Pozabil prometno. Kaj zdaj?

sad

Guru
24. avg 2007
22.041
10.754
113
Citat:
Uporabnik Jest pravi:
Saj to je itak traparija, da zavarovalnica komplicira, ce ob kraji ne mores predloziti prometnega dovoljenja ... Itak ce policaji ne komplicirajo nekomu zato, ker ima s seboj samo fotokopijo, potem tudi lopovu ne bodo komplicirali, ce bo predlozil samo fotokopijo
grims-1.gif
... Drugje to ni obvezno... Recimo kolikor vem imajo Italijani prometno zataknjeno kar za vetrobranskim steklom (obvezno)... zato imajo tudi ponavadi vozila, ki so uvozena iz Italije, ob strani vetrobranskega stekla "klipsno", kamor se zatakne veoznisko ali pa na steklu nalepljeno srajcko ...
Fotokopija v SLO ni problem, ker lahko takoj preveri ali podatki pravilni. V tujini pa ne vem, kot rečeno, raje imam original s seboj.

ovca

morfy
Osebje foruma
18. jul 2007
5.881
3
38
Cvičkova dežela =)
www.alter.si
Ne ne, se mi zdi, da je bilo 1x govora, da ti lahko policaj, v primeru, da jih kličeš, ker so ti ukradl avto, prou kazen napišejo, ker si imel prometno v avtomobilu in ne pri sebi (kao malomarnost; nevem, pod kaj to spada v zakonu
smile-1.gif
).

SHARK1

Globus
3. okt 2012
3.643
2
36
Citat:
Uporabnik Generik pravi:
Ja, še sreča, da nisem zaglavil kam v tujino.
grin1.gif

Na meji ni nobene šanse da te spustijo naprej,če ugotovijo da nimaš prometne!
Še ena moja osebna izkušnja: sem ravno registriral (podaljšal zavarovanje itd) svoj avto,pa sem kompletno mapico pozabil doma (sploh nisem vedel da je nimam v avtu). Gremo mi s kolegi na Hrvaško,pa me hrvaška policajka vpraša še za vozniško (ji ga izročim) in prometno....kje je prometna?? nikjer v avtu prometne?!!?
shocked-1.gif
smo se samo obrnili nazaj...