Citat:
Uporabnik kozarec pravi:
Citat:
Uporabnik Radirko pravi:
Eh ... jaz placam zapitek; ce kdo potem ali predtem krsi zakon, to ni moj problem - jaz ga ne, bo ze sam nosil posledice.
Da bi zaradi poznane Slovenske fovsije(TM) vsakic pobiral racun, samo zato, da bo nekomu drugemo crknila pregovorna krava, mi na kraj pameti ne pade. Ce bi se obremevjeval s tem kaj vse pocnejo (pocnete ?) ljudje okrog mene, bi me cisto prezgodaj pobralo
Torej vsak, ki vzame račun, to dela zato, da bi drugemu crknila krava?
Zanimiva filozofija.
Tako zelo značilna za to geografsko dolžino in širino.
(foušljiv folk vedno in povsod najde foušljivce okoli sebe; če jih pa ne, si jih pa zmisli.press)
Samo ena osnovna makroekonomska razlaga plačevanja davka - sistem je kot "keč d keš". Prvi dobijo, drugi najebejo duplo. Ali - država bo svojih toliko in toliko milijard pobrala, pa če se folk postavi na glavo. Če ne na en način, pa na drugi. Torej, če 80% gostilničarjev goljufa (in to je precej dobra ocena), potem je to gigantsko luknjo treba nekje pokriti. Tudi z ukinitvijo kakšne olajšave, ki so je bile prej deležne fizične osebe. Torej, ne bo čisto držalo, da to ni tvoj problem, če kdo goljufa. Ker nekak postane tvoj problem, ki se odraža v konkretnem odlivu denarcev. Če ti tega ne razumeš, še ne pomeni, da tega ni.
Še pojasnilo - zelo dolgo se že več ne obremenjujem s tem, kaj poimenski folk počne okoli mene, ker to tudi brez tega dobro vem (preveri v arhivu mojih sporočil) in ni nič nenavadnega za homosapinesa, ki je krvav pod kožo, se pa ukvarjam s sistemom, ki vas bo "polaautomatski" žlajfnil z gorjačo po glavi, kadar ne boste pridni.press
. In verjemi mi, da je silno zabavno, kaj vse se folk spomni - še posebej, ker naivno misli, da tega nikoli nihče ne more zgruntati. Potem se pa hahljaš z davčnim inšpektorjem na kavi, ki v nulo pozna vse male lopove in kake "trike" uporabljajo, sam nekak še ni našel tistih par ur časa, da bi jih podavil.