Pokojninska druzba A

Primzi

Majstr
1. sep 2007
1.089
117
63
Ali ima kdo izkusnje z njimi? Pri njih imam nekaj malega kar je moj bivsi delodajalec vplaceval, in me zanima ali se splaca enkratno izplacilo s 25% davka, ali ob upokojitvi izplacevanje mesecne pokojnine (Kjer mislim, da se tudi placa nekaj davka?

• Všeč mi je
Reactions: Rekreacija

Rekreacija

Guru
7. avg 2019
2.035
1.228
113
Ali ima kdo izkusnje z njimi? Pri njih imam nekaj malega kar je moj bivsi delodajalec vplaceval, in me zanima ali se splaca enkratno izplacilo s 25% davka, ali ob upokojitvi izplacevanje mesecne pokojnine (Kjer mislim, da se tudi placa nekaj davka?
Vzemi takoj vse pa naloži v kaj bolj pametnega. Drugače boš plačeval davek za polovico rente, letno.

ferdo

Guru
3. sep 2007
11.633
4.193
113
Ljubljana
hmpg.net
"Le 50 % sredstev, ki jih prejmete v obliki pokojninske rente, je obdavčenih oziroma se upošteva pri izračunu dohodnine. Če mesečna renta ne presega vrednosti 160 EUR, zanjo tudi ni treba vsak mesec odvajati akontacije dohodnine. Upokojencem pripada posebna seniorska olajšava, zato je končna obdavčitev dodatne pokojnine zelo nizka. "

Drugače pa, če ti delodajalec sedaj plačuje kje drugje, lahko preneseš celotna sredstva iz PDA na to novo družbo.

• Všeč mi je
Reactions: tony