Opel Ampera/Chevrolet Volt

  • Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Izvedi več...

AndY1

Rusofil
Osebje foruma
18. sep 2007
13.441
13
38
So bili na zacetku od Thuleja, ki sem jih tudi jaz kupil, ampak ko sem jih hotel montirati, nisem imel dobrega obcutka, da je vse ok, tako da sem jih vrnil.
Par mesecev kasneje pa jih je dejansko Thule umaknil iz prodaje, ker da nekaj ni bilo ok.
 

XSIDE

01101010
22. jul 2007
2.579
2
38
::1/128
Citat:
Uporabnik Mikrohard pravi:
Na ebayu dobiš nosilce (je pa zgleda res samo en model, mogoče dva)...

http://www.ebay.de/itm/Menabo-...~EAAOSwpXNZd~-I

http://www.ebay.de/itm/Menabo-...tsAAOSw1BlZOVaZ
Glede na to, da je Thule, ki je na tem področju top, svoj produkt umaknil iz trga (pa so zadevo nekaj časa poskusili rešit) in da kolikor vem, rešitve nima (več) niti noben od drugih priznanih proizvajalcev, bi bil jaz skeptičen tudi do drugih rešitev, ki morda (še) obstajajo. Si ne predstavljam, da ti zadeva nekje na AC poleti z avta....
 

Mikrohard

iPhone Profi
20. jul 2007
4.368
5
38
www.jernej.org
Jaz sicer ne poznam ozadja... ampak mislim, da je pri velikih proizvajalcih problem v tem, da produkt enostavno ni prinesel dovolj dobička in so proizvodne kapacitete preusmerili v bolj dobičkonosne modele. Manjšim proizvajalcem se pa splača boriti tudi za drobtinice... Močno dvomim, da je "nemogoče" narediti kvalitetne nosilce za Ampero.
 

XSIDE

01101010
22. jul 2007
2.579
2
38
::1/128
Citat:
Uporabnik Mikrohard pravi:
Jaz sicer ne poznam ozadja... ampak mislim, da je pri velikih proizvajalcih problem v tem, da produkt enostavno ni prinesel dovolj dobička in so proizvodne kapacitete preusmerili v bolj dobičkonosne modele. Manjšim proizvajalcem se pa splača boriti tudi za drobtinice... Močno dvomim, da je "nemogoče" narediti kvalitetne nosilce za Ampero.
Močno dvomim, da bi enostavno preusmerili proizvodne kapacitete v bolj dobičkonosne modele. Thule že leta velja kot sinonim za kvaliteto na tem področju in ponuja rešitve za nešteto različnih vozil. Poleg tega še vedno dobiš kit za 10/20+ let stare avtomobile, pa tudi bistveno starejše imajo vsaj v konfiguratorju. Za Ampero pa so bile težave znane in kita, ki je obstajal, sploh ni več niti v konfiguratorju, ne le da se ga ne da več dobit. Tudi po tujih forumih si lahko prebereš, da so imeli ljudje z njim težave.

Vrjamem, da se prtljažnik da naredit, vprašanje pa, če na nivoju, da bi ga Thule dal na trg. Če že, bi bil lahko problem v ceni razvoja novega kita, ker prvotni več kot očitno ni bil ok. Morda jim tudi ni uspelo z njihovim obstoječim kit sistemom, kjer so palice in noge itak enake za nešteto različnih avtomobilov, in bi bila potrebna preveč custom rešitev. Nikakor pa ne kupim, da je bila sama proizvodnja obstoječega kita premalo dobičkonosna in so ga nehali proizvajat. Pa tudi Thule ni bil edini proizvajalec s problemi na tem avtomobilu, tako da nekaj že more bit na tem....

Sicer pa vsakemu svoje. Imaš tudi folk na tujih forumih, ki je šel po tem kupovat in montirat kite za druge avtomobile in so potem poročali, da malo sicer leze ampak, da naj bi bilo ok.... Sam ne bi nikoli reskiral na ta način.
 
3. okt 2012
3.643
0
36
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Dvopodročna klima je možnost?
Kaj pa masaža na sprednjih in zadnjih sedežih,pa panoramska streha,pa keramično-karbonske zavore,pa možnost vgradnje plina,pa ogrevan volan,pa avtopilot,pa 4x4 pogon,pa reduktor,pa vse zapore diferenciala....sem siguren da te tudi vse te zadeve zanimajo pri Amperi?
 

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
35.302
3
38
Sončne vem, da nima, da pa avto nima 2 conske pa je malo čudno v teh časih
o 3 ali 4 conski sploh ne upam vprašati.

Andy, s koliko se lahko max polni na domači vtičnici, brez neke namenske polnilne postaje?
 

mtl

Fizikalc
19. jul 2007
9.576
9
38
Kras
www.mtl.si
5.5 ur nekje za ful charge, če se prav spomnim.
To ti je jasno, da vsa luksuzna oprema ima neko težo in porabo, kar pa je velik sovražnik ekonomičnosti. Pa da je to avto s tehnologijo leta pre2010 in ne latest greatest... In ne le to, ampak celo lahko rečemo prva generacija elektro hibrida.
Ko boš to razumel, ti bo jasno zakaj določena tvoja vprašanja nekateri sprejemamo z recimo temu "muzanjem".
 

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
35.302
3
38
Ne se bat, saj noben faktor ni odbijajoč, zanimalo me je samo, da sem pazljiv pri opremi ob nakupu...če ni, pač ni.

Čeprav bo težak preh iz trenutnega luxuza, ampak bo elektrika odtehtala


Danes je prišel majster gledat prostor in ni problema da potegnejo od števca do parkirnega mesta, sva se pa menila, da mogoče ne bi bilo slabo vlečt 5 x 2.5 in trenutno uredit navadno vtičnica pač, ker če se pojavi potreba, lahko potem vlečemo trifazno.