Paket iz kitajske (info nujno)

corsol

Guru
11. mar 2010
3.379
1.217
113
Kdo pa pravi, da je drago..? Nisi prebral z glavo, le z očmi... Bom napisal posebej zate: kupljeno pri Kitajcu direkt, je dres šivan z enojnim šivom. Žolna in ostali šivajo z dvojnim šivom, pa še ploščati šiv čez. Logično je, da enojni šiv drži manj, ampak dve leti je še vsak držal. Da bi pa dve sezoni in več vozil z enimi ''barvami''... pa verjetno tudi ti ne bi. Pa brez panike, še vsak nepoškodovan del oblačil gre v kontejner za ponovno uporabo.
Uporabljam med drugim majice in hlače stare več let, ki jih po tvojih merilih vozijo le še v afriki, kjer se ful grebejo za rabjena kolesarska oblačila. Menjam ko je dotrajano ali izgubi svojo funkcijo , ne pa ker je staro >2 leti.

motofrik

Guru
24. dec 2009
3.195
665
113
tam ko se terc po tori rola
Uporabljam med drugim majice in hlače stare več let, ki jih po tvojih merilih vozijo le še v afriki, kjer se ful grebejo za rabjena kolesarska oblačila. Menjam ko je dotrajano ali izgubi svojo funkcijo , ne pa ker je staro >2 leti.
No, po dveh letih skoraj vsakodnevnega brušenja riti na sedežu in pranja... je dve leti kar dolga doba... se izrabi. Ne vem, pa od kod si potegnil merila za Afriko.. ;)

motofrik

Guru
24. dec 2009
3.195
665
113
Aja.... moram prav pohvaliti, kakšno srečo sem imel z naročilom. Najprej na Temu naletim na trenutno za 45% znižan set koles, 22.5. oddam naročilo, 20.5. prispelo v Nurnberg, 21.5. v Carpi -Italija, 22.5. na Brnik ob 8:30, isti dan ob 13:25 mi ga je Pošta dostavila... Recimo, da sem imel maksimalno srečo in so se vsi leti poklopili v nulo. Slabe štiri dni iz Kitajske.

BLABLABLA

Guru
28. sep 2007
2.863
1.156
113
Aja.... moram prav pohvaliti, kakšno srečo sem imel z naročilom. Najprej na Temu naletim na trenutno za 45% znižan set koles, 22.5. oddam naročilo, 20.5. prispelo v Nurnberg, 21.5. v Carpi -Italija, 22.5. na Brnik ob 8:30, isti dan ob 13:25 mi ga je Pošta dostavila... Recimo, da sem imel maksimalno srečo in so se vsi leti poklopili v nulo. Slabe štiri dni iz Kitajske.
Vrednost nakupa... Pod 150€ skupaj z DDV in poštnino.... Drugače bi ti carina nabila še 100%

jezek

Guru
24. jul 2008
4.279
1.826
113
Se pravi si dobil se preden si oddal narocilo? Dobr!

jezek

Guru
24. jul 2008
4.279
1.826
113
Nevem kaj čarajo Temujci. 1 tedwn nazaj kupil ene 20 artiklov, od tega hodravlicne klesce za velike votlice, masne kable itd. 19 kosov odposljejo isti dan, klesce cakajo kao odpremo. Ko pride datum da bi morali placati 5 e zamude....pa cidezno odpremljen isti dan in prejeto naslednji dan!?

aljoman

Majstr
16. dec 2013
3.176
-1.446
63
Ne vem, sem videl kar nekaj revjujev o raznih good price china wheelsetih. Ne zaupam. Si ne predstavljam pri 70km/h+ na čungalungah...

• Wow
Reactions: motofrik

motofrik

Guru
24. dec 2009
3.195
665
113
Ne vem, sem videl kar nekaj revjujev o raznih good price china wheelsetih. Ne zaupam. Si ne predstavljam pri 70km/h+ na čungalungah...
Verjamem. Je pa vse v glavi, zaupaš ali pa ne. Bom dal primer: ko sem kupil rabljeno XsaroPicasso, sem zraven dobil tudi set platišč z zimskimi gumami. Pride november in namontiram, vozim... vse super. Čez mesec dni pa malo gledam gume, Cheng tire so bile firma. Takoj so ''začele drseti'', tisti trenutrek... so pa k sreči bile že na koncu in sem za naslednjo sezono kupil nove, ''mojo'' firmo. Letne so bile Michelin in super, dokler nisem videl DOT, deset let stare, še prve. No, te sem pa zvozil, ker firmi sem pa zaupal, ne glede na starost. Ja, je na Youtube ogromno teh videov, kako se kitajske stvari polomijo. Po drugi strani pa tudi ogromno teh, ko se polomijo hi-class firme.... sploh karbonski okvirji. Seveda, človek od renomirane firme pričakuje kvaliteto, potem pa poči... Normalno, da ljudje posnamejo in dajo na net. Precej kolegov ima karbonce, pa nič ni počilo... pa jih ne šparajo. Sam bolj zaupam klasičnemu aluminiju.

motofrik

Guru
24. dec 2009
3.195
665
113
Nevem kaj čarajo Temujci. 1 tedwn nazaj kupil ene 20 artiklov, od tega hodravlicne klesce za velike votlice, masne kable itd. 19 kosov odposljejo isti dan, klesce cakajo kao odpremo. Ko pride datum da bi morali placati 5 e zamude....pa cidezno odpremljen isti dan in prejeto naslednji dan!?
..pri Temuju sem enkrat dobil tiste 5 evrov zamudnine, paket pa še isti dan vročen. Drugače pa vse poišiljke v tednu dni ali dveh max. Mi pa za Aliexpress kaže sledenje ene pošiljke, da že od 18.5. čaka na let, naročeno pa 7.5. Itak pa sledenju ne gre povsem zaupati. Enkrat mi je kazalo za pošiljko, da je ''pravkar prispela na letalo'', pa mi je že poštar zvonil z njo.

luka51

Guru
16. avg 2007
14.956
6.247
113
Po drugi strani pa tudi ogromno teh, ko se polomijo hi-class firme.... sploh karbonski okvirji. Seveda, človek od renomirane firme pričakuje kvaliteto, potem pa poči... Normalno, da ljudje posnamejo in dajo na net. Precej kolegov ima karbonce, pa nič ni počilo... pa jih ne šparajo. Sam bolj zaupam klasičnemu aluminiju.
vsak karbon ni enak.
Ko poči karbon bi primerljivo močn alu okvir tudi romal v koš. Seveda če je govora o preverjeni robi. Pa ne glejmo zaj okvirjev 20 let nazaj ko so se še iskali. Dan danes so kompoziti tako dodelani, da tisti ki ve kako in kaj naredi izdelek ki dela to kar mora.
Drugač pa ko gledaš superlahke okvirje valda bo pokno pri silah katerim ni namenjen. Tam je material na čistem minimumu. Ko pa gledaš karbonski okvir namenjen zlorabam (kaki DH ali enduro) ga pa ne zlamaš. Ko si ga pa pa kot sem napisal gre tudi ali v koš.

zato se pa karbon kupi od priznanoh znamk (ja tudi kitajske so take, ki imajo popolnoma legalne UCI nalepke) ker samo tam lahko pričakuješ da bodo vlakna tako orientirana in izbrana, da zadeva opravlja svojo funkcijo. Smisel karbona je v tem, da je lahek in da lahko za vsak del okvirja zdizajniraš željen flex ali dušenje vibracij. Pri alu okvirjih tega ni. Ni problem naredit karbonskega izdelka, umetnost je v dizajni vlaken, tu je pa v igiri znanje in R&D torej denar.

In razlika med poceni in dragim karbonom? Ogromna. Že % smole pove marsikaj (smola ne daje moči ampak samo težo) vrsta vlaken, detajli ipd. Potem so tu vlakna al maš klasično tkanino, ki je težka, ali greš v biax ali greš v uni, pod kakimi koti itd. Kako so vlakna skup zložena, ali nje notranji del gladek, ali so vsa vlakna ravna in lepo zlaminirana. Tak, da ja kupit poceni nepreverjen karbonski izdelek moreš bit malo (al pa fejst) avanturista. Ker karbon se zlomi brez vsakega opozorila, ni to tak kot alu ko se malo zvija malo poči potem pa zlomi. Torej al tvegaš zlom al si pa kupo, izdelek ki je karbonski ampak brez prednosti karbona, ker je v bistvu narejen z preveč materiala in brez posebnega dizajna plasti, v bistvu si pa s tem izgubil vse prednosti karbona in bi blo bolje kupit cenejše alu :)