Prehrana v šoli v svobodi

jello

Guru
22. sep 2008
10.768
4.111
113
Vsak naj svoje potomce nafutra kot misli da je prav. Vse ostale pa zaradi mene če jih futrajo s silažo, ribjo moko, krompirjem, solarno, elektriko, govnom,.... če vam prehrana v vrtcu, šoli, kasarni,... ne paše, pač ne hodite tja. Imejte jih doma in jih futrajte po svojih smernicah, prepričanjih in zmožnostih.

pleXwriter

Majstr
3. avg 2009
3.435
347
83
Vsak naj svoje potomce nafutra kot misli da je prav. Vse ostale pa zaradi mene če jih futrajo s silažo, ribjo moko, krompirjem, solarno, elektriko, govnom,.... če vam prehrana v vrtcu, šoli, kasarni,... ne paše, pač ne hodite tja. Imejte jih doma in jih futrajte po svojih smernicah, prepričanjih in zmožnostih.
Jst bi raje rekel, da naj vse, ki ne jejo kar jim šola ponuja...ala svinjina bosancem...itd...naj jim doma skuhajo, itak jih je večina na sociali in doma, v šoli pa pol stran zmečejo, ker se bašejo s čipsi in red buli iz hoferja, ker jim fotr da 20eur na dan, ker jim ni v šoli kdaj dobr, plačamo jim pa tko mi in ne bo skenslal če je zastonj, nam pa žugajo, koliko hrane zavržejo...

BojanP

200. registrirani uporabnik
24. jul 2007
4.002
2.662
113
Rabimo še samo jasno opredelitev iz strani stroke, da je meso pri razvoju otroka nujno za normalen razvoj in smo zaključili s sončki.
Pravtako se lahko poda mnenje, da svinsjsko meso ni v osnovi nič drugačno od ostalega mesa, zato je lahko v prehrani v enakovrednem razmerju kot ostale vrste mesa.
Kaj pa pasje meso? Ga lahko tudi dodamo v to mnenje?

• Všeč mi je
Reactions: sixpower

brane_new

Guru
10. feb 2008
18.710
2.473
113
Ja, zato ker kmulevičarji za to skrbijo.
Je bilo pa mišljeno naj le poskrbijo za svojega otroka, če so se zanj odločili!

sad

Guru
24. avg 2007
22.208
10.925
113
Jst bi raje rekel, da naj vse, ki ne jejo kar jim šola ponuja...ala svinjina bosancem...itd...naj jim doma skuhajo, itak jih je večina na sociali in doma, v šoli pa pol stran zmečejo, ker se bašejo s čipsi in red buli iz hoferja, ker jim fotr da 20eur na dan, ker jim ni v šoli kdaj dobr, plačamo jim pa tko mi in ne bo skenslal če je zastonj, nam pa žugajo, koliko hrane zavržejo...
V vednost: vsaj pri nas, če ne odjaviš obroka pravočasno, ti ga zaračunajo. Tudi socialcem in ne, neprevzetega obroka jim ne plača država.
Kolk vem ni dovoljeno da si otrok prinese svojo malico
Ne vem ali je kaj spremenilo, včasi je šlo, je pa bilo to precej agresivno odsvetovano.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
49.518
7.824
113
pri taščici
V vednost: vsaj pri nas, če ne odjaviš obroka pravočasno, ti ga zaračunajo. Tudi socialcem in ne, neprevzetega obroka jim ne plača država.

Ne vem ali je kaj spremenilo, včasi je šlo, je pa bilo to precej agresivno odsvetovano.
Ce je otrok odstoten in ga pravocasno ne odjavis. Kar je sploh preko vimenda tezko (v prineru da zboli preko vikenda, odjave pa so obicajno dan ali dva prej zahtevane).
Lastna malica je problem , ce otrok nosi čokoladne rogljicke in podobno v šolo in jih je v prisotbosti sošolcev ki jejo joto.

• Všeč mi je
Reactions: brane_new

kajn

Guru
5. okt 2007
3.062
1.945
113
Iskajoč brata
Ce je otrok odstoten in ga pravocasno ne odjavis. Kar je sploh preko vimenda tezko (v prineru da zboli preko vikenda, odjave pa so obicajno dan ali dva prej zahtevane).
Lastna malica je problem , ce otrok nosi čokoladne rogljicke in podobno v šolo in jih je v prisotbosti sošolcev ki jejo joto.
Največji problem lastnih malic so alergije. Da otrok potem ne podeli to z napačnim otrokom.

kalbo

Guru
7. okt 2013
19.962
10.247
113
Zaradi mene počni kaj hočeš. Kot slovenska družba smo pa že pred stoletji dorekli kar je normalna hrana za nas. Tehnično gledano pa je za preživetje spremenljivo tudi pasjo.
Abejžganokakat. Pred stoletji je Marija Terezija rešila lakote te konce z nenormalno poljščino. Svinjina je bla na jedilniku za raznike, al pa še to ne.
Mal razgledanosti ne bi škodlo. Se pa strinjava na katerakoli vera nima kaj delat pri sestavi jedilnika.

• Všeč mi je
Reactions: jest5

PHOBiA

Guru
11. jul 2013
4.558
1.529
113

Pri nas je pogoj, da odjavis isti dan do 7h.