Ti mas resen problem . In to pisem povsem brez sarkazma in kakrsnegakoli slabega namena.
1. ocitno si osebno na nekaterih podrocjih tako zagrenjen/nesrecen/…. Da v vsaki zadevi prepoznas nekaj kar pri tebi sprozi obcutek da gre za nek osebni “napad” nate.
2. logiko ukrivljas kot preste. Namrec ti trdis da ker se tebi zdi da je boscarol delavcem ob prodaji dal premalo to potrjuje da drzi utisevalceva trditev da jih je slabo placeval. Torej: trditev oseve A drzi zato ker se ujema z mojim prepricanjem.
3. Ce te je zmotila omemba clanka in tega da je en del “zate” - gre za to da je potrebno mladim gladko povedat da nismo vsi enaki ampak da to se ne pomeni da ne morejo uspet. Ker s to mantro kako smo vsi enaki samo vzgajamo zafrustrirance ki so po 20 letih cakanja izjemno razocarani ker se uspeh ne zgodi sam od sebe.
4. Sklepam da zadnje leti name (to o maturi)… naredil sem tri mature tko da ce se ze hoces norca delat pol prosim vsaj prave podatke uporabljaj. In ne, jaz te res ne zelim ucit zivet, tudi strinjam se s teboj da bi to bilo odraslih razvitih osebah nesmiselno pocetje. Tvoje poslovne poti ne bom komentiral ker bos verjetno spet nasel kak napad nase.
Aja…ce drzava zacne regulirat trg najemnih stanovanj - super mene ne moti. Se pa bojim da jih bo na trgu se manj. Tko da morda bo ceneje sam ne bos mel kje zivet.
Se enkrat: ne vrti se vsaka trditev okoli tebe. Bom pa sedaj eno salo povedal na tvoj racun: nisi se rabil it selit sam zato ker sirene ne slisis ob prvi soboti v mesecu

P.S.: se enkrat beri temo, jaz boscarola sploh ne maram.
Treba te bo naučiti, da ljudje, ki nimajo resnih problemov - kot jih imaš ti s komunikacijo - ne komunicirajo tako, da sogovornika najprej poskušajo uničiti z diskreditacijo, zato ker se nekdo ne strinja s tvojimi političnimi vrednotami. Nizkotno, tako odrasli ne komunicirajo.
1. Sprenevedaš se. Ti si v temo o B. prinesel noter moje mnenje o problematiki našega nepremičninskega trga. To nima nobene povezave (razen tega, da je tako mnenje levega političnega spektra, ki z vami (radi se preštejete z lajki) sploh več ne debatira (kar vas le še bolj utrjuje v pravilnosti vaših nazorov), ker ste tako agresivni s svojo agendo.
Enkrat sem ti že razložil, da prinašanje forumskih prepirov v eno tretjo temo krši netiketo. Nisi ponotranjil napisanega, bom ponovil drugače: to je osnovem primer nekonstruktivnega prepira. Kot če se z ženo prepiraš okrog današnjega gospodinjskega opravka in v debato privlečeš, kako je poleti podrajsala tvoj avto.
Razlagati nekomu, da mora biti zagrenjen, ker se ne strinja s tabo je infantilno. Debatira se z argumenti in ne s persono.
2. Logika drži, samo preveč strašna je za tvoj veltnšauung. Padla je navedba, da je delavce podplačeval, in ne vemo, če to drži ali ne. Nato pa smo brali, da jim je ob prodaji dal 10 jurjev darila (kot je opozorila Jabe, darila) vsakemu za 10 let dela.
Meni se ta vsota, glede na višino kupnine za firmo, zdi izjemno nizka. V desetih letih je vsakemu izplača več že samo regresa... Zato je to, zame potrdilo prvo navedbo, da je škrtuh. (To navedbo potrjuje tudi bizarna scena, da naj zaposleni sami pucajo WCje, ker da B. čistilke ne rabi.)
Velekapitalistu v tebi ta logika ne ustreza: B. delavce super plačuje, nagrada 3 EUR za vsak dan dela (držim pesti, da ne za vsak delovni dan...) je top šit, life changing money (pa sem podal humorno primero, da niti za enega rabljenega priusa ni). Navedbe o manku čistih skretov v njegovi firmi si ignoriral, ker ne paše v tovj velanšauung. (Zato nisi zagrenjen in ne neumen, to je povsem legitimna preživetnena strategija, ki se je je oprijel ves forum. Na zapadu ništa novog.)
3. V prejšnjem postu sem opisal, kaj me je zmotilo.
Mladim govoriti, da naj bodo vsi podjetniki, ker da je to rešitev za vse križe in težave naše družbe (eden je nedostopnost nepremičnin zaradi previsokih cen zaradi manka regulacije najemnega trga in hiperregulacije gradnje novih nepremičin. Tvoj odgovor je: go out and start hustling, you whiny bitches!) je popolnoma zgrešeno.
Ogromen del družbe ne bo podjetnikov in družba bi šla v krščen duš, če bi vsi bili. Reševati probleme družbe tako, da rečeš: why don't you just earn more money? je zgrešeno. Družba rabi kup poklicev, ki niso tako dobro plačani kot lahko zasluži uspešen podjetnik.
Kar sem vam hotel sporočiti (pa ali niste razumeli ali pa vam veltanšauung ne pusti razumeti) je, da v naši družbi narobe to, da mora policaj obnavljati in oddajati bajto zato, da si zagotovi brezskrbno prihodnost. In da me nekdo na forumu pošilja v podjetništvo, ker pizdim nad načrtno neurejenim trgom nepremičin. To je popolnoma narobe.
Nekoč smo živeli v državi, kjer je lahko osnovnošolski učitelj montažno bajto letnik 1989 odplačal v 10ih letih, in kjer so policaji imeli beneficirano penzijo (v kadetnico so se - menda - vpisovali skoraj sami odlični učenci, ker so v tem poklicu videli priložnost za kakovostno življenje). In kjer je konec 80ih stric parcelo za bajto (komunalno opremljeno v novem naselju) kupil za ceno enega avta. (In zbiranje nepremičnin ni bil hobi bogatešev, stanovanja pa se v podnajem niso oddajale za četrt ledvice na mesec.) Trdim, da smo nekje načrtno solidno zavozili, če si v mnogo bogatejši družbi nič od tega ne moremo več niti predstavljati.
Naše trenutno stanje ni dano od boga in zacementirano v kamen, takšno je, ker smo ga načrtno pripeljali sem. (Totalno sem off-topic, ampak, lej, sam si prinesel v temo moje nepremičine!)
4. Sprenevedaš se. Točno meni si repliciral tole:
"En "clanek" pisem na temo nakupa nepremicnine... in sem not dodal en odstavek lih za folk kot si ti. Govori o tem da life ni fair in da nimamo vsi enakih moznosti. Ampak za zgodbo kot jo je boscarol naredil mas tud ti moznost.
Odpri podjetje, vlozi zivljensko energijo in cas vanj in pozanji uspeh. Ne pa o faktorjih razlike sanjat. Delat se spravi in bodi milijonar."
Ta z maturo je bila le replika v tvojem stilu, kjer pisanja forumaša iz ene teme nosiš v tretjo. Meni je vseeno, koliko je teh matur bilo, le vračam repliko v enaki meri. Ti ne moreš pozabiti mojih troslojnih oken, jaz pa tvojih treh matur. Da ne bom kaj ostal dolžan.
P.S.: Pomnim, da si menda pisal, da je tik pred podpisom najemne pogodbe povišal ceno najema. Kar je neposlovno, vsekakor. Zanimivo pa, da je kljub temu dejstvo tak svetnik, da niti manko čistih WCjev v njegovi firmi ni vreden niti besede kritike. Od nikogar na forumu. Kako to, da ne? Je res kontriranje sogovorniku tako pomembno, da se o čisto ničemer na svetu ne moremo strinjati? Bizarno.