Ljudje s psihičnimi motnjami naj bi nas popeljali v lepšo prihodnost? In potem svizec zavije čokolado. Sicer pa je bil tudi puklasti že dostikrat hospitaliziran tja, samo da o tem niso pisali ali pa niso smeli.
Ne bom delal ankete, ampak vsak naj si sam zase izbere zaključek stavka.
Slovenija trenutno ...
a) ... gre v pravo smer.
b) ... ne gre v pravo smer.
Po mojem mnenju je zaključek žal b. Praktično vse kar ni prišraufano bodo odnesli. Na eni strani dvigujejo davke, na drugi strani zalagajo "naše", v razvoj ne vlagamo. Predsednik sveta RTV je na razpisu spet uspešno pridobil 1,1 mio tvojega in mojega denarja. Na avtocestah se redno vozimo s hitrostjo pešca, vlaki vozijo počasneje kot v AO, šolski sistem je zastarel, penzijska ponzijeva shema bo počasi presahnila, ker se bodo vplačila preselila drugem, v korupcijo v zdravstvu vlagamo enormne vsote našega dohodka, storitve si pa dodatno plačujemo iz neto plač. Čez 12 let bomo v nekaterih mestnih občinah dobili albanske župane, čez 25 albanskega mandatarja. Nisem proti Albancem, ampak ker to istočasno pomeni konec načina življenja, kot ga trenutno poznamo, mi ta scenarij daje neprijeten občutek. Praviš, da si proti RKC, ampak ko bomo izvolili konec sekularizacije, omejevanje osebnih svoboščin, izgubk svobode govora, radikalizacijo, povsem drugačne družbene napetosti ...
In ko se tega zaveš in veš, da boš še ~50 let na tem svetu, potem si hitro na robu.
Vsebinsko je imel prav, kar je povedal. Z vsakim izgubljenim letom, vsako napačno politično odločitvijo tonemo. Pot na dol je relativno enostavna, izplavati je težko. Poglej npr. Iran.
Ker smo v tem zosu skupaj, bodo na koncu nasankali tudi "naši".