Planet Janša

kalbo

Guru
7. okt 2013
19.563
9.873
113
Poznal (oz. sem) dva diabetika. En je bil vsaj 20 kg lažji od mene, zmeraj čil, vesel človek, a ga je hitro po tem, ko je prišel v penzijo pobral rak grla. Drug je še živ in tako na oko ima vsaj 20 kil manj od mene, ki jih nosim 100 s sabo. Diabetik celo življenje, še zmeraj hodi v službo. Slab poizkus preusmeritve debate.
Debata je? Daj me spomni.

mistique

Guru
16. jun 2009
14.592
2.342
113
Emona / Carnium
A tebe je? Ali kaj tebi daje večje pravice oglašanja? Biti poln sam sebe ni izgovor.

Pa kva skos nek jamranje pa teženje. A to je kej s planeti?

Kle se menmo o tem kako ste v strešnem nastopu duševnega bolnika, desničarji zagnali vik in krik nad vzkliki "kdor ne skače ni slovenc" levosučnih navijačev, medtem ko vam ni problem žaliti bolne deklice Nike z debelajso. Jaz sem poskusil potegniti vzporednico, pa je Apollo porajtal, da nisem poklican.
Ti pa zdaj praviš, da sem poln sebe, ker deskriptivno komunciram (gledam kar vidim) obenem pa mi pripisuješ višjo pravico oglašanja, ki sploh ne obstaja, medtem, ko kalbotu kažeš, kje lahko izstopi. Po kaj si prišel v to témo?

Kaj pa je s temi tvojimi diabetiki? 20 kg manj kot ti imajo? Govoriš o njih al o sebi? Sej tut jst poznam diabetika, ki je visok 180cm, pa enga k je ekstremni športnik...pa ma več kg od tistega, ki je lažji od njega...
jezek prav da je 120, a si predstavljas jeza s 120kg? Zdej si ga lahko k sm najdu fotko.

• Haha
  • Všeč mi je
Reactions: jest5 in Gatto

Daniel

Guru
21. dec 2007
6.506
4.366
113

Kle se menmo o tem kako ste v strešnem nastopu duševnega bolnika, desničarji zagnali vik in krik nad vzkliki "kdor ne skače ni slovenc" levosučnih navijačev, medtem ko vam ni problem žaliti bolne deklice Nike z debelajso. Jaz sem poskusil potegniti vzporednico, pa je Apollo porajtal, da nisem poklican.
Ti pa zdaj praviš, da sem poln sebe, ker deskriptivno komunciram (gledam kar vidim) obenem pa mi pripisuješ višjo pravico oglašanja, ki sploh ne obstaja, medtem, ko kalbotu kažeš, kje lahko izstopi. Po kaj si prišel v to témo?

Kaj pa je s temi tvojimi diabetiki? 20 kg manj kot ti imajo? Govoriš o njih al o sebi? Sej tut jst poznam diabetika, ki je visok 180cm, pa enga k je ekstremni športnik...pa ma več kg od tistega, ki je lažji od njega...
jezek prav da je 120, a si predstavljas jeza s 120kg? Zdej si ga lahko k sm najdu fotko.
A sem se jaz izgovarjal na težo z diabetesom in to zraven slik polnih krožnikov? Kar sem napisal med navednicami je, da ima vsak izbiro. Lahko se prenažira ali ne. Vse skupaj opravičevati z diabetesom je pač iskanje izgovorov.

mistique

Guru
16. jun 2009
14.592
2.342
113
Emona / Carnium
A sem se jaz izgovarjal na težo z diabetesom in to zraven slik polnih krožnikov? Kar sem napisal med navednicami je, da ima vsak izbiro. Lahko se prenažira ali ne. Vse skupaj opravičevati z diabetesom je pač iskanje izgovorov.
Dobr, mal si falil rdečo :srce: nit.
Tisti z diabetesom nimajo izbire. Razen, če govoriš o gangreni...to pa je opcija, ja!

Kako pritlehno je lepiti sliko diabetika, ki drži oval s sladicami in aludirati, da je debela zato, ker žre sladice pa bo povedal sam Bog!!! :evil: Ne bi rekel, če bi bil video...

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.691
8.017
113

Ne sej ni tok kompleksno. Ti se cutis poklicanega razlagat, vmes postavis vzporednice med diabetiki in debelostjo (dej kej preberi in se pouci o tem), zdej pa spet relativiziras.

neki zate:

huh hoh iiiiiii

in to je to. Furaj te pokroviteljske poste komu drugemu. Poln pravic in razumevanja dokler ne prileti primer iz napacne smeri.

ce bi bil zares tak humanist in razsvetljenec kot se prodajas tu, bi se ze davno izlocil iz populisticne debate kot je ta.
Aja nisi se. Jeba.

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
20.503
11.528
113
kod Džej-Zija
Še to: Nikica ni bila vedno tako okrogla, kar pomeni le eno: njen življenski stil se odraža na telesu. Najbrž tudi diabetesa (ziher tip 2) ni imela vedno. Glej stavek nazaj.

Nazaj k moraliziranju...

• Všeč mi je
Reactions: visek_izobrazbe

kalbo

Guru
7. okt 2013
19.563
9.873
113
Ne sej ni tok kompleksno. Ti se cutis poklicanega razlagat, vmes postavis vzporednice med diabetiki in debelostjo (dej kej preberi in se pouci o tem), zdej pa spet relativiziras.

neki zate:

huh hoh iiiiiii

in to je to. Furaj te pokroviteljske poste komu drugemu. Poln pravic in razumevanja dokler ne prileti primer iz napacne smeri.

ce bi bil zares tak humanist in razsvetljenec kot se prodajas tu, bi se ze davno izlocil iz populisticne debate kot je ta.
Aja nisi se. Jeba.
Zakaj si se že ti vključil v debato? Debela Nika, zblaznel Hoivik, al presvetli Janez, al ti je sam dolgčas?

kalbo

Guru
7. okt 2013
19.563
9.873
113
Kakorkoli obrneš, žal simpatiziraš s stranko, kjer so za krmilom ljudje, ki bi v primeru plezanja po strehi člana katetekoli druge stranke, še leta limali vtičnike tipa #splezamnastreho in bi jih za duševno bolezen brigalo, že videno. In to je vsa poanta, pa se lohk delaš še tako pametnega.

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.691
8.017
113
Zakaj si se že ti vključil v debato? Debela Nika, zblaznel Hoivik, al presvetli Janez, al ti je sam dolgčas?
Ker so ljudje ki vedno zagovarjajo kulturni pristop zaceli relativizirat zadeve ker je cilj obmetavanja s prave strani.

in da razpucava: zakaj bi jaz tebi ali komurkoli drugemu rabil pojasnjevat svojo vkljucenost v debato?

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.691
8.017
113
Kakorkoli obrneš, žal simpatiziraš s stranko, kjer so za krmilom ljudje, ki bi v primeru plezanja po strehi člana katetekoli druge stranke, še leta limali vtičnike tipa #splezamnastreho in bi jih za duševno bolezen brigalo, že videno. In to je vsa poanta, pa se lohk delaš še tako pametnega.
Ce je bilo meni namenjeno: walk the talk. To je vse.

netko

Guru
25. jul 2007
7.072
2.390
113
To sem pa ocitno v vseh teh letih spregledal. Ce se ti da napisi v katerih situacijah je bilo to