Prelepa zahodna Kanada in severozahod ZDA

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
Osebje foruma
23. jul 2008
29.820
941
113
Amerika je blizu.... :D lahko da kak "overweight" prikolesari...
 

Dygscxpixm

Fizikalc
2. jun 2009
388
29
28
Sončna Štajerska
Zahvaljujem se vam za vaše pohvale, veseli me, da vam je potopis všeč!

kameleon
Seveda je v naravi treba biti previden. Ves čas moraš dobro opazovati okolico. Biti moraš dovolj glasen, da te živali slišijo in se že vnaprej umaknejo. Zelo priporočljivo je vedno hoditi v skupini. Večina napadov se zgodi na samotne pohodnike.
Črni medvedi niso agresivni in se ljudem raje izognejo. Zaradi teh medvedov me ni kaj prida skrbelo. So pa seveda že bile smrtne žrtve napadov črnih medvedov.
Bolj nevaren je grizli, tega si ne bi želel srečati. So pa precej bolj redki in možnost srečati grizlija je zelo majhna.
Nevarni so lahko tudi bizoni, zato je treba imeti vedno dovolj varnostne razdalje.
Napadi pum se dogajajo, ampak smrtne žrtve so zelo redke. Pume so nočne živali, podnevi so skrite nekje, kjer imajo mir. Lahko se zapodijo za kakšnim joggerjem, ki v njih sproži lovski nagon. Še najbolj nevarne so majhnim otrokom.
Te narodne parke obiščejo milijoni ljudi, smrtnih žrtev zaradi napadov zgoraj naštetih živali je pa zelo malo - samo nekaj primerov na leto.
Tako da sem presodil, da imamo kar dobre možnosti preživetja.

first1
- Avto sem rezerviral na Hertzovi spletni strani. Pri prevzemu avta niso utrujali z nobenimi dodatnimi opcijami. Cena najema za pet tednov je bila 1027 CAD (692 EUR). Za počeno šipo sem doplačal 140 CAD (94 EUR).
- Letalske karte smo dobili za 550 EUR na osebo. Za gorivo smo plačali 460 CAD in 250 USD. Prevozili smo okoli 10.000 km, povprečna poraba goriva je bila 6,4 l/100km. Za prenočišča smo plačali 684 CAD in 838 USD. Za vstope v narodne parke, muzeje in en trajekt je šlo cca 200 USD. Za hrano pa cca 850 USD.
- Fotografiram z deset let starim digitalnim fotoaparatom Canon PowerShot SX110 IS. S telefoni ne fotografiram in o njih nimam kaj dosti pojma, tako da bi težko kaj rekel o tem.
- V bistvu smo večinoma kampirali. S seboj smo imeli naš šotor in spalne vreče. Prvo in zadnjo noč smo bili v hotelu blizu letališča, v Seattlu in v Port Angelesu smo prespali pri znancih, sicer pa v kampih.
 
  • Všeč mi je
Reactions: Kamele0N

jello

Guru
22. sep 2008
5.679
597
113
Odličen potopis. Planiram te kraje za naslednje leto, v Vancouvru in okolici sem bil pred 10 leti, zdaj bi pa produžil še malo bolj v naravo. Kako da si izpustil wistler?
 

Dygscxpixm

Fizikalc
2. jun 2009
388
29
28
Sončna Štajerska
jello
Za Whistler in okolico bi si bilo dobro vzeti kakšen teden časa, naš načrt poti je bil pa že precej zaseden. Ko gremo naslednjič tja, se bomo verjetno skoncentrirali na območje med Calgaryjem in Vancouvrom in takrat bomo nekaj časa tudi v Whistlerju.
Smrklja meni, da je Kanada najbolj super država na svetu in bi rada nekoč tam živela. Če bo res tako, potem bomo imeli dober razlog za pogoste obiske.

Alioth
Junija in julija 2018.
 

Cash

Majstr
19. avg 2007
6.059
230
63
Lepo. Napisal si, da si dal 250USD za 10000km. A je res tako poceni bencin?
In pa se za hrano. Cena 850USD za hrano za 5 tednov za 4 osebe, kar znese cca 6USD oz.5€ na dan za 1 osebo. Kako vam je to ratalo? :)
 

Onslow

Fizikalc
15. jul 2009
782
33
28
jebeštrga pa tak potopis, če ni niti ene slike Citroena.


Razen tega pa, vrhunsko. Kot vedno.
 

Dygscxpixm

Fizikalc
2. jun 2009
388
29
28
Sončna Štajerska
Cash
Za bencin je šlo 250 USD v ZDA in še 460 CAD v Kanadi.
Glede hrane - edini požeruh v družini je naš mulc. Ker je najstnik, je to itak normalno. Soproga in smrklja v glavnem jesta razne solatke, jaz pa tudi nisem prav požrešen. Veliko dni smo preživeli na dolgih pohodih v naravi in tam smo jedli hrano iz nahrbtnika (kupljeno v supermarketih). V večjih mestih smo jedli v lokalih, ampak nič prav dragega.


Glede Citroenov - v Seattlu je bilo pri Axlu in Uschi kar precej spačkov.
Bil sem tudi v kontaktu z lastnikom tega avta v Vancouvru:

http://www.curbsideclassic.com/uncategorized/cohort-capsule-citroen-gs-one-for-the-anoraks/

Na žalost je bil zaradi službe odsoten in se nismo videli.
Sem pa v Vancouvru srečal enega bivšega lastnika GS-a, ki živi na majhnem otoku Salt Spring Island. Leta 2000 sem mu po pošti poslal zunanje ogledalo za njegovega GS-a. 18 let kasneje mi je bil še vedno hvaležen in mi je v zahvalo prinesel nekaj steklenic lokalnega piva z otoka, kjer živi.
Tudi Blair je pred leti imel en kup Citroenov: nekaj žab, CX Prestige, spačka in pa GS-a enake rdeče barve, kot je moj. Večino je prodal, GS-a pa še ima. Ampak ni več v dobrem stanju in mu je po mojem bilo nerodno, da bi mi ga pokazal.
 
Nazadnje urejeno:
  • Všeč mi je
Reactions: Cash

brane_new

Majstr
10. feb 2008
2.639
150
63
Cool otroc.
Tehnično super fotke. Bog ve, če bi z foto za 4000€ naredil enako dobre?
Balkan - greek restaurant.
petrified forest suvenir:gorjaca:
Kakorkoli, tale prispevek ni dobro deloval na moje počutje. Z eno besedo - zavist ZAVIST. To področje je edina neizpolnjena želja iz ZDA/Kanada.
In še in še ...
HVALA!
 

Dygscxpixm

Fizikalc
2. jun 2009
388
29
28
Sončna Štajerska
Vsem še enkrat hvala za pohvale!

brane_new
Moj digitalc je leta 2009 stal 250 USD.
Za moje potrebe se mi zdi čisto v redu.
Kraji, kjer smo bili, so zelo fotogenični, tako da ni težko narediti lepih slik.
Nisem nek profi, ampak če se le da, pri fotografiranju malce pogledam, na kateri strani je vir svetlobe, ne slikam proti soncu, poskusim najti skladno kompozicijo slike itd.
Včasih seveda to ne gre, recimo če moraš na hitro in v trenutku ujeti nek prizor.