Pečenje na pokritih žarih - tehnike in recepti

Schime

Fizikalc
22. nov 2008
802
43
28
Prvo se moraš odločiti za kaj bo žar uporabljen in kako pogosto ga imaš namen uporabljati. Na podlagi tega se naprej odločiš kaj boš nabavil.
 
12. nov 2007
12.511
288
83
Bge je “izoliran” kar pomeni avtomatsko manjse izgube (manjso porabo oglja).
Ostalo ne morem komentirati.
Osebno uporabljam proq
Je pa po drugi strani potrebno predogrevanje šamota tako da si za spečt rundo čevapov na istem s porabo oglja in na slabšem pri času. Kamado tipi žarov so ok za nonstop uporabo (profi uporabniki) in za daljše (low'n slow) peke.
 

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
Osebje foruma
23. jul 2008
29.480
826
113
Uzameš navaden les in oglje.....sposodiš/kupiš SAČ.... In ga daš v SAČ se družit z krompirčkom čebulco...začimbami...in kančkom belega vina....ne zalivaj preveč ker vsaka stvar po mal spusti vodo...in maš lahko preveč župce nakonc in kuhane zadeve namesto spečenih...
 
Nazadnje urejeno:

Gavran

direktor!
22. jul 2007
4.296
235
63
Nuku`Alofa
Hvala, tole bo opcija za drugi kos, sicer ne poznam naziva ampak ce bi tisto razsekal bi dobil majhne kremenateljce. Tole pa bi naredil na drug nacin, v dimu. NIma nihce takih izkusenj?
 
3. sep 2007
26
1
3
Pozdravljeni, kupujem pokriti žar pa me zanima kje je bolje imet termometer ob zračniku ali nasproti , zanima me še kako se obnese kontrola zraka napram Webru pri novih Napoleonih , kjer dviguješ in spuščaš posodo za pepel
hvala za odgovor
 
Všečki: KillaKHAN

BigPoppa

Pripravnik
19. jul 2007
884
21
18
Pozdravljeni, kupujem pokriti žar pa me zanima kje je bolje imet termometer ob zračniku ali nasproti , zanima me še kako se obnese kontrola zraka napram Webru pri novih Napoleonih , kjer dviguješ in spuščaš posodo za pepel
hvala za odgovor
Jaz imam po novem webra master touch in sem opazil, da bi bil termometer bolje poziconiran, če bi bil na isti strani kot zračnik. Ko pečeš indirektno in obrneš pokrov tako, da je zračnik nad mesom je termometer direktno nad izvorom vročine in tako nekako neuporaben...
 

SamSvoj

Fizikalc
28. okt 2010
1.578
24
38
A kdo pozna kakšno primerljivo alternativo Webrovemu oglju, po možnosti z nižjo ceno?
Oglje al briketi?
Brikete imata super Lidl/Hofer, črna pakunga. Hitro se vžgejo (relativno), in držijo od oka ene dve uri za pečt na polno, tretja ura je malo švohnejša. Tisto oglje, ki sem ga probal jaz, se proti tem briketom skrije... Webrovega oglja nisem probla. Če dobro pomislim, ga tudi videl nisem. vse kar sem videl od webra so briketi. Mogoče nisem dobro gledal.
 

Oakey

Fizikalc
3. feb 2016
221
38
28
Kakšna je razlika med tem dvema žar starterjema glede na to, da je cena za črnega 8 eur, za srebrnega pa 20 eur? Okej, tisti črni nima toliko lukenj, to jih lahko tudi sam zavrtam... a sem kaj spregledal?





 
3. avg 2007
3.438
68
48
39
dolenska
Pa zakaj qurca se se tolk zapičl v te štartarje? Kupiš enga in greš z njim do žara. Če se češ kitit pred frendi, vzami vebra, če znaš pripravt meso potem je vseeno kaj vzameš. Vzami največjega pa je.