Kolosej prodan Boscarolu

mistique

Guru
16. jun 2009
15.286
2.821
113
Emona / Carnium
Ampak zakaj bi govorili da imamo enake moznosti, ce si sam prikazal da nimamo enakih moznosti? Brezveze nekaj drobit in filozofirat - nihce ni enak in nikoli nimamo vsi enakih pogojev/moznosti/priloznosti. Ampak kolikor mi je poznana zgodba boscarola on ni nek bogat dedic, ki bi startal 5 korakov pred ostalimi v zivljenju.
Priložnosti so družbeni pogoj, ki določa ali lahko posameznik uresniči svoj potencial (možnosti). V obratni smeri govorimo o izjemah. Ne delam vrednostne razlike, ampak definicijsko/opisno. Če govorimo o (ne)pravičnosti, gre za pravičnost pogojev, ne izidov (Tony ne rabi postati bogat, da bi lahko ugotovili, da je imel enake priložnosti kot Ivo). A sem zdaj kaj bolj jasno spesnil?

Seveda gre za filozofiranje (v najbolj pozitivnem smislu). V življenju sta ti dve okoliščini recipročni in nima smisla argumentirati "kaj je bolj krivično". Ampak, ko rečeš, da nimamo enakih možnosti, ne poveš tistega, kar je ključno (priložnosti).

Primeri znanih oseb, ki sem jih naštel v glavnem niso imele ovir pri priložnostih. Vključno z Boscarolom. Biti rojen v Gazi ne pomeni, da imaš manj možnosti, kot če si rojen Wajdovc. Razlika v priložnostih je pa precej bolj prisotna in...

sad

Guru
24. avg 2007
22.497
11.276
113
Bom malo obrnil.
V Ukrajini je država v vojni in tam je sedaj zraslo nenormalno veliko število malih podjetij, ki se ukvarjajo z vojaško opremo, recimo droni. Tudi state of the art. To jih sestavljajo praktično po vaseh.
A je to krivično, da en navaden Waydowc nima takih priložnosti?

V glavnem: priložnosti so različne, težava je pa večinoma v ljudeh.
Tisti, ki grizejo in uspejo, se ne ukvarjajo s tem, kako so deprilivigirani itd. temveč izkoristijo priložnosti, ki jim jih okolje da. Ali pa si ustvarijo svoje ali pa okolje zamenjajo. Ne spomnim se kdo, kakšnih 10 let nazaj sem poslušal moškega v Sloveniji, ki je pri 35ih (se mi zdi) pustil dobro plačano corporate službo, prodal vse, kar je imel v Sloveniji (ne malo) in si plačal izobraževanje v Ameriki na čisto x področju. In potem je raztural tukaj na tem področju.
Potem imaš pa večino tistih, ki samo jamrajo in seveda potem pljuvajo po tistih, ki jim uspe, ki so grizli, itd. In seveda pika na i: če slučajno komu ne uspe, je največji užitek se norčevati iz njih, za šankom v gostilni seveda.

mistique

Guru
16. jun 2009
15.286
2.821
113
Emona / Carnium
No ja...nisem kaj več kot to niti pričakoval. Bom repliciral, potem pa imam počasi dost.

A vojna v Ukrajini barva življenje kako drugače, kot je recimo življenje v državah podsaharske Afrike, slumih v Mumbai-ju, Pakistanu? Denarja dobijo več, kot vse države podsaharske Afrike (od oka), štrom majo, vodo majo, šole laufajo, potujejo lahko...naj zrihtajo mir, kva se z droni zaje*avajo.

Morda nisi vedel, ampak ravno navadni Wajdowci imajo tako priložnost (c-astral), kot želiš primerjati. Sam prašam.

Veliko stvari spravite v jamranje. Sancta simplicitas.

sad

Guru
24. avg 2007
22.497
11.276
113
Ok, da ne bomo samo jamrali.
Povej kakšno priložnost je imel Boscarol več, kot katerikoli Wajdowc tistega letnika. Je imel bogatega očeta? Se je prilizoval politikom, da so ga porinili naprej? Mu je padlo zlato jabolko na glavo?
Verjamem pa, da je imel nekaj sreče pri tem.

tony

Guru
23. jul 2007
10.668
1.810
113
Ne, ne bom. Ce mas cajt tok neumnosti spesnit in objavit mas cajt tud posnetek pogledat. Ce ga ne bos ga pa pac ne bos.

Ne vem kako temo naj bi jaz odprl, ocitno tvoja krhka dusica ne prenese da kdo samo omeni tematiko ki te tezi.

zdej pa se odgovori po tockah
a) da, vcasih imam dneve ko s sarkazmom trolam, sploh ce se mi zdi kaka izjava zabavna. Obicajno so to odgovori uporabniku piagolo.

b) ne, mislim da moje mesto ni da bi kogarkoli vzgajal, edina podrocja kjer “vzgajam” je sluzba in privat posel, kjer pomagam mlajsim ki kdaj prosijo za nasvet ali pomoc. Pri privat zadevah je vecina teh ljudi bivsih zaposlenih s katerimi se danes sodelujem.

c) ne jaz sem realist. Samo ne maram mesanja faktov. Kako ti kot lastnik dobis iz podjetja denar na zakonit nacin sem ze opisal. Da obstaja xyz nacinov kako to narest na nezakonit nacin vem. Ampak ce se o nezakonitih nacinih pogovarjamo pol je neumno govorit samo o lastniku podjetja, dajmo se o uspesnih kriminalcih. Ker iz takega zblojenega razmisljanja pride prepricanje da so vsi lastniki neki lopovi itd…
Posnetek je tako zanič, da se ga težko razume. Ker je forum vrtec, kjer se hvalimo za maturami, povem še jaz, da zlato priznanje iz 8. razreda ni čisto nič pomagalo. Posnetek im za en krščen duš avdio, kaj naj zdaj?

a) Kako to, da jaz ne čutim potrebe z nikomer na forumu komunicirati z razlaganjem, koliko neumnosti je že napisal, tebi pa to uspe že drugič v tej temi in že drugemu forumašu (da se ne boš spet sprenevedal: prvi je bil Utiševalec)? Temu se reče afiniteta do konflikta.

b) Sprenevedaš se. Vzgajaš tako, da si zgrožen nad tem, da nekdo realistično pove, kako se dela posel v tej državi in družbi. Če nekdo pove, da gleda soseda, ki v Mercatorju na vago da banane tako, da malo prvizdigne vrečko, šparaj živce, spremeniti ne moreš prav veliko.

c) Tukaj se pa sprenevedajo lastniki. Če ima več deset % firm, tudi z miljonom in več prometa vsako leto plusa za manj kot jurja, je izigravanje davčne zakonodaje z napihovanjem stroškov očitno del naših normalnih poslovnih običajev. Zmerjanje s kriminalci je nepotrebno in izpade bizarno (ti mora en povedati, ker rad s podobnimi besedami sodiš ljudi o katerih nimaš pojma) v tej naši bizantinski družbi.

Kriminal je tudi to, da se tega kriminala ne preganja.

tony

Guru
23. jul 2007
10.668
1.810
113
Fajn, še Akrapoviča vrži v isti skret s Šeškom.
Nikakor ne, naj ga da nekdo, ki ga pozna.

V isti koš sem dal B.jeve usrane skrete in Šešija, ki je počel podobne reči, ampak tako moten kot B. pa le ni bil (v enem momentu so recimo v Šešijevi firmi ukinili mokro čiščenje tal, in so pucali tla samo z antistatično krpo (gre za pisarne, nič se ni poznalo), in šteli pakete papirnih brisač, ki smo jih porabili v WCju... ampak, da čistilk sploh nimaš moraš biti pa res težek specialec. Šešiju očitno tako slabo ne gre.).

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
16.283
9.295
113
Posnetek je tako zanič, da se ga težko razume. Ker je forum vrtec, kjer se hvalimo za maturami, povem še jaz, da zlato priznanje iz 8. razreda ni čisto nič pomagalo. Posnetek im za en krščen duš avdio, kaj naj zdaj?

a) Kako to, da jaz ne čutim potrebe z nikomer na forumu komunicirati z razlaganjem, koliko neumnosti je že napisal, tebi pa to uspe že drugič v tej temi in že drugemu forumašu (da se ne boš spet sprenevedal: prvi je bil Utiševalec)? Temu se reče afiniteta do konflikta.

b) Sprenevedaš se. Vzgajaš tako, da si zgrožen nad tem, da nekdo realistično pove, kako se dela posel v tej državi in družbi. Če nekdo pove, da gleda soseda, ki v Mercatorju na vago da banane tako, da malo prvizdigne vrečko, šparaj živce, spremeniti ne moreš prav veliko.

c) Tukaj se pa sprenevedajo lastniki. Če ima več deset % firm, tudi z miljonom in več prometa vsako leto plusa za manj kot jurja, je izigravanje davčne zakonodaje z napihovanjem stroškov očitno del naših normalnih poslovnih običajev. Zmerjanje s kriminalci je nepotrebno in izpade bizarno (ti mora en povedati, ker rad s podobnimi besedami sodiš ljudi o katerih nimaš pojma) v tej naši bizantinski družbi.

Kriminal je tudi to, da se tega kriminala ne preganja.
1.1 mio ogledov ima, na telefonu ga normalno slisim ocitno imas samo ti problem. In ne tud sekunde ne bom posvetil resevanju le-tega.

ne vem s cim se hvalis ti, mal si probal it na osebno noto pa sem te popravil ker si se tam mimo usekal.

a) ne ti imas potrebo udrihat po cloveku zato ker je nekdo napisal da cistilk ni imel zaposlenih (pa v resnici ne ti ne jaz ne veva ali jih je imel). Utisevalec si je na tem forumu ze tolikokrat izmislil stvari da mu jaz pravljic o boscarolu preprosto ne verjamem.

b) ce ne dojames pac ne dojames (al pa noces). Mogoce vseeno nisi primeren za razlago o tem kako se realisticno dela posel glede na lastne navedbe.

c) ce napihujes stroske z laznim prikazovanjem dejstev je to kriminal. Vsaka ponarejena listina je kaznivo dejanje. Ko utajis za vec kot 50k eur je spet kaznivo dejanje. Eno je davcna optimizacija (z nalozbami v razvoj) drugo pa napihovanje stroskov. In pri tem nikogar ne zmerjam. Sam povem kako je.

tony

Guru
23. jul 2007
10.668
1.810
113
Ti mas resen problem . In to pisem povsem brez sarkazma in kakrsnegakoli slabega namena.

1. ocitno si osebno na nekaterih podrocjih tako zagrenjen/nesrecen/…. Da v vsaki zadevi prepoznas nekaj kar pri tebi sprozi obcutek da gre za nek osebni “napad” nate.

2. logiko ukrivljas kot preste. Namrec ti trdis da ker se tebi zdi da je boscarol delavcem ob prodaji dal premalo to potrjuje da drzi utisevalceva trditev da jih je slabo placeval. Torej: trditev oseve A drzi zato ker se ujema z mojim prepricanjem.

3. Ce te je zmotila omemba clanka in tega da je en del “zate” - gre za to da je potrebno mladim gladko povedat da nismo vsi enaki ampak da to se ne pomeni da ne morejo uspet. Ker s to mantro kako smo vsi enaki samo vzgajamo zafrustrirance ki so po 20 letih cakanja izjemno razocarani ker se uspeh ne zgodi sam od sebe.

4. Sklepam da zadnje leti name (to o maturi)… naredil sem tri mature tko da ce se ze hoces norca delat pol prosim vsaj prave podatke uporabljaj. In ne, jaz te res ne zelim ucit zivet, tudi strinjam se s teboj da bi to bilo odraslih razvitih osebah nesmiselno pocetje. Tvoje poslovne poti ne bom komentiral ker bos verjetno spet nasel kak napad nase.

Aja…ce drzava zacne regulirat trg najemnih stanovanj - super mene ne moti. Se pa bojim da jih bo na trgu se manj. Tko da morda bo ceneje sam ne bos mel kje zivet.

Se enkrat: ne vrti se vsaka trditev okoli tebe. Bom pa sedaj eno salo povedal na tvoj racun: nisi se rabil it selit sam zato ker sirene ne slisis ob prvi soboti v mesecu :valjamse::valjamse::valjamse:

P.S.: se enkrat beri temo, jaz boscarola sploh ne maram.
Treba te bo naučiti, da ljudje, ki nimajo resnih problemov - kot jih imaš ti s komunikacijo - ne komunicirajo tako, da sogovornika najprej poskušajo uničiti z diskreditacijo, zato ker se nekdo ne strinja s tvojimi političnimi vrednotami. Nizkotno, tako odrasli ne komunicirajo.

1. Sprenevedaš se. Ti si v temo o B. prinesel noter moje mnenje o problematiki našega nepremičninskega trga. To nima nobene povezave (razen tega, da je tako mnenje levega političnega spektra, ki z vami (radi se preštejete z lajki) sploh več ne debatira (kar vas le še bolj utrjuje v pravilnosti vaših nazorov), ker ste tako agresivni s svojo agendo.

Enkrat sem ti že razložil, da prinašanje forumskih prepirov v eno tretjo temo krši netiketo. Nisi ponotranjil napisanega, bom ponovil drugače: to je osnovem primer nekonstruktivnega prepira. Kot če se z ženo prepiraš okrog današnjega gospodinjskega opravka in v debato privlečeš, kako je poleti podrajsala tvoj avto.

Razlagati nekomu, da mora biti zagrenjen, ker se ne strinja s tabo je infantilno. Debatira se z argumenti in ne s persono.

2. Logika drži, samo preveč strašna je za tvoj veltnšauung. Padla je navedba, da je delavce podplačeval, in ne vemo, če to drži ali ne. Nato pa smo brali, da jim je ob prodaji dal 10 jurjev darila (kot je opozorila Jabe, darila) vsakemu za 10 let dela.

Meni se ta vsota, glede na višino kupnine za firmo, zdi izjemno nizka. V desetih letih je vsakemu izplača več že samo regresa... Zato je to, zame potrdilo prvo navedbo, da je škrtuh. (To navedbo potrjuje tudi bizarna scena, da naj zaposleni sami pucajo WCje, ker da B. čistilke ne rabi.)

Velekapitalistu v tebi ta logika ne ustreza: B. delavce super plačuje, nagrada 3 EUR za vsak dan dela (držim pesti, da ne za vsak delovni dan...) je top šit, life changing money (pa sem podal humorno primero, da niti za enega rabljenega priusa ni). Navedbe o manku čistih skretov v njegovi firmi si ignoriral, ker ne paše v tovj velanšauung. (Zato nisi zagrenjen in ne neumen, to je povsem legitimna preživetnena strategija, ki se je je oprijel ves forum. Na zapadu ništa novog.)

3. V prejšnjem postu sem opisal, kaj me je zmotilo.

Mladim govoriti, da naj bodo vsi podjetniki, ker da je to rešitev za vse križe in težave naše družbe (eden je nedostopnost nepremičnin zaradi previsokih cen zaradi manka regulacije najemnega trga in hiperregulacije gradnje novih nepremičin. Tvoj odgovor je: go out and start hustling, you whiny bitches!) je popolnoma zgrešeno.

Ogromen del družbe ne bo podjetnikov in družba bi šla v krščen duš, če bi vsi bili. Reševati probleme družbe tako, da rečeš: why don't you just earn more money? je zgrešeno. Družba rabi kup poklicev, ki niso tako dobro plačani kot lahko zasluži uspešen podjetnik.

Kar sem vam hotel sporočiti (pa ali niste razumeli ali pa vam veltanšauung ne pusti razumeti) je, da v naši družbi narobe to, da mora policaj obnavljati in oddajati bajto zato, da si zagotovi brezskrbno prihodnost. In da me nekdo na forumu pošilja v podjetništvo, ker pizdim nad načrtno neurejenim trgom nepremičin. To je popolnoma narobe.

Nekoč smo živeli v državi, kjer je lahko osnovnošolski učitelj montažno bajto letnik 1989 odplačal v 10ih letih, in kjer so policaji imeli beneficirano penzijo (v kadetnico so se - menda - vpisovali skoraj sami odlični učenci, ker so v tem poklicu videli priložnost za kakovostno življenje). In kjer je konec 80ih stric parcelo za bajto (komunalno opremljeno v novem naselju) kupil za ceno enega avta. (In zbiranje nepremičnin ni bil hobi bogatešev, stanovanja pa se v podnajem niso oddajale za četrt ledvice na mesec.) Trdim, da smo nekje načrtno solidno zavozili, če si v mnogo bogatejši družbi nič od tega ne moremo več niti predstavljati.

Naše trenutno stanje ni dano od boga in zacementirano v kamen, takšno je, ker smo ga načrtno pripeljali sem. (Totalno sem off-topic, ampak, lej, sam si prinesel v temo moje nepremičine!)

4. Sprenevedaš se. Točno meni si repliciral tole:
"En "clanek" pisem na temo nakupa nepremicnine... in sem not dodal en odstavek lih za folk kot si ti. Govori o tem da life ni fair in da nimamo vsi enakih moznosti. Ampak za zgodbo kot jo je boscarol naredil mas tud ti moznost.

Odpri podjetje, vlozi zivljensko energijo in cas vanj in pozanji uspeh. Ne pa o faktorjih razlike sanjat. Delat se spravi in bodi milijonar."

Ta z maturo je bila le replika v tvojem stilu, kjer pisanja forumaša iz ene teme nosiš v tretjo. Meni je vseeno, koliko je teh matur bilo, le vračam repliko v enaki meri. Ti ne moreš pozabiti mojih troslojnih oken, jaz pa tvojih treh matur. Da ne bom kaj ostal dolžan.

P.S.: Pomnim, da si menda pisal, da je tik pred podpisom najemne pogodbe povišal ceno najema. Kar je neposlovno, vsekakor. Zanimivo pa, da je kljub temu dejstvo tak svetnik, da niti manko čistih WCjev v njegovi firmi ni vreden niti besede kritike. Od nikogar na forumu. Kako to, da ne? Je res kontriranje sogovorniku tako pomembno, da se o čisto ničemer na svetu ne moremo strinjati? Bizarno.

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
16.283
9.295
113
Treba te bo naučiti, da ljudje, ki nimajo resnih problemov - kot jih imaš ti s komunikacijo - ne komunicirajo tako, da sogovornika najprej poskušajo uničiti z diskreditacijo, zato ker se nekdo ne strinja s tvojimi političnimi vrednotami. Nizkotno, tako odrasli ne komunicirajo.

1. Sprenevedaš se. Ti si v temo o B. prinesel noter moje mnenje o problematiki našega nepremičninskega trga. To nima nobene povezave (razen tega, da je tako mnenje levega političnega spektra, ki z vami (radi se preštejete z lajki) sploh več ne debatira (kar vas le še bolj utrjuje v pravilnosti vaših nazorov), ker ste tako agresivni s svojo agendo.

Enkrat sem ti že razložil, da prinašanje forumskih prepirov v eno tretjo temo krši netiketo. Nisi ponotranjil napisanega, bom ponovil drugače: to je osnovem primer nekonstruktivnega prepira. Kot če se z ženo prepiraš okrog današnjega gospodinjskega opravka in v debato privlečeš, kako je poleti podrajsala tvoj avto.

Razlagati nekomu, da mora biti zagrenjen, ker se ne strinja s tabo je infantilno. Debatira se z argumenti in ne s persono.

2. Logika drži, samo preveč strašna je za tvoj veltnšauung. Padla je navedba, da je delavce podplačeval, in ne vemo, če to drži ali ne. Nato pa smo brali, da jim je ob prodaji dal 10 jurjev darila (kot je opozorila Jabe, darila) vsakemu za 10 let dela.

Meni se ta vsota, glede na višino kupnine za firmo, zdi izjemno nizka. V desetih letih je vsakemu izplača več že samo regresa... Zato je to, zame potrdilo prvo navedbo, da je škrtuh. (To navedbo potrjuje tudi bizarna scena, da naj zaposleni sami pucajo WCje, ker da B. čistilke ne rabi.)

Velekapitalistu v tebi ta logika ne ustreza: B. delavce super plačuje, nagrada 3 EUR za vsak dan dela (držim pesti, da ne za vsak delovni dan...) je top šit, life changing money (pa sem podal humorno primero, da niti za enega rabljenega priusa ni). Navedbe o manku čistih skretov v njegovi firmi si ignoriral, ker ne paše v tovj velanšauung. (Zato nisi zagrenjen in ne neumen, to je povsem legitimna preživetnena strategija, ki se je je oprijel ves forum. Na zapadu ništa novog.)

3. V prejšnjem postu sem opisal, kaj me je zmotilo.

Mladim govoriti, da naj bodo vsi podjetniki, ker da je to rešitev za vse križe in težave naše družbe (eden je nedostopnost nepremičnin zaradi previsokih cen zaradi manka regulacije najemnega trga in hiperregulacije gradnje novih nepremičin. Tvoj odgovor je: go out and start hustling, you whiny bitches!) je popolnoma zgrešeno.

Ogromen del družbe ne bo podjetnikov in družba bi šla v krščen duš, če bi vsi bili. Reševati probleme družbe tako, da rečeš: why don't you just earn more money? je zgrešeno. Družba rabi kup poklicev, ki niso tako dobro plačani kot lahko zasluži uspešen podjetnik.

Kar sem vam hotel sporočiti (pa ali niste razumeli ali pa vam veltanšauung ne pusti razumeti) je, da v naši družbi narobe to, da mora policaj obnavljati in oddajati bajto zato, da si zagotovi brezskrbno prihodnost. In da me nekdo na forumu pošilja v podjetništvo, ker pizdim nad načrtno neurejenim trgom nepremičin. To je popolnoma narobe.

Nekoč smo živeli v državi, kjer je lahko osnovnošolski učitelj montažno bajto letnik 1989 odplačal v 10ih letih, in kjer so policaji imeli beneficirano penzijo (v kadetnico so se - menda - vpisovali skoraj sami odlični učenci, ker so v tem poklicu videli priložnost za kakovostno življenje). In kjer je konec 80ih stric parcelo za bajto (komunalno opremljeno v novem naselju) kupil za ceno enega avta. (In zbiranje nepremičnin ni bil hobi bogatešev, stanovanja pa se v podnajem niso oddajale za četrt ledvice na mesec.) Trdim, da smo nekje načrtno solidno zavozili, če si v mnogo bogatejši družbi nič od tega ne moremo več niti predstavljati.

Naše trenutno stanje ni dano od boga in zacementirano v kamen, takšno je, ker smo ga načrtno pripeljali sem. (Totalno sem off-topic, ampak, lej, sam si prinesel v temo moje nepremičine!)

4. Sprenevedaš se. Točno meni si repliciral tole:
"En "clanek" pisem na temo nakupa nepremicnine... in sem not dodal en odstavek lih za folk kot si ti. Govori o tem da life ni fair in da nimamo vsi enakih moznosti. Ampak za zgodbo kot jo je boscarol naredil mas tud ti moznost.

Odpri podjetje, vlozi zivljensko energijo in cas vanj in pozanji uspeh. Ne pa o faktorjih razlike sanjat. Delat se spravi in bodi milijonar."

Ta z maturo je bila le replika v tvojem stilu, kjer pisanja forumaša iz ene teme nosiš v tretjo. Meni je vseeno, koliko je teh matur bilo, le vračam repliko v enaki meri. Ti ne moreš pozabiti mojih troslojnih oken, jaz pa tvojih treh matur. Da ne bom kaj ostal dolžan.

P.S.: Pomnim, da si menda pisal, da je tik pred podpisom najemne pogodbe povišal ceno najema. Kar je neposlovno, vsekakor. Zanimivo pa, da je kljub temu dejstvo tak svetnik, da niti manko čistih WCjev v njegovi firmi ni vreden niti besede kritike. Od nikogar na forumu. Kako to, da ne? Je res kontriranje sogovorniku tako pomembno, da se o čisto ničemer na svetu ne moremo strinjati? Bizarno.
Ce te kaj tolazi, tvoja troslojna okna sem pozabil ker ne vem na kaj to sploh leti.

tole “netiketo” spostuj ce zelis, jaz je ne bom, ker se ne reinkarniras v vsako novo temo kot nepopisan list ampak si isti uporabnik.

to da se tebi zdi neko darilo prenizko pac nekaj pove o tvojem dojemanju sveta. Darilo je darilo. Nikomur ne pripada in ko ga dobis naj bi bil vesel. Zdej ce si darila premajhna…ne vem mal sam s seboj o infantilnosti podebatiraj.

Zelo rad folk na forumu tlacis v neke politicne okvirje in jim pripisujes nazore za katere si se ti odlocil da jih imajo. Daj se ti s svojimi nazori ubadaj in ne etikeraj folka ker ti pol k. ni jasno kako kdo razmislja.

Jaz se strinjam (mislim da je bil mistique) z izjavo na temo cistih wc-jev: vse kar moram jaz narest je to da me v taki firmi ni. A je to sploh res ali ne pa ne vem. Tudi ti ne ampak ze cel dan gonis to kot sveto resnico.

btw tudi danes si lahko ucitelj in policaj bajto postavita. Kot dokaz mas celo falango policajev z bajtami pa tudi ucitelji suhega kruha ne jedo. Point je da se tudi danes da, verjetno pa ne ravno v centru LJ.

sicer pa je ravno Boscarol razlozil da bo zgradil stanovanja v novih jarsah ki bodo na voljo po 3k na m2. Osebno menim da mu ne bo uspelo. Verjetno bos pa nasel kak razlog za posrat ga ker bi moral stanovanja zastonj potalat.

tony

Guru
23. jul 2007
10.668
1.810
113
1.1 mio ogledov ima, na telefonu ga normalno slisim ocitno imas samo ti problem. In ne tud sekunde ne bom posvetil resevanju le-tega.

ne vem s cim se hvalis ti, mal si probal it na osebno noto pa sem te popravil ker si se tam mimo usekal.

a) ne ti imas potrebo udrihat po cloveku zato ker je nekdo napisal da cistilk ni imel zaposlenih (pa v resnici ne ti ne jaz ne veva ali jih je imel). Utisevalec si je na tem forumu ze tolikokrat izmislil stvari da mu jaz pravljic o boscarolu preprosto ne verjamem.

b) ce ne dojames pac ne dojames (al pa noces). Mogoce vseeno nisi primeren za razlago o tem kako se realisticno dela posel glede na lastne navedbe.

c) ce napihujes stroske z laznim prikazovanjem dejstev je to kriminal. Vsaka ponarejena listina je kaznivo dejanje. Ko utajis za vec kot 50k eur je spet kaznivo dejanje. Eno je davcna optimizacija (z nalozbami v razvoj) drugo pa napihovanje stroskov. In pri tem nikogar ne zmerjam. Sam povem kako je.
Mimo usekal, ker ne pomnim, kolkorat si naredil maturo? Drobnjakarsko in kverulantsko.

Če ne bi bilo tako smešno, bi že zdavnaj pozabil. Roko dam v ogenj, ne poznam nikogar [drugega], ki bi to šel delat. Če bi nekdo napisal, da je 3x naredil vozniško bi tudi izpadlo... kuriozitetno. Če bi pred 15imi leti napisal, da takrat recimo še ni bilo poklicne mature ali pa da si rabil pike, ne bi bilo. Tako je pa skoraj neverjetno. Daj, reci, da nas zafrkavaš... Po moje se režiš ko pečen maček zdele...

a) ABSOLUTNO IMAM POTREBO USEKATI (preventivno, če drži ali ne, ko Bush po Iraku) PO NEKOM, ki ponižuje svoje zaposlene. In usrani WCji so poniževanje. Če B. to počne, ker je ali avtist ali ker je škrtuh ali pa ker jih hoče ponižati je vseeno. Končni rezultat je isti, srati v službi na usranem skretu žali človekovo dostojanstvo. Takemu ravnanju ni mesta v naši družbi. Ne bi ga smelo imeti.

In res je, navedba lahko drži ali pa tudi ne. Če bi hotel konstruktivno debatirati bi rekel: ne vem / ne verjamem, da to drži, če pa bi držalo, bi to lahko obsodil. Pa tega nisi zmogel, ker ti je težko obsoditi nekoga, ki ga vidiš kot narodnega heroja.

b) Spet debata s persono in ne z argumenti.

Lej kako se dela posel: najprej fušaš med šihtom in popoldne. Fušaš s službenim orodjem, v službi kradeš material, rezervno opremo, stranke, poslovne povezave, vsaj nekaj let. Nato firma odpusti sodelavca, in greš v španovijo z njim, on odpre firmo, v njej pa delata oba. Vanjo prelivaš vedno več dela, ki si ga delal v službi, stranke odpovedujejo posel tvoji službi in ti kakor nič ne veš zakaj, v resnici si jih pa sam prestavil na bypass firmo. To se je delalo v začetku 90ih in se še vedno dela, če greš zalavfat startup. Tako imaš bistveno višje možnosti, da bo nova firma preživela.

c) Jaz te tle podpiram, ampak menim, da te 99,9% podjetnikov ne.

tony

Guru
23. jul 2007
10.668
1.810
113
aa) Od prenove sem 2x obiskal Kolosej, pozno ponoči iz zgodaj dopoldne. Vsakič so bili WCji zgledno očiščeni in popolnoma novi. Čisto nasprotje zadnjim 15im letom starega Koloseja.

Če Utiševalčev očitek slučajno drži, je to samo še huje: podjetnik razume, da obiskovalci zahtevajo čiste WCje, zaposleni jih pa kakor ne rabijo.

tony

Guru
23. jul 2007
10.668
1.810
113
to da se tebi zdi neko darilo prenizko pac nekaj pove o tvojem dojemanju sveta. Darilo je darilo. Nikomur ne pripada in ko ga dobis naj bi bil vesel. Zdej ce si darila premajhna…ne vem mal sam s seboj o infantilnosti podebatiraj.

Po eni strani se strinjam z Jabe, lahko jim ne bi dal ničesar. Po drugi strani bom pa ven privlekel spet Šešija, ki nam je za vsak mesec dela, ko nismo bili na bolniški, pridal k plači ene 4 EUR bruto. Se ne zajebavam, ampak tako je: še Šeši nam je dal več za vsak mesec dela... 3 EUR darila nekaj res je, ampak vseeno zelo malo. Zlahka bi si privoščil dati več.

Zelo rad folk na forumu tlacis v neke politicne okvirje in jim pripisujes nazore za katere si se ti odlocil da jih imajo. Daj se ti s svojimi nazori ubadaj in ne etikeraj folka ker ti pol k. ni jasno kako kdo razmislja.

V vsaki temi, ki samo zasmrdi po politiki, se strinja z enim delom politike isti del forumskega občestva. Kot če bi vas jutri zjutraj preštel pri maši. Saj se sami pofočkate, daj, no.

sicer pa je ravno Boscarol razlozil da bo zgradil stanovanja v novih jarsah ki bodo na voljo po 3k na m2. Osebno menim da mu ne bo uspelo. Verjetno bos pa nasel kak razlog za posrat ga ker bi moral stanovanja zastonj potalat.

Repliciram s tvojim navedkom: "Zelo rad folk na forumu tlacis v neke politicne okvirje in jim pripisujes nazore za katere si se ti odlocil da jih imajo. Daj se ti s svojimi nazori ubadaj in ne etikeraj folka ker ti pol k. ni jasno kako kdo razmislja."

Njegov projekt "3 jurje" se mi zdi odličen. Bi kupil, pa nisem navdušen nad bližino obvoznice, svinjskim zrakom, gužvo v BTCju, količino folka tam,... Kje je šele, da ni znana kakovost gradnje.

Tudi sam mislim, da ni šans, da mu uspe. Bo prej fasal kakšno kazensko ovadbo, in če se še ne bo dal, betonske copate. Če mu rata, je noro pogumen, pravi velikan.

tony

Guru
23. jul 2007
10.668
1.810
113
"Jaz se strinjam (mislim da je bil mistique) z izjavo na temo cistih wc-jev: vse kar moram jaz narest je to da me v taki firmi ni. A je to sploh res ali ne pa ne vem. Tudi ti ne ampak ze cel dan gonis to kot sveto resnico."

Ni bilo težko, upam.