Tako si ti to prebral. Lahko pa prebereš še enkrat, ampak se bojim da boš dobil enak zaključek.
Sam statistiko začneš z "jaz že eno leto nisem bil...". Takrat ni nobenega problema, ko primer dobiš s kontra strani pa pošiljaš nazaj v jamo. Ali če aktualiziram. Ko crkavajo drugi lahko vse na daljavo. Ko na intenzivni crkavam sam so pa zadeve mal drugačne. Rabim pa rešilca na dom vsakič ko zakašljam.
Ne, jaz že več let nisem pri svoji osebni zdravnici. Zato ne morem pisat o tem kake vrste so ali niso tam. Dejansko jo potrebujem zaradi dveh razlogov - da napise napotnico ce moram kam naprej in da bi v primeru kake hujse bolezni ali poskodbe odprla bolnisko.
Imam sreco (ja to je pac zgolj sreca v nasem slabem sistemu) da je vecina zdravnikov ki me zdravijo znancev ali prijateljev. Ko zbolim, grem do prijatelja, me pregleda in ce je potrebno grem dat kri v adrialab na trzasko in potem vidimo pri cem smo. Ce ne morem na siht dam pac dopust ker je lazje kot katerikoli sestri pojasnjevat kaj mi je in pol se poslusat kam vmes lahko grem in kam ne.
Zame je sistem javnega zdravstva pomemben zato, ker ko pride do resnih problemov in potrebe po bolnisnicni obravnavi takrat rabis sistem in ti neka poznanstva ne pomagajo.
Ampak to da zdravniki na daljavo marsikaj resujejo je dobro - ker povecuje dostopnost tistim ki dejansko rabijo osebni obisk zdravnika. In ce bi to generalno ukinil ker je prislo do napake pri obravnavi potem pac rines nazaj v kameno dobo.
Ko bos na intenzivni in crkaval ti bo vseeno ker bos zelo verjetno na aparatih in mocnih zdravilih.
Jaz razumem tvoj point ampak ne pretiravat.
P.S.: Ko sem jaz "enkrat resno zakašljal" se je končalo z 12 dnevnim bivanjem na pulmoloskem oddelku UKC. Na sreco se nikoli ni ponovilo. Res razumem skrb ampak ne generalizirat.