Covid-19 Popolni LockDown 20.Novmeber 2021

javr

Guru
6. dec 2011
2.011
1.187
113
Necepljeni bodo srečali darwina. Tu boste pa jokali, kako to ni prav, ker plačujete prispevke
če bi prej opisan "načrt" šel v izvedbo in bi ljudje dejansko na hodnikih in pod nadstreški čakali na posteljo št. 191, še posebej kakšni pomembneži ali njihovi ožji sorodniki, bi se narod začel zelo aktivno zanimati kam gre denar za "prispevke" zadnjih 30 let in potem bi bilo heca konec.
Sicer se že od uvedbe Excela naprej da z nekaj kliki izvedeti do centa natančno koliko denarja je prišlo v blagajno in koliko ga je odšlo in na katere naslove, a ker je v državi kronično pomanjkanje ekonomistov, bo to moralo še malo počakati...

borec proti svetovni lakoti:
"če bi vsi bogataši na tem svetu dali skupaj 6 milijard $, ne bi bilo več lačnih na tem svetu !!!!!!!"
Elon Musk:
"ni problema, jaz dam 6 milijard iz svojega žepa če ti zagotoviš transparentnost da se bo vedelo za vsak $ posebej kam je šel"
"aja, ok, pol pa ni treba."

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
20.588
11.659
113
kod Džej-Zija
Kako si pa ti pameten po tistem prvem cepljenju postal. Nenadoma se spoznaš na vse, od epidemiologije, menda si tudi fiziater že napol, zdaj vidim, da obvladaš že ekonomiko zdravstva. Škoda, da se ne javiš za direktorja UKC. Taki kadri vedno prav pridejo.

kalbo

Guru
7. okt 2013
19.748
10.112
113
To se je vedelo že od prvega dneva. In kaj se je naredilo na tej tematiki? Popolnoma nič, oz še tisti, kateri so imeli malo volje so šli. Je pa najlažje jamrat.
Pa ne mi rečt, da se v letu in pol ne da izšolat kadra, da vsaj zasilo rokuje z mašinami.
Pa ne no. Raja ni naredila domače naloge je reku Krek. Tist moment bi ga tko okol kepe zalepu, gnoj zavaljen. Leto in pol ne delajo druzga kot zapravljajo denar, pišejo glupe odloke in žugajo raji banda nesposobna.

ferdo

Guru
3. sep 2007
11.055
4.079
113
Ljubljana
hmpg.net
"če bi vsi bogataši na tem svetu dali skupaj 6 milijard $, ne bi bilo več lačnih na tem svetu !!!!!!!"
Elon Musk:
"ni problema, jaz dam 6 milijard iz svojega žepa če ti zagotoviš transparentnost da se bo vedelo za vsak $ posebej kam je šel"
Borec je rekel takole:
In the interview, Beasley said billionaires could give "$6 billion to help 42 million people that are literally going to die if we don't reach them."
"Headline not accurate. $6B will not solve world hunger, but it WILL prevent geopolitical instability, mass migration and save 42 million people on the brink of starvation. An unprecedented crisis and a perfect storm due to Covid/conflict/climate crises."
Kar ne pomeni da bi s tem denarje rešili svetovno lakoto, zgolj trenutno bi omogočili preživetje 42 milijonom ljudi.
aja, pol pa ni res ni ravno povzetek tegale odgovora:

David Beasley

@elonmusk
Instead of tweets, allow me to show you. We can meet anywhere—Earth or space—but I suggest in the field where you can see @WFP’s people, processes and yes, technology, at work. I will bring the plan, and open books.

LeQuack

Guru
26. avg 2007
7.232
3.717
113
41
Lj
Dejastvo je da teh 6 milijard ne pride do pravih ljudi. Če bi dal neki pokvarjeni državi tak denar bi si ga razdelili vodilni in do potrebnih bi prišlo par centov.

• Všeč mi je
Reactions: jendomen

zino

Guru
3. sep 2007
6.682
2.480
113
2 leti nazaj smo se pripravljali na Bergamo in smo imeli po izjavah stroke 300+ intenzivnih postelj za covid, lani v tem času smo jih imeli 280, letos jih imamo 191. Sej počasi bomo že zaradi gripe morali imet lockdowne ker te postelje kar pobira s časom, vsaj tako zgleda.
a misliš, da jih kak hišnik skriva postelje in jih je zato manj ?

• Všeč mi je
Reactions: semnov

zino

Guru
3. sep 2007
6.682
2.480
113
To se je vedelo že od prvega dneva. In kaj se je naredilo na tej tematiki? Popolnoma nič, oz še tisti, kateri so imeli malo volje so šli. Je pa najlažje jamrat.
Pa ne mi rečt, da se v letu in pol ne da izšolat kadra, da vsaj zasilo rokuje z mašinami.
se da izšolat, ampak zakaj pa bi? kaj si rešil, če jih imaš 1000 tam, ki čakajo?
imaš na cesti lukne, se pač postavi toliko prometnih znakov za lukne?
ti sveti na armaturi rdeča ledica in ledico odklopiš?
vzrok navala je neprecepljenost, rešitev za to neumnost ni nešteto število ventilatorjev in osebja.
lani, ko ni bilo cepiva na voljo, je bila edina rešitev ventilatorji in osebje, letos pa imaš cepivo. bi bil sigurno manjši naval na intenzivno, ampak ljudje se ne cepijo.
in pol Utisevalec govori o enem zdravniku na 16 pacientov,.... da ga vidim, če on to zmore, oziroma kakšna je to oskrba za intenzivo. še riti ne more vsem spucat.

• Všeč mi je
Reactions: Matey in bizi

zino

Guru
3. sep 2007
6.682
2.480
113
Elon Musk:
to bo treba kakšno prijavo naredit?, ker zopet zavajaš z napisanim

• Všeč mi je
Reactions: Matey

zino

Guru
3. sep 2007
6.682
2.480
113
Tebi marsikaj ni jasno.
Pa ti veš, da imaš izšolane ljudi na pogodbah -> "ko te nucamo prideš"? Ne rabijo tam čakat. In to na več področjih.
ni v tem poanta, kje čaka. poanta je, da je preveč necepljenih.
Bergamo je bil ko še ni bilo cepiv na voljo, danes pa so.
še kako mi je jasno, da si ne boš mislil.
ti kot necepljen pač gledaš na situacijo z druge perspektive, realno pa je cepljenje poanta vsega.

rešitev problema necepilca: stožice napolnimo z 3000 posteljami, 3000 ventilatorjev z osebjem in problem korona rešen.

• Všeč mi je
Reactions: Matey

gr69

Guru
15. dec 2009
11.834
2.858
113
še v SLO - ampak komaj
Če govorimo o hruškah in hruškah. V sloveniji je cca. 7000 aktivnih zdravniških licenc + specializantov. Sedaj govorimo o tem ali lahko naše zdravstvo sprejme 150 ali 300 ljudi na intenzivnih ker ni kadra. Lani je 1/3 zdravstva bila povsem v lerlaufu, to pomeni od oka 2000 zdravnikov ki so bili na čakanju oz. so zdravili telepatsko po telefonu. Koliko od teh 2000 zdravnikov smo poslali čez poletje v Portorož da pridobijo osnove upravljanja respiratorja? Nobenega, zato bodo spet zdravili telepatsko medtem ko se bo količinsko 10x manj bolnikov pa dušilo ker noben ni sposoben pritisnit knofa na itak že 2 leti kupljenem nerabljenem ventilatorju.

Skratka toliko o tem kje je problem.

Razen če ti hočeš povedat da se rabi za covid paciente sedaj 5 let specializacije?

Obema ...

Že v precej bolj enostavni situaciji (šoferji kamiona "cerada", "prevoz avtomobilov", "prevoz kamionov") ni ravno mačji kašelj enega iz enega področja "prešolati", ker ali noče ali se izkaže, da dejansko ni sposoben prekvalifikacije.
Za popolno "novega" zares dobrega pa rabiš kako leto in to s tem, da imaš "zares" dobrih samo 25% od tistih, ki vstopajo v proces. Sicer imaš opcijo, da enemu "staremu" obesiš skrb (ga narediš za mentorja) dve-trem - a to potegne za sabo, da zgubiš operativne kapacitete "ta dobrega" - tisti 2-3 novi pa komaj prinesejo skupaj za enega dobrega (ćez nekaj časa se vse skupaj seveda obrne na bolje - a kot rečeno: čez nekaj časa).
Zdaj pa šoferja zamenjajte s dohtarjem - in potrebnim časom za izobraževanje in specializacijo ...

Kar čem povedati - ne, ni vlada nedolžna. Ne, ni zdravstvo samo naredilo vse kar bi lahko. A po bitki (no - sedaj že bitakh - teče 4. ali 5. ofenziva ("Neretva" in "Sutjeska" - da bote bolj pre skrbi me popredalčkali)) - a je treba ostati realen. Tudi če bi lani 31. marca naredili vse, da bi imeli danes dovolj "kadra", je realna slika, da ga ne bi imeli - vsaj ne v obsegu, ki bi ga sedaj potrebovali.
Zraven je pa treba še upoštevati, da bi šli v pripravo kadra, ki bi znal "100% samo Covid" - kaj boš s takim kadrom po tem, ko kriza mine?
A je kdo lani in tudi še letos poleti dejansko računal s tem, da bo letos jeseni (zdaj) slabše koi lanjsko zimo? Tisti, ki trdijo da so "vedeli" - dajte igrajte loto in nehajte težiti na Alterju, ker imate vsaj 1.000x več casha kot normalni "Alterevec" (ki itak ima 100X več kot navaden "Slovenc").

Ostanimo realni - ni treba za res čisto vse kriviti sedanjo vladajočo garnituro. Nosijo pa seveda največji del odgovormosti, ker kakor so "nas" peljali skozi to krizo, samo dokazuje, da temu niso dorasli. Močno dvomim, da bi bila prejšnja garnitura kaj bolj dorasla ...

Floki

Guru
6. sep 2007
10.352
3.366
113
ni v tem poanta, kje čaka. poanta je, da je preveč necepljenih.
Bergamo je bil ko še ni bilo cepiv na voljo, danes pa so.
še kako mi je jasno, da si ne boš mislil.
ti kot necepljen pač gledaš na situacijo z druge perspektive, realno pa je cepljenje poanta vsega.

rešitev problema necepilca: stožice napolnimo z 3000 posteljami, 3000 ventilatorjev z osebjem in problem korona rešen.

Zakaj bi jim dajal ventilatorje saj za njih je to samo prehlad. Daš jim postelje pa 3 obroke dnevno in škatlo robčkov za nos brisat. Pa vsake 3 dni prideš dixije spraznit.

• Všeč mi je
Reactions: Matey in zino

nemenabijat

bom jaz vas
7. feb 2011
4.567
3.635
113
Obema ...

Že v precej bolj enostavni situaciji (šoferji kamiona "cerada", "prevoz avtomobilov", "prevoz kamionov") ni ravno mačji kašelj enega iz enega področja "prešolati", ker ali noče ali se izkaže, da dejansko ni sposoben prekvalifikacije.
Za popolno "novega" zares dobrega pa rabiš kako leto in to s tem, da imaš "zares" dobrih samo 25% od tistih, ki vstopajo v proces. Sicer imaš opcijo, da enemu "staremu" obesiš skrb (ga narediš za mentorja) dve-trem - a to potegne za sabo, da zgubiš operativne kapacitete "ta dobrega" - tisti 2-3 novi pa komaj prinesejo skupaj za enega dobrega (ćez nekaj časa se vse skupaj seveda obrne na bolje - a kot rečeno: čez nekaj časa).
Zdaj pa šoferja zamenjajte s dohtarjem - in potrebnim časom za izobraževanje in specializacijo ...

Kar čem povedati - ne, ni vlada nedolžna. Ne, ni zdravstvo samo naredilo vse kar bi lahko. A po bitki (no - sedaj že bitakh - teče 4. ali 5. ofenziva ("Neretva" in "Sutjeska" - da bote bolj pre skrbi me popredalčkali)) - a je treba ostati realen. Tudi če bi lani 31. marca naredili vse, da bi imeli danes dovolj "kadra", je realna slika, da ga ne bi imeli - vsaj ne v obsegu, ki bi ga sedaj potrebovali.
Zraven je pa treba še upoštevati, da bi šli v pripravo kadra, ki bi znal "100% samo Covid" - kaj boš s takim kadrom po tem, ko kriza mine?
A je kdo lani in tudi še letos poleti dejansko računal s tem, da bo letos jeseni (zdaj) slabše koi lanjsko zimo? Tisti, ki trdijo da so "vedeli" - dajte igrajte loto in nehajte težiti na Alterju, ker imate vsaj 1.000x več casha kot normalni "Alterevec" (ki itak ima 100X več kot navaden "Slovenc").

Ostanimo realni - ni treba za res čisto vse kriviti sedanjo vladajočo garnituro. Nosijo pa seveda največji del odgovormosti, ker kakor so "nas" peljali skozi to krizo, samo dokazuje, da temu niso dorasli. Močno dvomim, da bi bila prejšnja garnitura kaj bolj dorasla ...

Dej ne bluzi in pusti šoferje na miru. Kaj fali študentom medicine na koncu študija? A niso dost dobri? Znanje srkajo bolj kot goba vodo. Nehejte iskat izgovorov.

• Všeč mi je
Reactions: jendomen