Planet Golob

irwin

Guru
13. mar 2008
1.963
641
113
Namenoma spregledala: ambulanta za neopredeljene?

A firme več nimajo svojih zdravnikov, ki bi bolniške odobravali - potrjevali? Resno sprašujem, kar sem včasih delal v velikih firmah je to bil "službeni" zdravnik.
A ni mozakar omenjal da gre za 81 staro osebo?
Ko omenja firmine dohtarje...in naveze ko ni bilo poklicnih bolezni posledicno.

Da ne zaidemo iz naslovne teme...

jurek1973

Guru
3. sep 2007
4.793
1.779
113
A firme več nimajo svojih zdravnikov, ki bi bolniške odobravali - potrjevali? Resno sprašujem, kar sem včasih delal v velikih firmah je to bil "službeni" zdravnik.
Od velikih firm samo za Lek vem, da imajo "svojega" zdravnika. Pa še to le v Lj. In za 4 ure na dan. Pa še ta zdravnik je v bistvu v ZDLj zaposlen, pa ga v Leku najemajo za te 4 ure.

dask

Majstr
21. sep 2023
894
1.050
93

Ambulanta za neopredeljene je v našem primeru na enaki oddaljenosti, kot urgenca, ca. 45 km... saj se da, ampak a je normalno, da moraš tako starega človeka vlačit tako daleč? Sama itak ne more. Prej je bil zdravnik manj kot kilometer stran. Oz. je še, samo ne njen, ker ne vpisuje noben. Zato ker "strokovnjaki" niso sposobni vzpostavit normalnega sistema? Samo krpajo cel čas z nekimi na pol premišljenimi rešitvami, zraven kradejo, situacija je pa vedno slabša.

Samo Svoj

Guru
27. jan 2022
10.358
4.866
113
Od velikih firm samo za Lek vem, da imajo "svojega" zdravnika. Pa še to le v Lj. In za 4 ure na dan. Pa še ta zdravnik je v bistvu v ZDLj zaposlen, pa ga v Leku najemajo za te 4 ure.
Za Lek vem, da ima tudi v Lendavi.

Ambulanta za neopredeljene je v našem primeru na enaki oddaljenosti, kot urgenca, ca. 45 km... saj se da, ampak a je normalno, da moraš tako starega človeka vlačit tako daleč? Sama itak ne more. Prej je bil zdravnik manj kot kilometer stran. Oz. je še, samo ne njen, ker ne vpisuje noben. Zato ker "strokovnjaki" niso sposobni vzpostavit normalnega sistema? Samo krpajo cel čas z nekimi na pol premišljenimi rešitvami, zraven kradejo, situacija je pa vedno slabša.
Seveda stanje ni normalno, ampak ni to krivda samo zadnje, predzadnje, pred-predzadnje,... vlade. Po moje je izvirni greh enkrat takrat ko se je pustilo Konradu Kuštrinu 28 let srat po vseh, ki niso bili nadljudje = zdravniki (v opravičilo zdravnikom - imamo še nekaj takih poklicnih skupin).

delter333

Guru
21. maj 2010
2.770
2.504
113
Notranjska
https://www.reddit.com/r/Slovenia/comments/1sm0e1i
67035781.jpg
Simbolika našega zdravstva s tistim stebrom viadukta je zgolj naključje!

• Všeč mi je
Reactions: Kamele0N

Jabe

Guru
1. okt 2007
16.761
8.984
113
Bili so vpisani vsi iz vrste. Torej v bistvu so stali v vrsti brez veze. Lahko bi prišli 6 ur kasneje.

PS. Lahko vsi vi tule stojite 6 ur v vrsti? Ker tile so bili očitno bolni ali so se vsaj tako počutili.

Btw... Niso se vsi mogli vpisati. Ob pol dvanajstih je bilo konec. Popoldanci izviseli... Oziroma tisti, ki so prisli 6 ur kasneje.

S tem, da tu govorimo o birokraciji. Norišnica zaradi prekladanja papirjev. Nobene zdravstvene oskrbe. To je v sekundarnem planu trenutno te nase drzave in ZZZSja. Sam za pobiranje premij se jim gre. S figo v zepu

• Všeč mi je
Reactions: mosseero in 8888

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
22.108
14.336
113
kod Džej-Zija
Ko ga ferdo spet popolnoma mimo vseka. Poleg tega je človeku s polno ritjo in verjetno vsemi mogočimi zavarovanji lahko pametovat, kako se je borit za osebnega zdravnika brezveze. Sit pač lačnemu ne verjame.

• Všeč mi je
Reactions: Kamele0N

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
16.948
10.406
113

A to z gobo tekmujes kdo se bo bolj neumnega naredil?

Podjetja svoje zdravnike…model dej se za demenco pregledat ce res verjames v tole, ker gre za spomine iz mladosti.