Planet Golob

B81

22. jul 2007
39.994
12.556
113
Tisti superračunalnik bi moral izločit "zdrave ljudi" v tistem kraju, ki imajo en obisk na 3 leta in automaCko prenest kartoteke ostalih novemu zdravniku, s tem da bi prej domov poslali odstopne izjave, če se kdo s tem ne bi strinjal. Tazdravi pa imajo čas poiskat novega (kot iščejo zdaj)...

• Objave ne odobravam
Reactions: Samo Svoj

kajn

Guru
5. okt 2007
3.382
2.366
113
Iskajoč brata
Ko se je v MB upokojil moj zdravnik je brez nekega cirkusa novi zdravnik prevzel njegove paciente. Rečeno mi je bilo, da bom podpisal ob prvem obisku pri njem in da se ne mudi. Ne vem zakaj je v drugih občinah drugače.
super zate, da je šlo tako sproščeno...
A ne bereš, da je na tisoče ljudi brez osebnega zdravnika, da zdravnikov manjka, da nimajo nadomestnih zdravnikov....

ampak tvoja izkušnja je bila OK, torej naj bo še za druge tako...

ferdo

Guru
3. sep 2007
11.805
4.206
113
Ljubljana
hmpg.net
Btw... Niso se vsi mogli vpisati. Ob pol dvanajstih je bilo konec. Popoldanci izviseli... Oziroma tisti, ki so prisli 6 ur kasneje.

S tem, da tu govorimo o birokraciji. Norišnica zaradi prekladanja papirjev. Nobene zdravstvene oskrbe. To je v sekundarnem planu trenutno te nase drzave in ZZZSja. Sam za pobiranje premij se jim gre. S figo v zepu
"Okoli 11.30 je namreč pred zadnje čakajoče stopil predstavnik zavoda ter sporočil, da so mesta zapolnjena, a da bodo vpisali tudi tiste, ki še vedno stojijo pred vrati."

To je več kot 6 ur kasneje kot se je začela formirati vrsta.
Glede na to, da nekateri ZD to uredijo brez vrst, nekateri pa takole, očitno sistem dovoljuje tudi drugačne, bolj človeške načine prepisa. Tako da morda tu ni kriva država, zakon ali ZZZS, morda gre samo za način dela direktorjev posameznih ZD.

crnobog

Guru
29. apr 2009
3.717
2.316
113
Nobene potrebe ni da folk takole stoji v vrsti, to je samo slaba organizacija ZD ja.

Ko smo mi dobili novega dohtarja smo poslali mail. Nazaj smo dobili: "OK, ste sprejeti, ko prvič pridete se boste še podpisali". Rešeno!

• Všeč mi je
Reactions: zakon in Samo Svoj

Jabe

Guru
1. okt 2007
16.761
8.984
113
Vpisovati so zaceli ob 7h. Do 11:30 je manj kot 6h. Vpisali niso vseh, samo tiste ki so bili takrat vbvrsti, torej bi bili brez, ce ne bi prišli stat tja. Za one, ki so sli dopoldne v sluzbo, dohtarja ni. Ce je folk stal pred 7h je to indikator, kako obupani in v kaki stiski so nekateri. Ti s svojimi "morda" samo prilivas na ogenj, ker si "nad tem". Mene tudi zdele ni v nobeni vrsti, ce se je slucajno generirala pred ginekologom. Ampak eni kaj dosti izbire nimajo. Pomanjkanje empatije s tvoje strani in zahebavanje "da prav bolni ze ne morejo biti" ni znak intelekta, toliko huje, da s tem provociras.

Ko smo mi dobili novega dohtarja smo poslali mail. Nazaj smo dobili: "OK, ste sprejeti, ko prvič pridete se boste še podpisali". Rešeno!

To ni res. Karkoli so rekli, ti nisi opredeljen, dokler nisi podpisal. Taka so pravila igre, ki si jih ni izmislil izvajalec. Zakaj so taka, pa ne vem.

jello

Guru
22. sep 2008
11.255
4.434
113
Fizična prisotnost ob izbiri je zakonsko določena. Super da menjava lahko poteka tudi brez zapletov, ampak tako kot ti nekdo lahko reče da boš podpisal ob naslednjem obisku tako ti lahko naslednji dan reče da se znajdi kot veš in znaš. Okoliščine se lahko obrnejo v trenutku. Osebnega zdravnila od trenutka ko je stari zaključil in do izbire novega nimaš.

Cel zvezek pregovorov bi lahko napisali, pa ne bomo ker smo siti.

jurek1973

Guru
3. sep 2007
4.793
1.779
113
Dajmo še številke na dan.
V penzijko je šla dr. Majda Žagar, ki je bila koncesionarka v Borovnici.
Imela je opredeljenih 1523 "glavarinskih količnikov".

ZD Vrhnika je prevzel to koncesijo in zdaj tam dela dr. Lucija Galič.
Sprejela bo paciente do 1348 glavarisnkih količnikov.

Ker je 1348 < 1523 vsi ne bodo prišli zraven.
In da kasneje nebi prišlo do kakšnih pritožb v smislu "za onega so pa prostor šparali, jaz pa ne morem not. Spseda je pa mail poslala, pa so ji rekli da bo ob prvem obisku podpisala....Jaz sem pa tukaj, pa me nočejo sprejeti" se vpisuje strogo po pravilih. Torej obvezna osebna prisotnost in kartica, lastnoročni podpis.

Torej tisti, kjer so vas "samo obvestili, pa bomo podpisali ob priliki" ste imeli srečo, da ali a) ambulanta ni bila prepolna ali b) je bil novi zdravnik bedak, da je vse sprejel.

zakon

Guru
16. maj 2008
9.600
1.189
113
toti Maribor
je bil novi zdravnik bedak
Ne bedaki smo mi, ki mirno prenašamo glavarinske količnike. Katero budalo si je to izmislil? Koliko pacientov je dnevno v ordinaciji? Max. 10, vse ostalo se rešuje preko spleta (fenomen v Sloveniji po covidu). V Avstriji hodijo normalno fizično k zdravniku, pa nimajo nobenih količnikov. MI pa samo poslušamo o izgorelosti zdravnikov, pa ne vem kaj še vse. U tri piz.. materne. Kaj en varilec v proizvodnji ali delavec za tekočim trakom, pa ni izgorel. Zdaj pa navali narode na mojo izjavo.

Jabe

Guru
1. okt 2007
16.761
8.984
113
Noben ne bo navalil... Ampak, ce bi tvoje razmisljanje kaj resilo, danes problemov ne bi bilo. Ker pa so in vedno vecji, bi mogoce bilo sprejeti moznost, da je napacno.

• Všeč mi je
Reactions: tomi in Apollo8

jurek1973

Guru
3. sep 2007
4.793
1.779
113
...Kaj en varilec v proizvodnji ali delavec za tekočim trakom, pa ni izgorel. ...
Za obe delovni mesti imaš določene normative. Kako dolgo lahko vari, kako dolgo lahko šraufe šraufa, koliko mora imeti odmorov, s kakšnim navorom lahko vijačnik privija, kolikšna je lahko T prostora, ...
Delovna inšpekcija to preverja.
Po nekih skandinavskih normativih naj bi zdravnik imel dnevno kontakt z največ 25 pacienti. Po nekih nemških normah pa 35.
Pri nas (tako pravi ZZZS) imajo dnevno 40-60 pacientov. Pozimi ob gripah tudi 120+
Je boljša polovica dostikrat rekla "nisem imela časa niti na stranišče it". Pol ure za malico pa sploh ne vem, če si je kdaj vzela.

Kot sem že mnogokrat napisal: pacienti imajo čisto preveč pravic in nič obveznosti.
Jaz bi uvedel participacijo (3-5€) na čisrto vsako storitev. Obisk pri zdravniku, napotnica, recept, dvig zdravila, poseg, pregled,...
In to bi moral mesečno ZZZS zaračunavat in izterjevat, pa tudi porabit za svoje delovanje.

zakon

Guru
16. maj 2008
9.600
1.189
113
toti Maribor
Ne govori na pamet, ker so čakalnice prazne, ker v zadnjem času slišiš samo po telefonu imate odprt stalež in zdravila so na kartici. Če ne bo boljše, pa pokličite. Bogi zdravniki. So najbolj obremenjena delovna sila v Sloveniji. O kakih normativih govoriš pri varilcih? Dela se 8 ur, minus malica in 2x po 10 min pavze za kavo.

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
16.948
10.406
113
Ne govori na pamet, ker so čakalnice prazne, ker v zadnjem času slišiš samo po telefonu imate odprt stalež in zdravila so na kartici. Če ne bo boljše, pa pokličite. Bogi zdravniki. So najbolj obremenjena delovna sila v Sloveniji. O kakih normativih govoriš pri varilcih? Dela se 8 ur, minus malica in 2x po 10 min pavze za kavo.
In ti si vodja statistike in mas pregled nad vsemi cakalnicami…

kje se skrivate geniji gospodarstvo vas potrebuje

• Všeč mi je
Reactions: mosseero in tomi

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
16.948
10.406
113
Jaz pri osebni zdravnici nisem bil ze vec let. Ko sem pa bil pa gnece ni bilo. Je koncesionarka in se drzi ure. Ampak to ni odraz tega ali je nekdo preobremenjen ali ne. Veliko je v organizaciji dela in prav je da se tisto kar je mozno naredit na daljavo tudi naredi na daljavo.

delter333

Guru
21. maj 2010
2.770
2.504
113
Notranjska
Kaj pa Urška in Dunaj? Kaj pa Urška in Uganda? Ko se enkrat agencija odpre jo je hudič za druge zapreti.

jurek1973

Guru
3. sep 2007
4.793
1.779
113
Zate bi bilo najbolje, da se čisto neha naročat. Potem pa se zjutraj ob 7:00 50 ljudi nabaše v čakalnico, pa kolikor se jih pregleda, se jih pregleda. Ostali pa jutri ponovno v čakalnico.
V veliki večini ambulant se naroča na 15 minut natančno (zahteva MZ ali ZZZS). In če prideš ob ribližno predvidenem času, boš videl kvečjemu enega pred sabo v čakalnici, pa enega, ki bo šel iz čakalnice.