Prometno ogledalo na izvozu iz dvorišča

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.754
433
83
Kras
www.mtl.si
Zaradi nepreglednosti bom montiral ogledalo na izvozu iz dvorišča na cesto. Potrebujem dvojno ogledalo, da bom imel pregled v obe smeri.
Ima kdo kakšno dokaj svežo izkušnjo glede tega? Precej let nazaj naj bi bil postopek ta, da moraš sam plačati ogledalo in vgradnjo, potem pa daš ogledalo v upravljanje upravljalcu ceste.
To še vedno drži? Kako je z dovoljenji za vgradnjo ogledala? Se to samo z upravljalcem dogovoriš ali je potrebno še kakšno drugo dovoljenje? Ogledalo bo na nasprotni strani ceste, torej ne na moji parceli. Potrebujem soglasje lastnika ali ker bo vgrajeno znotraj cestnega pasu, le to ni potrebno?
Na kaj naj pazim pri izbiri ogledala in tudi sami vgradnji?
Nekaj sem jih našel:

BLABLABLA

Guru
28. sep 2007
2.842
1.139
113
Zaradi nepreglednosti bom montiral ogledalo na izvozu iz dvorišča na cesto. Potrebujem dvojno ogledalo, da bom imel pregled v obe smeri.
Ima kdo kakšno dokaj svežo izkušnjo glede tega? Precej let nazaj naj bi bil postopek ta, da moraš sam plačati ogledalo in vgradnjo, potem pa daš ogledalo v upravljanje upravljalcu ceste.
To še vedno drži? Kako je z dovoljenji za vgradnjo ogledala? Se to samo z upravljalcem dogovoriš ali je potrebno še kakšno drugo dovoljenje? Ogledalo bo na nasprotni strani ceste, torej ne na moji parceli. Potrebujem soglasje lastnika ali ker bo vgrajeno znotraj cestnega pasu, le to ni potrebno?
Na kaj naj pazim pri izbiri ogledala in tudi sami vgradnji?
Nekaj sem jih našel:
Najprej pojdi do soseda na nasprotni strani in go prosi, če ti dovoli postavitev ogledala...
Šele potem greš naprej s postopkom, pa kakršenkoli že je ta postopek...

luka51

Guru
16. avg 2007
14.888
6.168
113
Greš v bauhaus (kere cene na zgornjih linkih so x10) kupiš špegl pa kos železa. Greš do soseda se zmeniš da si ti tisti, ki si ga zabil not in je to to. Daš ga tam kjer ni več v območju za postopek.
Rešeno

scorpion

Majstr
25. apr 2008
2.121
232
63
Greš v bauhaus (kere cene na zgornjih linkih so x10) kupiš špegl pa kos železa. Greš do soseda se zmeniš da si ti tisti, ki si ga zabil not in je to to. Daš ga tam kjer ni več v območju za postopek.
Rešeno
Ni vsak špegl dober. Kaj boš pozimi videl, ko ti bo zmrznil ali se zarosil? Nekateri so premazani z nekim gelom proti temu, ampak če je kakšna možnost, da je blizu 220V, raje kupi takega z ogrevanjem.. ker ne vem, koliko so te geli zanesljivi. Moj frend je imel takega z ogrevanjem, namestil ga je na ulično svetilko, štrom potegnil iz kandelabra.
Nekaj let nazaj sem na bivši parceli na vrtu imel špegu za prebivalce iz sosednje ulice. Samo dva ali trije so prišli vprašat, če bi ga lahko postavili, pa smo naredili brez vsake birokracije. Pač dobri sosedje.
Zdaj vidim da špegu stoji na pločniku, zgleda da kupec te parcele ni več dovolil postavitve na njegovem vrtu.