Oporoka

McGiver

Guru
14. avg 2009
8.175
970
113
Jaz pa pišem za pol leta nazaj in NKBM in MB sodišče - tudi lastna praksa. Vaša praksa je nenavadna, razen če je imela sklep sodišča, to bi pa šlo.
 

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
11.016
569
113
Marlbor
Da nekdo lahko na banki nekaj plača preko tujega računa, na katerega ni pooblaščen, v istem trenutku banka in njeni uslužbenci izgubijo moje zaupanje v varnost denarja na njihovih računih. Razen, če je nekomu težko napisati, da je to res šlo za sklep sodišča.
Sicer je normalna praksa, da plačnik pogrebnih stroškov le te prijavi v zapuščino.
Sicer pa je to očitno še eden eden od razlogov, zakaj je pametno sprazniti račune pokojnika, ker denar očitno ni varen na računu in če nekdo nepooblaščen pride do tega denarja, ti nobeno sodišče več ne pomaga, da se ga vrne.
 

tony

Fizikalc
23. jul 2007
6.757
34
48
Rade volje se učim, tudi prejmem kak nasvet, hvala! Se pa mi je zdelo da boš tako odreagiral, brez argumenta. Torej kot nepravnik strokovnjak bi pač moral vedeti da so zakoni napisani zato da ne pride do zlorab in kjer ni tožnika tudi ni sodnika. Torej če boš ti ta sredstva iz računa na katerega si pooblaščen dvignil in si do njih upravičen ne bo nobenih težav. V kolikor pa nisi upravičen in imaš morda celo goljufiv namen je pa potem za takšne napisana zakonodaja katero s Klepcem pridno citirata. Nima veze.
Pravno je solidna razlika med nečem, kar danes ni tvoje in tem, kar bo nekoč tvoje. Razlika je vidna iz aviona in morda podobna temu, da si lastnik nepremičnine in tem, da jo imaš v posesti.
 
  • Všeč mi je
Reactions: Peter Klepec