Uporabljate neposodobljen brskalnik. Ta ali druga spletna stran morda ne bo prikazana pravilno. Posodobite brskalnik ali uporabite alternativni brskalnik.
Ali ima kdo izkusnje z njimi? Pri njih imam nekaj malega kar je moj bivsi delodajalec vplaceval, in me zanima ali se splaca enkratno izplacilo s 25% davka, ali ob upokojitvi izplacevanje mesecne pokojnine (Kjer mislim, da se tudi placa nekaj davka?
Ali ima kdo izkusnje z njimi? Pri njih imam nekaj malega kar je moj bivsi delodajalec vplaceval, in me zanima ali se splaca enkratno izplacilo s 25% davka, ali ob upokojitvi izplacevanje mesecne pokojnine (Kjer mislim, da se tudi placa nekaj davka?
"Le 50 % sredstev, ki jih prejmete v obliki pokojninske rente, je obdavčenih oziroma se upošteva pri izračunu dohodnine. Če mesečna renta ne presega vrednosti 160 EUR, zanjo tudi ni treba vsak mesec odvajati akontacije dohodnine. Upokojencem pripada posebna seniorska olajšava, zato je končna obdavčitev dodatne pokojnine zelo nizka. "
"Imam 618 evrov pokojnine, pa moram doplačati dohodnino," je neprijetno presenečen bralec. Znesek doplačila je sicer majhen, dobrih osem evrov, pa vseeno. Dohodnine namreč ni treba plačati niti od bistveno višjih pokojnin, celo nad 1100 evrov.
Ta stran uporablja piškotke, ki vam pomagajo prilagoditi vsebino in funkcionalnosti ter obdržati prijavo, če ste registrirani.
Z nadaljnjo uporabo tega spletnega mesta soglašate z našimi piškotki.