Prihodnost kmetijstva v EU

B81

22. jul 2007
39.365
12.111
113
Inšpekcije bi sicer morale to kontrolirat, ampoak jih je premalo.. So pa za večino teh težav krivi največji trgovci in država. prvi ker kupijo vse kar naredi višji rvc in država, ki dopušča uvoz vsega... ja open market bla bla fakdetšit. Ljudje pa po večini gledjo le ceno..

dask

Majstr
21. sep 2023
791
937
93
Tele sporazume jaz razumem kot kapitulacijo pod pristikom kapitala in konec časa, ko smo v EU imeli kolikor toliko varno hrano....

mistique

Guru
16. jun 2009
15.398
2.915
113
Tele sporazume jaz razumem kot kapitulacijo pod pristikom kapitala in konec časa, ko smo v EU imeli kolikor toliko varno hrano....
Neeeee...gre za demokratične procese, libertarijnasko prihodnost, ki se odvije v tišini. tomi bi rekel: ponudba ustvari povpraševanje...ali obratno? :sprasujemse:

Aeon_Pax

Pripravnik
19. okt 2012
49
45
18
Ljubljana
Žal je tako, da smo mi "kupci" na koncu svoje hrane kovači. Če bo južno/severno ameriško govedo obležalo na trgovinskih policah, bo hitro konec uvoza. Če pa je vsakemu kupcu pomembna le akcijska cena ... jeba. Long story short - bratranc je vsako leto vzredil dva domača bikca - na koncu smo kupovali le še določeni sorodniki, ki smo želeli domače in nas je bilo premal za dva cela bikca. Ostali so šli na Mercator/Špar mesnice, ki imajo "tko fajn akcije". Zdej kupujem pri Marinčku (al pa Lukatu na gorenjskem).

Aeon_Pax

Pripravnik
19. okt 2012
49
45
18
Ljubljana
Se kdo še spomni norih krav? Takrat (bilo je okoli 2005) se je po kuloarjih govorilo, da so to sprožili ameriški lobiji, da bi EU sprostila uvoz ameriške govedi. Pa je folk v EU le nehal jesti govedino - in kar naenkrat ni bilo več norih krav. In karavana je šla dalje.

Aeon_Pax

Pripravnik
19. okt 2012
49
45
18
Ljubljana
O Fon d Layn pa ne bi - najboljša je bila ta, ko so imeli konferenco o omejitvi mesa v EU in na večerni pogostitvi postregli Wagyu steake.