Referendum

Vadim

Guru
2. jul 2020
7.408
9.702
113
1000029451.jpg

Jabe

Guru
1. okt 2007
17.832
9.916
113
V resnici je podatek do 11h za celo državo - povprečje.

Najvišja volilna udeležba je bila do 11. ure v volilni enoti Celje, in sicer skoraj 14,8-odstotna, najnižja pa v volilni enoti Ptuj, namreč 12,5-odstotna. Volilni okraj z najvišjo udeležbo je Tolmin s skoraj 20,8-odstotno udeležbo, volilni okraj z najnižjo udeležbo pa Ljubljana center z 9,7-odstotno, je v izjavi za medije povedal predsednik Državne volilne komisije Peter Golob.

Vprašanje... Te stevilke upostevajo predcasno glasovanje, a je to samo danes?

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
22.943
15.699
113
kod Džej-Zija
Resno to sprašuješ, Ferdo? Vem, da ti srce bije na levi pa da tiča na levo nosiš, ampak malo objektivnosti pa vseeno lahko sproduciraš.

Splošno je znano glede na zgodovino glasovanj, da je LJ center cca najbolj levo usmerjen volilni okraj, kjer ima Levica najmočnejšo bazo. Agitprop pravi, da ima LJ center najnižjo udeležbo in gremo na volišča, ker je udeležba v skrajno desnih okrajih najvišja. Udeležba x usmerjenost = rezultat na volitvah.

Resno sem razočaran, da moram tebi kot intelektualcu in vrhunskemu finančniku to razlagat. Imaš tudi ti kredit v švicarjih in tožiš banko, ker so te premalo podučili?

• Všeč mi je
  • Ljubezen
Reactions: MrDaco in Kamele0N

Jabe

Guru
1. okt 2007
17.832
9.916
113
ampak malo objektivnosti pa vseeno lahko sproduciraš.

To pa zdele bolj zate velja. Volilni molk ne pomeni, da mora biti tiho povsem, le da ne sme navodil dajat, kaj obkroziti. Ostala splosno znana dejstva, kot jih ti imenujes, niso stvar volilnega molka. Pozivanje, naj se gre na volisca, tudi ne.
Dokler I8M ne zacne nabijati 4x odgovor, kot je do petka, ga ne krši. Koliko gredo tebi (pa konec koncev meni, pa se komu) na organ je pa nepomembno in izmisljevati si neke razloge, kako jih utisat, pac ne drzi vode.

javr

Guru
6. dec 2011
2.121
1.218
113
če jaz tole prav razumem: ni važno 4x za ali 4x proti - rezultat ne pomeni odstopa vlade?
In edini zakonodajni je o parlamentarni razpravi ki za navadnega državljana nima nobenega pomena, ostali 3, ki bi pa za navadne ljudi imeli nek pomen (RTV naročnina, kdo je lahko socialšek, dovažanje volilcev od drugod) pa nikomur, razen moralne zmage ali poraza, konkretno ne pomenijo nič, ne glede na rezultat?

frodoo

Fizikalc
16. maj 2026
644
185
43
Jabe: Bi se strinjal, če bi I8M pozival k udeležbi na splošno. Pa ne, zelo neprikrito poziva k volitvam samo leve, ker jih skrbi, da “skrajno desni” že premočno vodijo. To je pa čisto prozoren poskus vplivanja na izid referenduma.
Ima kar Jabe prav.

ferdo

Guru
3. sep 2007
12.314
4.516
113
Ljubljana
hmpg.net
Resno to sprašuješ, Ferdo? Vem, da ti srce bije na levi pa da tiča na levo nosiš, ampak malo objektivnosti pa vseeno lahko sproduciraš.

Resno sem razočaran, da moram tebi kot intelektualcu in vrhunskemu finančniku to razlagat. Imaš tudi ti kredit v švicarjih in tožiš banko, ker so te premalo podučili?
Pa razloži prosim. Razloži, po možnosti z navedbo Zakona o volilni in referendumski kampanji (ZVRK) j