Peugeot 1.2 puretech mlinček kuri olje

2. okt 2007
3.964
2.486
113
Počasi bomo morali iti na 10 let jamstva :D

Koliko vem, je Peuigot podaljšal jamstvo z aP1.2 motorje na 10 let.

Pa težava s porabo olja bi naj bila ("naj bila") omiljena tam po 2020.

Vseeno me čudi, da je v teh 11+ letih bilo narejnih skoraj 2 milijona teh motorjev, ki so v različnih avtih, celo v5008 ga najdeš. Pa na žalost vidiš na AC na odstavnem pasu več premij, tudi novejši letnik. kot pa Peugeot/Citroen.
je pa očitno jeba, ko te ta mlinček začne jebat, potem težko rešip težave.

• Všeč mi je
Reactions: Marxon in Samo Svoj

jezek

Guru
24. jul 2008
4.255
1.816
113
Btw, jaz na odstavnem v 2mio prevozenih nisem videl druge premije razren alfice 166. Ne vem kje se vi vozite....

BLABLABLA

Guru
28. sep 2007
2.854
1.149
113
Koliko vem, je Peuigot podaljšal jamstvo z aP1.2 motorje na 10 let.

Pa težava s porabo olja bi naj bila ("naj bila") omiljena tam po 2020.

Vseeno me čudi, da je v teh 11+ letih bilo narejnih skoraj 2 milijona teh motorjev, ki so v različnih avtih, celo v5008 ga najdeš. Pa na žalost vidiš na AC na odstavnem pasu več premij, tudi novejši letnik. kot pa Peugeot/Citroen.
je pa očitno jeba, ko te ta mlinček začne jebat, potem težko rešip težave.
Zaradi Žretja olja se avto običajno ne ustavi na AC.. razen če vsega požre ravno na AC... Ampak to samo pomeni, da lastnik olja ni pravočasno dolil

• Všeč mi je
Reactions: Kamele0N
2. okt 2007
3.964
2.486
113
Zaradi Žretja olja se avto običajno ne ustavi na AC.. razen če vsega požre ravno na AC... Ampak to samo pomeni, da lastnik olja ni pravočasno dolil

98% lastnikov med servisnimi intervali niti ne pogleda stanja olja, ampak samo vozi. Ko se enkrat prižge lučka za olje, pa se pač ustavijo na odstavnem in teh vseeno nisem opazil (znamk PSA)

tony

Guru
23. jul 2007
10.009
1.686
113
Kar je hotel povedati je, in lahko potrdim iz prve roke z avtom, ki je pil preveč olja, je, da se lahko voziš z oljem precej pod minimumom (v mojem primeru je avtu falilo 35% olja, kar je bilo dobra 2 litra), pa lučka za tlak ne bo posvetila med normalno vožnjo.

Kar bo najprej videl pozoren voznik, ki se dolgo vozi s takim avtom je, da bo z oljem precej pod minmumom, ob zagonu motorja za trenutek dlje trajalo, da lučka za prenizek tlak olja ugasne.