Covid-19 Popolni LockDown 20.Novmeber 2021

jonny77

Guru
16. sep 2007
12.123
2.499
113
Pomurje
Pa saj bi nabijaček kar študente medicine zadnjih letnikov ventilirat poslal. :valjamse: :valjamse: Modeli komaj znajo kri vzet, pa bojo kar laringoskope intubirali.:cheer::cheer::cheer: Seveda bodo spotoma preskočili komplet specializacijo, še strokovca jim ni treba naredit. Saj pa ne more biti težje kot poriniti šipko za olje nazaj v luknjo dizel agregata od avtodoma, a ne, nabijaček?:valjamse::valjamse::valjamse:
Res je, naš šolski sistem je v kurz.u.

Janez40

Guru
12. jul 2016
3.721
4.963
113
Niso problem necepljeni, niti cepljeni...problem je fukjen folk. Da ti pridejo v službo ljudje, ki so bili dva dni nazaj v stiku z okuženo osebo doma in se pred tem ne testirajo, ker se bodo na firmi testirali. Da ti pridejo bolani in šmrkavi, ki se bodo spet v službi testirali ker je pač zastonj oni pa testa za 3 EUR ne bodo kupovali. Da imajo otroci zastonj 10 testov na mesec, pa starši niti toliko niso, da bi jih šli dvignit in otroke na koncu počitnic testirali. Grejo bolani otroci v šolo in imaš že drugi dan po koncu počitnic razrede v karanteni zaradi tega, ker pač eni ne bodo testirali svojega otroka. 2 minuti ti vzame, da si porineš palčko v nos, pripraviš tekočino in 5 kapljicc v tester stisneš. Pol pa itak 15 minut čakaš na rezultat.
Še enkrat problem je folk. Ni ga ukrepa ali cepiva, dokler bomo imeli fukjen folk!
To je vse res. A testov, ki so kao na voljo učencem, ni. Ko so objavili, da so v lekarnah na voljo testi, sem v soboto jih šel iskat. V dveh lekarnah jih niso imeli. Gospod, ne vemo niti kdaj in koliko jih pride, je bil odgovor.

Ni problema. Froca v ponedeljek zvečer testiram z lastnim hitrim testom, ki sem jih kupil že prej.

Danes grem mimo lekarne in se spomnim na državne teste spet. Gospod, nimamo niti enega, je bil odgovor. Mogoče dobimo jutri kaj, ne vemo.

Takšna kot je država, takšni so ljudje.

nemenabijat

bom jaz vas
7. feb 2011
4.567
3.635
113
Pa saj bi nabijaček kar študente medicine zadnjih letnikov ventilirat poslal. :valjamse: :valjamse: Modeli komaj znajo kri vzet, pa bojo kar laringoskope intubirali.:cheer::cheer::cheer: Seveda bodo spotoma preskočili komplet specializacijo, še strokovca jim ni treba naredit. Saj pa ne more biti težje kot poriniti šipko za olje nazaj v luknjo dizel agregata od avtodoma, a ne, nabijaček?:valjamse::valjamse::valjamse:
Sej se mi je zdel, da imaš dve leve roke. :valjamse: :valjamse:

gr69

Guru
15. dec 2009
11.835
2.858
113
še v SLO - ampak komaj
Dej ne zlagej megle v kocke. V letu in pol se medicinc z lahkoto nauči, mesar pa pač ne. Od vseh študentov v zadnjem letniku pobereš tiste najbolj uspešne iz usposablanja in jih imaš v pripravljenosti za vsak primer. Da pa černobil zraven tlačiš je pa rahlo bosa.

Še enkrat - ko bo meni (no - mojim) zagustilo za šoferje jih boš z lahkoto našel in jih ustrezno prekvaficiral (znotraj osnovnega poklica)? Daj telefon - te pokličmo in za vskega, ki potem ostane in ima primerno kvalteto, pošteno plačamo (cifre s 3 "0" pred vejico za cente). Ampak to seveda samo takrat, ko jih potrebujemo ...

Nehajte nabijati, da z lahko najdeš in prekvalificiraš kader "takoj". In ne mi WW2 vlačiti zraven - tam je bila druga motivacija, druge generacije in druga družba in nenazdanje je napaka "prešolanega" koštala njega ozr. so se veterani znali dovolj dobro skriti in poskrbeti zase, da jih neizkušeni niso potegnili v grob.
V naši situaciji bi pa nekateri kar bolne takim neizkušenim, nemotiviranim izročili ...

• Haha
Reactions: nemenabijat

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
20.588
11.659
113
kod Džej-Zija
Ne škodi, če še 1x objavim:
9572d40524bc71a56eb0306fb2630331.jpg

• Všeč mi je
Reactions: BornSkeptic in gr69

hermann

Guru
19. mar 2014
9.852
6.787
113
Hitri testi pač niso tako zanesljivi, ampak to ne pomeni, da za cepljenje ne delujejo. Poznam vsaj dva, ki sta cepljena, sta zbolela in je hitri test to tudi pokazal (ter nato PCR potrdil). Na podlagi enega oziroma dveh primerov težko karkoli sklepaš, to da niso 100% zanesljivi je pa itak jasno. Ampak to nima veze s cepljenostjo/necepljenostjo.

Rezultati hitrega testiranja cepljenih so random in ne povejo popolnoma ničesar...

Evo današnji intervju z Logarco... da je testiranje polno cepljenih zdravih popolnoma brezveze je že dolgo jasno.

Stroka je ves čas opozarjala, da cepiva niso 100-odstotna. Zadnji podatki kažejo, da je približno tretjina okuženih cepljena z vsemi odmerki. Zato vas sprašujem, ali bi bilo smiselno testirati tudi cepljene.
Cepljene osebe je vsekakor smiselno testirati takrat, ko imajo znake okužbe. Ni pa tukaj smiselno testiranje cepljenih oseb, ki so brez simptomov. Tukaj ne bomo dokazali virusa. Zaradi tega je takšno testiranje popolnoma nepotrebno in tudi nikjer drugje, v nobeni drugi državi, kjer imajo visoko precepljenost, se za te ukrepe dodatnega testiranja cepljenih ne odločajo. Ker to pravzaprav ne bo prineslo dodatnih uspehov. Pomembno pa je seveda, da se vsi cepljeni tega zavedamo, da čeprav smo cepljeni, lahko tudi zbolimo in da se pri res minimalnih znakih, slabem počutju samoosamimo ter se seveda dogovorimo za čimprejšnje testiranje.

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.491
4.380
113
To je seveda bedarija, sam jih poznam kar nekaj ki so si na tak način (samotestiranje) dokazali virus. Mogoče je res bolj nezanesljivo pri cepljenih, samo vseeno je bolj zaneslljivo kot nič oz. čakat na simptome. Konekoncev imamo sedaj več kot 1/3 vseh potrjeno okuženih na dan cepljenih (to je več kot 1000 ljudi dnevno).

Pa Logarca spet ne ve kaj govori oz. pozablja. So ravno ta teden priporočil redna testiranja za zdravstveni kader in rizične skupine tudi pri cepljenih. V DSO recimo testirajo sedaj VSE 2x tedensko in so uspešni (pri skoraj 100% precepljenosti) tako da lepo premikajo oskbrovance v rdeče cone in kot kaže se da s tem in cepljenjem omejevat okužbe. Če Logarca meni da je to brezveze, najboljše da pove to DSOjem pa naj prevzame odgovornost če si upa.

• Všeč mi je
Reactions: Hanzi

XSIDE

01101010
22. jul 2007
4.409
484
83
::1/128
Rezultati hitrega testiranja cepljenih so random in ne povejo popolnoma ničesar...

Evo današnji intervju z Logarco... da je testiranje polno cepljenih zdravih popolnoma brezveze je že dolgo jasno.

Stroka je ves čas opozarjala, da cepiva niso 100-odstotna. Zadnji podatki kažejo, da je približno tretjina okuženih cepljena z vsemi odmerki. Zato vas sprašujem, ali bi bilo smiselno testirati tudi cepljene.
Cepljene osebe je vsekakor smiselno testirati takrat, ko imajo znake okužbe. Ni pa tukaj smiselno testiranje cepljenih oseb, ki so brez simptomov. Tukaj ne bomo dokazali virusa. Zaradi tega je takšno testiranje popolnoma nepotrebno in tudi nikjer drugje, v nobeni drugi državi, kjer imajo visoko precepljenost, se za te ukrepe dodatnega testiranja cepljenih ne odločajo. Ker to pravzaprav ne bo prineslo dodatnih uspehov. Pomembno pa je seveda, da se vsi cepljeni tega zavedamo, da čeprav smo cepljeni, lahko tudi zbolimo in da se pri res minimalnih znakih, slabem počutju samoosamimo ter se seveda dogovorimo za čimprejšnje testiranje.
Ne razumeš ali neveš kaj je naključno? Govoriš, da so za cepljene rezultati random, hkrati pa sam prilepiš intervju z Logarjevo, ki tudi cepljenim ob znakih okužbe priporoča čimprešnje testiranje. Če bi bili rezultati popolnoma naključni (kar seveda ni res, ampak ti sklepaš iz tega, ker v tvojem primeru test ni točno pokazal), potem tega seveda ne bi noben priporočal. Je pa dejstvo, da je manj zansljivo kot (10x dražji) PCR.

Isto bi lahko jaz trdil, da so rezultati hitrih testov za cepljene 100%, ker je vsem cepljenim v moji družbi, ki smo se do sedaj testirali, pokazal točno. Nekateri so se tedensko testirali, niso imeli korone in nikoli niso bili pozitivni na hitrem. Edino dva poznam, ki sta bila pozitivna na hitrem in pri obeh je tudi PCR potrdil okužbo. Torej ni ravno naključno. Seveda je pa tudi to precej pemajhen vzorec in niso niti blizu 100% zanesljivi.

brane_new

Guru
10. feb 2008
18.189
2.458
113
Še sreča, da ni več policijskih ur, da se gre lahko okužen malo med ljudi sprehodit, pa nadihat.

Tako je delal do sedaj
Ves tale halo zakaj. ker se večina NI držala predpisov. in to sami priznavajo. in priznavajo, da se šolarčki NE testirajo.

cepljeni obremenjujejo 2x več bolnice, kot ne cepljeni. pa še manj bi, če bi bilo več cepljenih!
DA O TEM JE GOVORA, ne o umrlih!!

Nazadnje urejeno:
  • Haha
Reactions: Sonny_Chiba

cappy

Guru
8. apr 2010
8.158
4.487
113
pa saj če se ne motim so medicinske sestre hoteli po nekem šnelkursu že lani izšolat pa se AFAIK sindikat ni pustil.
imeli smo študente medicine ki so bili v klicnem centru pa sem zadnjič bral da je bil to problem (ne najdem članka žal).

letos imamo cepivo, da so se zanašali le to na je še ena neumnost te vlade po drugi strani pa ob tako butasti populaciji kot jo imamo (petki&srede in njihovi performansi) mogoče le ni tako slabo da se malo razredčimo.

• Všeč mi je
Reactions: Garfildd