Sem spregledal, da bi ti samo demontiral/montiral obnovljeno. Ponudba še vedno velja.
Edino en pogoj sem prej pozabil dodati: brez polomljenih zatičev, itd.
Ne vem lahko ti mojega pripeljem pa demonstriram kako odstranit baterijo. To da imaš v Aurisu čuden sistem kjer moraš 100 zatičev odpajsat od katerih se ti bo jih par zagotovo odlomilo je problem proizvajalca. Samo zatiče ima uradni servis v škatli na miljone in jih zamenja če jih že odlomi.Sem spregledal, da bi ti samo demontiral/montiral obnovljeno. Ponudba še vedno velja.
Glede napak sem mislil na pogonski sklop, kjer imajo Toyota servisi že izkušnje, saj so hibridi že več kot 20 let v ponudbi.Jaz sem začel ignorirati toyota servise kakšne 2 leti nazaj. Na leto naredim 3 servise (2 toyoti), to je 3x300€ prišparanega. Če mi spelje baterija, kupim na aliexpressu celice in jih sam zamenjam. https://www.aliexpress.com/w/wholesale-toyota-nimh-battery.html?spm=a2g0o.home.search.0
Sicer nameravam imeti avto 10-12 let, sedaj sem na petem letu,... Kakorkoli, baterija je že odplačana. Če avto servisiraš sam je vzdrževanje smešno poceni. Tekočine pa ni nujno, da so vse original Toyota. Trenutno iščem samo še nadomestek za original hladilno tekočino, katero bom menjal drugo leto (ali se ne ujema barva ali pa specifikacije).
Aja, zakaj ne zaupam več original servisom: Z Yarisom sem šel tja, ker je pokalo nekaj v podvozju, ko si parkiral (naprej - nazaj), pride tam "grand master mehanik", ruka motor, nosilce, gume,...ne najde nič. Itak reče "sj imaš 10 let garancije če bo kaj crknilo". Jbg, bomo prenašal pokanje pri parkiranju, nimamo kaj. Kmalu za tem se mi na Yaris fb grupi pojavi post, da še nekomu tako poka in v komentarjih rešitev, da imajo luft zarvone ploščice. Razdrem čeljusti, nastavim tiste vzmeti, namažem plošice in vodila,... že dobro leto je mimo in še vedno mir pri parkiranju. Toliko o njihovih ekspertizah,....
Tako je. In to še vedno drži.Kolikor vem garancija na baterijo ni pogojena (vsaj par let nazaj ni bila) s servisiranjem pri njih. Edino vsako leto si moral narediti in seveda plačati pregled baterije.
No sem šel gledat in ima Ford Kuga HEV baterijo na mestu rezervne gume oz. v dnu prtljažnika. Tako da če smo ontopic, je baterijo najbrž lažje menjat kot pri tvojem ali mojem avtu.Takim nesporazumom se lahko naslednjič čisto enostavno ogneš. Napiši, da lahko na tvojem Hyundaiu zamenjaš baterijo v 30ih minutah, ne pa postavljati splošnih trditev, sploh ko se pogovarjamo o nekem konkretnem avtomobilu, za katerega tvoja trditev očitno ne drži.
In na tej Toyoti ni čisto nič čuden sistem, ampak pač klasična avtomobilska zadeva. Vem pa, kako nekateri strokovnjaki take zadeve naredijo hitro, potem pa imaš cel čričkast avto.
Glede napak sem mislil na pogonski sklop, kjer imajo Toyota servisi že izkušnje, saj so hibridi že več kot 20 let v ponudbi.
Kolikor vem garancija na baterijo ni pogojena (vsaj par let nazaj ni bila) s servisiranjem pri njih. Edino vsako leto si moral narediti in seveda plačati pregled baterije.
Glede hladilne: jaz sem jo nabavil iz Nemčije nekaj ceneje. Vsi, ampak čisto vsi pravijo, da uporabi hladilno tekočino samo original. Isto za olje v menjalniku.
Če pa ti rad eksperimentiraš pa izvoli.
Itak je pri mojem avtu bila prva menjava na 150.000, potem pa na 90.000. Kar za moje pojme pride še vedno ekstremno poceni. Če sam servisiraš.
Možno. Ko najdeš javi.Poglej priponko 108952
Original hladilna je narejena v Nemčiji in vrjamem, da jo prodajajo še v kakšni drugi pakungi. Ni ta hladilna narejena iz solz kozoroga z Mt. Fuji,...
Nisem vedel za to opcijo, pa tudi nevem če bi jo realno izkoriščal. Sem štromar po poklicu, razumem elektroniko, imam vse tist Dr.Prius in hybrid assystant appe na telefonu, katere občasno pogledam (priznam, da sem malo pozabil pogledat, bom ta teden), tako sklepam da bi opazil, če bi bile celice nebalansirane, na dolgih vožnjah (morje, izleti,..) spremljam temeperature motorja in baterij na aplikaciji, redno čistim filter, gledam da je zadaj pod nogami vedno frej, klimo imam usmerjeno v pihanje v noge (in glavo), tako da ima baterija mrzel zrak, avto imam doma in v službi v garaži, tako da je skos hladen,... Pač gledam, da stvari ne zanemarjam. Temperatura je nekako največji sovražnik baterij in moja baterija je skos hladna,... Če mi crkne, pa jbg, loterija,...Možno. Ko najdeš javi.
Jaz vem, da sem pregledal različne vire in ko sem na vseh dobil jasen nasvet samo original, sem pač to sprejel in kupujem samo original.
Kot rečeno, glede na km in enostavnost menjave, je zame to smešno poceni, če servisiraš sam.
Kako pa to, da nisi delal testa baterije in s tem ohranil garancijo na le to?