem dokazuješ da si budalo in hinavec prve vrste.
Nankoncu pa sem ti že napisal 100x. Preboli že! Saj veš kaj.