V Pragi je obvezen ogled Karlovega mostu (Karluv most), gradu (Hradcany) in starega trga (Staromestske namesti), na katerem je znamenita ura (Prazsky orloj). To se da sprehoditi in ogledati v nekaj urah. Ce je moznost se seveda za vsako stvar splaca vzeti vec casa. To je v osnovi. Ce si v casovni stiski bi si samo ogledal Karluv most.
Za kaj popiti v blizini je U Vejvodu, ki ima tudi odprto tudi bolj pozno zvecer. Ce zelis bolj tipicno harno imajo tam tudi za jest. Druga moznost je pa U Pinkasu, podobno pivo in dobra tipicna hrana.
Ce je moznost, bi si ogledal Prago iz kakega razglednega stolpa oziroma iz gradu, ker tam se bolj vidis kako cudovita je.
Sem si ogledal video, ki ga je pripel CLIO15 in lahko potrdim, da kar dobro povzame tudi nekaj ostalih znamenitosti za ogled za vec dni. Dodatno, bi samo dejal, da je bil v restavraciji U Fleku, ki so jo obiskali v videu ustanovljen nogometni klub Hajduk Split, ce vas to zanima.
Se pa Prago splaca obiskati za vec dni, ker res veliko ponuja in je cudovita za sprehati & veliko za videti.
Za pot gor sem jaz najveckrat izbral Graz, Dunaj, Znojmo. Jihlava, Praga. Po mojih izkusnjah najbolj zanimiva in cenovno najbolj ugodna pot, samo paziti moras, da nisi pri Dunaju, ko je rush hour.